Son dakika: 22 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 22 Eylül koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 22 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 22 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 22.09.2021 20:20 GÜNCELLEME 22.09.2021 20:39
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 351 bin 655 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 168 kişinin testi pozitif çıktı, 242 kişi hayatını kaybetti.

BAKAN KOCA 7 İLE DİKKAT ÇEKTİ: YÜZDE 75'İN ÜZERİNDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son tablo ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Türkiye genelinde, 18 yaş ve üzeri nüfusta iki doz aşı olma oranımız %68,91. Sadece 7 ilde bu oran %75’in üzerinde. İki doz aşıda, il bazında en düşük oranımızsa %42,5. İlk doz başlangıç, ikinci dozla sonuç almaya başlıyoruz. Covid-19 tablosuna karşı aşılarımızı hemen yaptıralım.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 22 Eylül’de açıklanan 24 saatlik verilere göre 28 bin 168 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 242 oldu. Bir günde toplam 351 bin 655 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 23 bin 96 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzdesi 68,91 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 85,51 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 106 milyon 492 bin 764’e yükseldi.

“AŞILAMADA İLK SIRADA KIRKLARELİ VAR”

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 96,9 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Kırklareli’ni, Muğla, Amasya, Eskişehir, Çanakkale, Edirne, Ordu, Balıkesir, Burdur ve İzmir takip etti.

“EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA”

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 42,5 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı, Mardin, Bitlis, Batman, Muş, Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Ağrı ve Bingöl takip etti.

YORUMLAR 89
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşıyı yapan hiç bir firma sorumluluk almıyor Aşıyı olun diyen bakanlıklar hiç bir sorumluluk almıyor Aşıyı yapan hiç bir doktor sorumluluk almıyor aşıyı olurken imzaladığınız belgeyi biliyorsan peki size birşey olursa kim sorumlu.... şu anda aşı olanlarda daha fazla görülen kalp krizlerinin sorumlusu kiiiimmmm
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte! 2 Doz Aşılar Haritada Gösterildikden sonra Türkiyenin Asıl Aşılama oranı Net ortada ; Aşı olmayanlarla, 1.nci Doz Aşı olanların oranı Çok yüksek Vakalar ve Ölümlerde bu yüzden çok fazla.
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım.. aşılamaya rağmen vakalar neden artıyor?
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala bunu anlamadınız aşı vakayı değil hasta sayısını azaltacak grip bittimi mesela
    Cevapla
  • Cesars 2 yıl önce Şikayet Et
    Tablet dağıtın aşı olsunlar
    Cevapla
  • Chpliyi aşıla 2 yıl önce Şikayet Et
    Muhalifler aşı olmuyor diyenlere kapak olsun. Çoğunluğu CHP'li olan iller bunlar."Kırklareli’ni, Muğla, Amasya, Eskişehir, Çanakkale, Edirne, Ordu, Balıkesir, Burdur ve İzmir takip etti."
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı