Konya'da aynı aileden 7 kişiyi katletmişti! Son dakika gelişmesi

Konya'da 7 kişinin silahla öldürülmesine ilişkin iddianamede, sanık Mehmet Altun için "canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme"den 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

GİRİŞ 20.10.2021 18:15 GÜNCELLEME 20.10.2021 20:22
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Konya'da 7 kişinin silahla öldürülmesine ilişkin iddianamede, sanık Mehmet Altun için 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Katil zanlısı Mehmet Altun, Bozkır ilçesine bağlı Üçpınar Mahallesi'ndeki mezarlıkta yakalanmıştı.

Konya'da temmuz ayında aynı aileden 7 kişiyi silaha öldüren zanlı Mehmet Altun ve diğer şüpheliler hakkında iddianame hazırlandı. Altun hakkında 'Canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürme', 'Yakarak mala zarar verme', 'Nitelikli olarak konut dokunulmazlığı' suçlarından yargılanması istendi. Ayrıca 9'u tutuklu 10 kişi için de 'Canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürmeye azmettirme', 'Yakarak mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından yargılanması talep edilen iddianame 4'ünü Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi.

CANAVARCA HİSLE TASARLAYARAK 7 KİŞİYİ ÖLDÜRMEKTEN YARGILANMASI İSTENDİ

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Mehmet Altun'un da bulunduğu 13’ütutuklu 22 şüpheli hakkında  iddianame hazırlandı. İddianamede tutuklu Mehmet Altun için 'Canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürme', 'Yakarak mala zarar verme' 'Nitelikli olarak konut dokunulmazlığı' suçlarından yargılanması istendi. 9'u tutuklu 10 kişi için ise 'Canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürmeye azmettirme', 'Yakarak mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından yargılanması talep edildi.

Aralarında 18 yaşından küçük olan 1 çocuk ile birlikte 11 şüpheli hakkında ise kovuşturmaya gerek olmadığı yönünde karar verildi.

Hazırlanan iddianame 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edildi.


NE OLMUŞTU?

Olay, 30 Temmuz günü saat 19.00 sıralarında, Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta meydana geldi. Yaşar Dedeoğulları'nın (65) evine, 2010 yılından beri 'kedi' meselesi nedeniyle husumetli olduğu yan komşusu Lütfi Keleş'in, yakında oturan kayınbiraderi Mehmet Altun (33) geldi. Bahçede aile fertleriyle bir süre konuşan Altun, ardından poşetten çıkardığı tabancayla peş peşe ateş ederek katliam yaptı.

Saldırıda Yaşar Dedeoğulları ile eşi İpek (62), çocukları Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Barış Dedeoğulları (35) yaşamını yitirdi. Olayın ardından  kaçan zanlı Altun, 4 Ağustos günü Özel Harekat ekipleri tarafından Bozkır ilçesi Üçpınar Mahallesinde saklandığı mezarlıkta yakalandı.

YORUMLAR 96
  • Öfkeyle kalkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Başka partiler başa geldimmi .bu sefer de idam kaldırılsın diye bağırılır ama ne fayda.onun ićin idamı isterken iyi düşünmek lazım.merhum Adnan Menderese yaptıklarını unutmadık.
    Cevapla
  • Müslüman Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah' inancını desitler gibi yaşayan bir toplumda hak hukuk aramayın. Müebbeti boyunca beslersiniz ancak. Bizi yaratandan dahamı iyi biliyorsunuz ki bizim üzerimize farklı kanunlar koymaya çalışıyorsunuz. Eğer bu şekilde devam eder ise bu toplum yok olur. Tam bağımsızlık için gereken tek şart Allah c.c 'ın kanunlarını eksiksiz yerine getirmektir. Sonrasında zaten her şey peş peşe düzene girecektir. وَلَكُمْ فِي الْقِصَاصِ حَيٰوةٌ يَٓا اُو۬لِي الْاَلْبَابِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ ﴿١٧٩ ﴾179﴿ Kısasta sizin için hayat vardır, ey akıl sahipleri, umulur ki sakınırsınız. Aklınızı başınıza alın artık!!!!
    Cevapla
  • Yaşar 2 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın cehennem. İdam.
    Cevapla
  • Ordulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Eski bir mahkumdan şunu duydum. Bir avrupa devleti bunun gibi azılı mahkumları ilaçlı iğne ile 3 ayda yokediyormuş. Yani 8ğne vurulduktan sonra 3 ay içinde o kişi eriyip tükeniyormuş. Artık nasıl bir iğneyse. Bunlarada öyle bir şey lazım. Niye boşu boşuna besleyelim ki.
    Cevapla
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    bu insanı besleyecek mi bu millet. 7 kişinin yaşam hakkı ne olacak ey millet. bu tip durumlarda idam şart. kim getirecek idamı. bekliyoruz millet olarak
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakaladığınız yerde faili meçhul cinayeti yapsaydı devlet daha güzel olurdu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin