Son dakika: 7 ülke Türkiye'ye karşı birleşti! Gözdağı vermeye kalktılar...

Son dakika haberi: Türkiye-Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'deki gerilim devam ederken, Yunanistan, ABD, İngiltere, Fransa gibi 7 ülke, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni de aralarına alarak savaş uçakları ve gemileriyle ortak tatbikat düzenledi.

Son dakika: 7 ülke Türkiye'ye karşı birleşti! Gözdağı vermeye kalktılar...
Son dakika: 7 ülke Türkiye'ye karşı birleşti! Gözdağı vermeye kalktılar...
GİRİŞ 03.11.2021 20:39 GÜNCELLEME 03.11.2021 23:23
Bu Habere 407 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Nemesis Tatbikatı'nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ait bölgeler ihlal edildi.

Doğu Akdeniz'de enerji kaynakları nedeniyle yaşanan rekabet askeri gerilimi artırırken Kıbrıs adasının güneyinde dikkat çeken bir hareketlilik yaşanıyor. Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın yanı sıra ABD, Fransa, İngiltere, İtalya, İsrail ve Mısır'a ait gemi ve savaş uçaklarının katıldığı ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Nemesis" tatbikatı, Güney Kıbrıs'ın sözde "Münhasır Ekonomik Bölgesi" ilan ettiği 1, 2, 8 ve 9'uncu parsellerde gerçekleştiriliyor.

Son dakika: 7 ülke Türkiye'ye karşı birleşti! Gözdağı vermeye kalktılar...

SAVAŞ UÇAKLARI VE GEMİLERİ KATILDI

7 ülke ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin katılımıyla düzenlenen tatbikata bu yıl 15 gemi ve 13 uçak katıldı. Tatbikatta hidrokarbon platformlarına terör saldırısını göğüsleme, şüpheli gemileri denetleme, gemilerde yangın söndürme, yaralıların kurtarılması ve hava yoluyla taşınması, terk edilen platformdan toplu tahliye ve deniz kirliliğini göğüsleme senaryoları icra edildi.

TATBİKATTA KKTC'YE AİT BÖLGELER İHLAL EDİLDİ

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ilan ettiği sözde "Münhasır Ekonomik Bölgesi" ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) ait bazı bölgelerde çakışıyor. KKTC, Türkiye'nin de desteğiyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) hidrokarbon arama çalışmaları için ruhsat vermişti.

BÖLGEDE GERGİNLİK HAD SAFHADA

Türkiye bölgede Yunanistan ile de benzer sorunlar yaşıyor. Yunanistan'ın hak iddia ettiği MEB ile Türkiye'nin Libya ile 2019'da imzaladığı mutabakatta ilan edilen MEB arasında kesişen alanlar bulunuyor. Geçen yıl deniz yetki alanları nedeniyle Doğu Akdeniz'de askeri gerginlik yaşanmış, geçen hafta Türk savaş gemileri, Girit adasının doğusunda Güney Kıbrıs adına faaliyet gösteren bir araştırma gemisini, kendi karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle bölgenin dışına çıkarmıştı.

ÇAVUŞOĞLU "GASPA İZİN VERMEYİZ" DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen hafta yaptığı açıklamada Türkiye ve KKTC'nin Doğu Akdeniz'deki haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini yineleyerek Türk karasularının Türk savaş gemilerinin koruması altında olduğunu vurgulamıştı. Çavuşoğlu, şimdiye kadar Kuzey Kıbrıs'ın üzerinde hak iddia ettiği sulara giriş yapan bir yabancı araştırma gemisi bulunmadığını da sözlerine eklemişti.

Türk savaş gemileri, 2018 yılı Şubat ayında Güney Kıbrıs yönetiminden ruhsat alan İtalyan Eni şirketinin kiraladığı bir sondaj gemisinin çalışmalarını, Kuzey Kıbrıs MEB'i ile çakıştığı gerekçesiyle engellemişti.

YORUMLAR 407
  • ASGHFFDTTFUGDTE5 1 yıl önce Şikayet Et
    yUNANLAR FRANSIZLAR İNGİLİZLER GELMİŞTİ GİTMİŞTİ
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kürt’süz savaş olmaz, bizleri bolemedikleri sürece topyekun gelseler ne yazar. elhamdülillah Türkiye Cumhuriyeti halkları can verir, mal vermez..
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz de Allah var mı yeter
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuffar birleşir tabii çünkü biz dağıldık kendimize bile güvenmiyoruz partiler tarikatların birbirine düşürülmesi hilafet hayallerimiz boş çıktı yeniden OSMANLİ onunda goremeyecegiz heral
    Cevapla
  • Zeki trbz 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz yedi düvele karşı savaşımızdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı