Son dakika haberi: Bilim Kurulu toplandı! Bakan koca'dan okullar için açıklama

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantıda Milli Eğitim Bakanı Özer'in vaka çıkan sınıftaki karantina süreciyle ilgili önerisi değerlendirildi.

Son dakika haberi: Bilim Kurulu toplandı! Bakan koca'dan okullar için açıklama
Son dakika haberi: Bilim Kurulu toplandı! Bakan koca'dan okullar için açıklama
GİRİŞ 22.09.2021 13:53 GÜNCELLEME 23.09.2021 08:59
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Bilim Kurulu toplantısının gündeminde aşılamada son durum ve varyantlar oldu. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in vaka çıkan sınıftaki karantina süreciyle ilgili önerisi de değerlendirildi. Öneriye göre temaslı olan öğrencilere velilerinin izniyle 7. günde PCR testi yapılacak.

Okullarda hafta sonu ve ikili eğitim olacak mı? Bakan Özer'den açıklamaOkullarda hafta sonu ve ikili eğitim olacak mı? Bakan Özer'den açıklama

Sonucu negatif çıkan öğrenciler 14 günlük filyasyon süresini tamamlamaya gerek kalmadan yüz yüze eğitime dönebilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından yazılı açıklama yaptı. Koca'nın yüz yüze eğitime ilişkin yaptığı değerlendirme şöyle: 

"6 Eylül'den beri okullarımızda çıkan her vakayı dikkatle izliyoruz. Yaş gruplarının aktif vakalar içindeki dağılımında bir değişiklik olup olmadığını takip ediyoruz. Bugüne kadar alarm veren bir durum olmadığını ve yüz yüze eğitimin olumlu şekilde devam ettiğini görüyoruz. Endişeye mahal verecek bir durum olmadığını bilmenizi isterim.

Bilim Kurulumuz, yaygın aşılamadan önce en son kapananın tüm derecelerde okullar olmasını en erken açılanın ise yine okullar olmasını ısrarla belirtmişti, aşının yaygınlaşması ile birlikte artık okulların en son kapanan değil, asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlıdır. Eğitimin süreleri, günlere dağılımı, sınıfların ikili ya da üçlü öğretime geçmesi, ders sürelerinin azaltılması gerekirse hafta sonları da eğitim yapılması dahil tüm alternatiflerin uygulanması konusunda kararlıdır. Bölgesel olarak gerekmesi halinde il hıfzıssıhha kararı ile tüm tedbirlerin hayata geçirilerek, tüm derecelerde okulların açık kalmasında ısrarcıdır."

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 182
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hatta sonu eğitim verilirse açık lise öğrencileri nasıl sınava girecek sayın bakanım
    Cevapla
  • Hulya 2 yıl önce Şikayet Et
    Bnce kapanmali.vaka sayısı çok.allah korusun
    Cevapla
  • Hulya 2 yıl önce Şikayet Et
    Bnce kapanmalı.vakalar çok.allah korusun.
    Cevapla
  • Asi 2 yıl önce Şikayet Et
    3 gun okul, 2 gun uzaktan egitim isteyenler yada okullar tam kapansin diyenler siz şakamısınız! Sanki okula 3 gun gidince yada hic gitmeyince bu virus bitecek! Biraz mantik!!!
    Cevapla
  • Yorumcu42 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir eğitimci olarak okulların 3 gün okul 2 gün uzaktan olmasını istiyorum. Sınıflar kalabalık, maske mesafe kuralına öğrenciler de dahil olmak üzere toplum olarak uymuyoruz. Tam Gün okul olsun diyenlerin çocukları bir büyüğüne covid bulaştırır ve ölümüne neden olursa yine aynı sözleri derler mi acaba? Sonuç olarak ateş düştüğü yeri yakar inşallah o ateş kimseye düşmez.
    Cevapla
  • ali aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    maske korumuyor ama mesafe korur mesafeli olursan maskeye gerek kalmaz
    Cevapla
  • Ayla 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende aynen boyle dusunuyorum cocuklar tasiyici oluyo ve hic bir okulda dogru maske takani gormuyorum. Sonuçta hepsi cocuk. Maske mesafe bilmezki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!