Adli Tıp Kurumu: 28 Şubat hükümlülerinin cezaevi engeli yok

Adli Tıp Kurumu, 28 Şubat davası hükümlüsü 4 eski general Yıldırım Türker, Vural Avar, Fevzi Türkeri ve Temel Özkaynak'ın cezaevinde kalmasına engel fiziki ve psikolojik hastalıkları olmadığına karar verdi.

Adli Tıp Kurumu: 28 Şubat hükümlülerinin cezaevi engeli yok
Adli Tıp Kurumu: 28 Şubat hükümlülerinin cezaevi engeli yok
GİRİŞ 22.10.2021 14:38 GÜNCELLEME 22.10.2021 15:24
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Yargıtay'ın 28 Şubat davasıyla ilgili verdiği onama kararının ardından müebbet hapis cezası alan 14 eski asker tutuklanmıştı.

Rütbeleri sökülerek er statüsüne düşürülen eski generaller, ilerleyen yaşlarını ve sağlık sorunlarını öne sürerek infazın durdurulmasını talep etti.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda muayeneleri yapılan Yıldırım Türker, Vural Avar, Fevzi Türkeri ve Temel Özkaynak'la ilgili rapor çıktı.

Adli Tıp Kurumu, “Cezanın infazının ertelenmesine gerek olmadığı, düzenli sağlık kontrolleri yapılarak cezaevinde infazlarına devam edilebileceği” şeklinde rapor düzenledi.

Bugün de eski generaller Hakkı Kılınç ile Erol Özkasnak Adli Tıp Kurumu'nda muayene edildi.

İYİ Partili isim 'Akşener 28 Şubat'a karşı en dik duran kişi' demişti: Gerçek ortaya çıktıİYİ Partili isim 'Akşener 28 Şubat'a karşı en dik duran kişi' demişti: Gerçek ortaya çıktı

Son Dakika: 28 Şubat'tan mahkum olan 14 generalin rütbeleri söküldü!Son Dakika: 28 Şubat'tan mahkum olan 14 generalin rütbeleri söküldü!

Darbeci Çetin Doğan, 28 Şubat mağdurlarından özür bekliyorDarbeci Çetin Doğan, 28 Şubat mağdurlarından özür bekliyor

21 MÜEBBET

103 sanığın yargılandığı 28 Şubat davası 2018'de karara bağlanmış, dönemin Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ile Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir ve Genelkurmay Harekat Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında olduğu 21 sanık müebbet hapis cezası almıştı.

YORUMLAR 62
  • Cuma ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kudretli paşalar yüzünden 10000 lerce öğrenci başörtüsü yüzünden eğitim 1000 lerce insanda işinden oldu eşi kapalı yada namaz kılıyorlar diye.Bakıyorum yorumlarda acıyanlar var 80 yaşında yaşlıdır diye cezaevine konmasında yaptıkları yanlarına karmı kalsın,tuzu kuru olanlar var o dönemde kendileri ve yakınları anlaşılan zarar görmemişler paşalardan.
    Cevapla
  • muratbey 2 yıl önce Şikayet Et
    erliğe düşürüldüler emekli olmasaydım bunları postam yapardım ne güzel olurdu be
    Cevapla
  • Yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bu milleti ağababalarının emirleri doğrultusunda şekillendirmeye çalışmışlardır milletin emaneti evlatlarını ve milletin silahlarını millete ve iradesine tehdit olarak kullanmışlar verilen görevi yetkiyi kötüye kullanmışlardır suistimal etmişlerdir cezalarını sonuna kadar çekmelilerdir.
    Cevapla
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    İdam cezası olmadıkça darbeciler,kendilerinde devamlı bu cesaretleri bulacaklardır.Tek çare idam..idam.idam..
    Cevapla
  • Garib 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle idam edilmesi lazım abdde idam yerine zehirli iğne ile öldürüyorlar bizde aynısını yspalim
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH 'ım sen büyüksün. Rüzgar eken fırtına biçermiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır yaptırım! Gözler Meclis'e çevrildi
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso