Başkan Erdoğan'dan Soçi Zirvesi için üçüncü şahıs göndermesi: İdlib'den fazlası olacak

Başkan Erdoğan 29 Eylül’de Soçi’de Putin'le yapacağı görüşmede üçüncü bir şahsın olmayacağını vurgulayarak "Sadece İdlib’i değil aynı zamanda Türkiye-Rusya ikili ilişkilerini ve Suriye’deki durumu masaya yatıracağız." dedi

Başkan Erdoğan'dan Soçi Zirvesi için üçüncü şahıs göndermesi: İdlib'den fazlası olacak
Başkan Erdoğan'dan Soçi Zirvesi için üçüncü şahıs göndermesi: İdlib'den fazlası olacak
GİRİŞ 23.09.2021 16:42 GÜNCELLEME 24.09.2021 09:52
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Ziyareti Sonunda New York’taki Türkevi’nde Kanal 7 Ankara temsilci ve Haber7 yazarı Mehmet Acet'in de bulunduğu gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

KONU SADECE İDLİB DEĞİL!

29 Eylül’de Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Putin'le yapacağı ikili görüşmede İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde yaşanan gelişmelerle ilgili ne gibi mesaj verileceğine ilişkin soruya Erdoğan "Bu tabi sadece İdlib’i içeren bir görüşme olmayacak. Aynı zamanda Türkiye-Rusya ikili ilişkilerini ve Suriye’deki durumu masaya yatıracağız." dedi.

"ZİRVEDE ÜÇÜNCÜ ŞAHIS OLMAYACAK"

Erdoğan Putin'le yapılacak görüşmenin ikili zirve şeklinde olacağını, üçüncü bir şahsın olmayacağını şu sözlerle vurguladı;

Suriye’de nereye geldiğimizi, bundan sonraki süreçte de nereye geleceğimizi kendileriyle konuşacağız. Kimseyi üçüncü bir şahıs olarak yanımıza almadan bu görüşmeyi yaparken orada tabi Türkiye-Rusya ilişkilerinde önemli bir karara da varacağız. Çünkü bölgede Türkiye ve Rusya önemli iki ülke. Önemli iki ülke derken bir şeyi daha ifade etmem lazım; biz Rusya ile ilişkilerde şu ana kadar herhangi bir yanlış görmedik. Ticaret hacmine baktığımız zaman iyi bir konumdayız ve sürekli ilerleyen bir ticaret hacmi var. Suriye’deki gelişmeleri daha iyi bir konuma taşıma noktasında zaman zaman bazı sıkıntılar yaşamıyor değiliz. Ama bunu da gerek şahsım, gerek Savunma Bakanım, gerek Dışişleri Bakanım attığımız adımlarla hemen telafi edebiliyoruz. Örneğin Sayın Putin Azerbaycan’da eğer devlet adamlığını tam manasıyla ortaya koymamış olsaydı, Azerbaycan’dan bu şekilde çıkılmazdı. Ama bunu ortaya isabetli kararlarla koyduğu için Azerbaycan’dan çok çok olumlu bir şekilde çıkma şansını yakaladık. Şu an itibarıyla da Azerbaycan’da yoğun bir çalışma devam ediyor. Örneğin Sayın İlham Aliyev istediği anda istediği gibi rahatlıkla Sayın Putin’le görüşüyor, konuşuyor. Ben hakeza öyle… Çok kısa sürelerde irtibatlarımızı kurup görüşmelerimizi yapabiliyoruz.

"IĞDIR’DAN AZERBAYCAN’A YOL YAPIMI ÇOK ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM OLACAK"

Dağlık Karabağ savaşı sonrası kabul edilen Nahçıvan'dan Azerbaycan'a geçiş için 'Türk koridoru' (Zengezur/Megri Koridoru) inşasını "çok çok önemli bir adım" olarak niteleyen Erdoğan "Çok daha önemlisi, şu anda attığımız adımlarla biz Iğdır’dan Azerbaycan’a yolu inşallah yapacağız. Buna demiryolu da dahil. Bu yolun yapımı çok çok önemli bir adım olacak. Bizim 5’li veya 6’lı platform dediğimiz olay vardı. Şu anda bu konuyla ilgili de Paşinyan’dan olumlu sinyaller geliyor. Şimdi bu olumlu sinyallerle beraber bu konuda da bazı adımları atacağız. Yani bölgeyi barış noktasında da iyi bir konuma taşıma fırsatını inşallah yakalamış olacağız. Ay sonunda Sayın Putin’le yapacağımız görüşmede bunlar da tabi konunun içinde yer alacak. Böylece Türkiye-Rusya ilişkilerinde inşallah çok daha güçlü, çok daha farklı bir döneme girmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 13
  • 7.0rp 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan’dan İran’a bir gedik açmamız lazım, artık İran’ın dallarını budamak lazım
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu durumda Türkiye'nin "ne yıllardır altımızı oyan ABD'ye, Ne ikili oynayan Rusya'ya, ne Yunanistan’ı şımartan Avrupa birliğne "güvenecek tek bir konusu kalmamıştır. GETİRİN DİĞER BİR SÜPER GÜÇ OLAN ÇİNİ BÖLGEYE. Gerekirse çıkarın ABD'yi İncirlikten. Verin ÇİN'e Batmanda Diyarbakırda veya Kıbrıs’da Üs..Hemen yarın gönderin bir ekip Çin'e.. BU YAKINLAŞMA BİZE GÜÇ KATARKENN HIRPALANAN VE ÖRSELENEN ÇİN'E DE SUNİ TENEFFÜS OLACAKTIR..
    Cevapla
  • Elcin 2 yıl önce Şikayet Et
    Iran devre disi kaldi eli kesildi karabakdan.
    Cevapla
  • Alpagu 2 yıl önce Şikayet Et
    Misali milli sınırları türkiye haritasına girene kadar durmak yok . Bunu inkar eden ve ya taş koyan dahil gerisini gömmek şart. Allah yardımcımız olsun. Alayına inatla ge li yo ruz. Saklanin
    Cevapla
  • Almanyali 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu Ermenistani ticaret ile Türkiye yola getirmeli . Ruslarin elinden alinmali Ermeni halki.
    Cevapla
  • boris 2 yıl önce Şikayet Et
    guzel fikir ama yaptirmiyorlar iste , ozellikle buyuk devletler
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermenileri Ruslardan alırsan Amerikalıların köpekliğini yaparlar onlardan alırsan Fransızın onlardan alırsan gider İran'ın köpeği olurlar boşuna yorulma onlar Türklerle bir ilişki kurmazlar kafadan sakat bir kültür oluşmuş komple reset yemeleri lazımki insani sıfatları tekrar gelsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı