Şifalı olmasından etkilendi! Kudret narı yetiştirmeye başladı

Bilecik'in Söğüt ilçesinde yaşayan 57 yaşındaki üretici Fatma Seki şifalı olmasından etkilendiği 'kudret narı' meyvesini kendi bahçesinde yetiştirerek tüketiciyle buluşturuyor. Kudret narının mide ve bağırsaklara iyi geldiği biliniyor.

Şifalı olmasından etkilendi! Kudret narı yetiştirmeye başladı
Şifalı olmasından etkilendi! Kudret narı yetiştirmeye başladı
GİRİŞ 22.09.2021 17:18 GÜNCELLEME 22.09.2021 17:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Harman köyünde yaşayan 57 yaşındaki Fatma Seki, bahçesinde kuşburnundan güvem eriğine birçok çalı meyvesi yetiştiriyor. Seki, elma, üzüm, fasulye gibi ürünlerinin yanı sıra yetiştirdiği bu meyveleri de haftanın iki günü Eskişehir’deki pazarlarda satışa sunuyor. Son zamanlarda ‘kudret narı’ meyvesine de merak salan Fatma Seki, halk arasında mide ve bağırsak ağrılarına iyi geldiğini duyduğu bu meyveyi kendi bahçesinde yetiştirmeye başladı.

Sonbaharda tüketebileceğiniz 5 şifalı çay! Gribe kalkan oluyorSonbaharda tüketebileceğiniz 5 şifalı çay! Gribe kalkan oluyor




FASÜLYE GİBİ SIRIKTA YETİŞİYOR 

Şifalı olduğunu duyduğu kudret narı hakkında kendi çapında araştırmalar yapan Fatma Seki, bu bitkiyi kendi bahçesinde yetiştirmeye karar verdi. Çevresinden soruşturarak tohum bulduğunu ve böylece ürettiği meyveleri de pazarda sattığını ifade eden Seki, “Bu bitkiyi duyuyordum, mide ağrılarına, bağırsak sorunlarına iyi geldiğini, şifalı olduğunu söylerler. Yetiştirilme şekli de benim bahçeme uygundu. Bunun üzerine tohumunu araştırmaya başladım, sorarak tohuma da ulaştım. Bahçemde yetiştirmeye başladım. Birçok meyve, sebze, yemiş yetiştiriyorum ve pazarlarda satıyorum. Kudret narı, fasulye gibi sırıkta yetişir, fasulye gibi sarılır. Zeytinyağında 40 gün bekletilerek tüketiliyor. Eylül ayında topluyoruz, tanesini 5 TL’den satıyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı teyzem dolar olmuş 7,6 tl. Senin 5 tl len bir dolardan biraz fazla ediyor. Öyle geçinemezsin ki. Garibim benim.
    Cevapla
  • Bera 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir sezonda kaç tane kudret narı üretiliyor hiç araştırdın mı? Beş lirayı on bin adet ile çarp bakalım ne kadar bütçe çıkıyor....Bir sezon bu. Yani bir kaç aylık emek.
    Cevapla
  • muktesit 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçinebilmek için satılan her bir şeyin adet fiyatı dolardan yüksek mi olmak zorunda?
    Cevapla
  • Evsahibi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoin . Vs alsa daha iyi degilmi hem o. Zaman zavallida olmaz modern olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...
Yunan şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ı mimikleriyle protesto etti