Fahiş fiyatlar sonrası bir büyük skandal daha! 200 gram diye satılıyor ancak...

Fahiş fiyatlara ilişkin incelemelere devam edilirken marketlerde bu sefer de gramaj hilesi yaptığı anlaşıldı. 200 gram diye satılan cevizin 150 gram olduğu belirlendi.

Fahiş fiyatlar sonrası bir büyük skandal daha! 200 gram diye satılıyor ancak...
Fahiş fiyatlar sonrası bir büyük skandal daha! 200 gram diye satılıyor ancak...
GİRİŞ 26.09.2021 07:55 GÜNCELLEME 26.09.2021 07:59
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Kampanyalı ürünün satışa sunulurken reklamının 200 gram olarak yapıldığı, ancak tüketici tarafından bakanlığa sunulan kasa satış fişi ile reyonda yer alan ürün görseline ait fotoğrafta ürünün 150 gram olduğu belirlendi.

Markete reklam yasağı getiren bakanlık kararında şu ifadelere yer verdi:

"Reklamda yer alan ürün ambalajının üzerinde net 200 gram olduğu bilgisi açıkça görülüyor. Buna karşın belirtilen tarihlerde şikâyet konusu ürünün ambalajlarının 150 gram olduğu, bu hususun kasa satış fişiyle sabit olduğu, dolayısıyla tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı nitelikte olduğu değerlendirilmiştir."

5 BÜYÜKLERE MÜFETTİŞ DENETİMİ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 5 büyükler olarak bilinen zincir marketlerin denetlenmesi için ticaret müfettişleri görevlendirdi. Son dönemde fahiş fiyat artışları olduğuna ilişkin vatandaşlar tarafından iletilen başvuru ve şikâyetleri dikkate alan bakanlık, ticaret il müdürlüklerince 81 ilde fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığına ve Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ne aykırılıklar olup olmadığına ilişkin denetimlerin sürdürüldüğünü açıkladı.

YORUMLAR 69
  • Hakki 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunda bir şey cikmaz
    Cevapla
  • Yazık 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir kere ambalajlara ürün bazlı kilo standartı getirilmeli. Mesela Peynir atıyorum 250 , 500 gr veya kilo olmalı gibi. Her seferinde bu 310 gram bu 365 gram bakamazsın ki. Ama iki üç grup olursa anlaşılması kolay olur.
    Cevapla
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ceviz kurumuştur suyunu çekmiştir
    Cevapla
  • Akın 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi fazla uzatmayalım belli ki ortalığı çok boş bulmuşlar ki bu aşamaya kadar gelmişiz, ne gerekiyorsa yapılsın, şöyle yaparsak şöyle olur böyle yaparsak böyle olur demeye gerek yok vatandaş somut icraat bekliyor, milletin helal parasını nasıl yapar da cebime indiririm diye el ovuşturan bu hırsızları dize getirmenin zamanı geldi de geçiyor. Bir an önce ticaret ahlakından yoksun 1 liraya alıp 10 liraya satanların bileti kesilmelidir.
    Cevapla
  • Haktan Yana 2 yıl önce Şikayet Et
    TİCARET BAKANLIĞI "FAHİŞ FİYAT ARTIŞINI” KONTROL ALTINA ALMAK İSTİYORSA: Mal ve hizmet üretiminin tüm basamaklarını ELEKTRONİK ORTAMDA KAYIT ALTINA ALMASI gerekir. Kim nerede ne yapmış? Anında ortaya çıkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!