Ali Erbaş: Din üzerinden terör oluşturulmaması için çalışma yapmalıyız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bütün insanları kucaklayacak bir adalet ve merhamet duygusunu kökleştirmek ve özellikle din üzerinden terör ve anarşi oluşturulmasının önüne geçmek için ciddi çalışmalar yapmalıyız" dedi.

Ali Erbaş: Din üzerinden terör oluşturulmaması için çalışma yapmalıyız
Ali Erbaş: Din üzerinden terör oluşturulmaması için çalışma yapmalıyız
GİRİŞ 09.11.2021 13:14 GÜNCELLEME 09.11.2021 13:14

Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından, 'Bağımsızlıklarının 30'uncu yılında Türk Cumhuriyetleri Sempozyumu' Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi. Sempozyuma Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve davetliler katıldı.  

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Çam, etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirterek, "30 yılı tamamlamanın gururunu değerlendirirken, bir durum muhasebesi yapacağız. Neleri başarabildik, neleri çalışarak başarabiliriz bunları değerlendireceğiz. Devletimizin en önemli biriminde bu çalışmanın yapılması anlamlı bir mesaj diye düşünüyorum. 30 yıl dönüm noktasıdır. Biz 30 yılda köklerimize kadar asırlara dayanan bütün heybeti haşmeti içinde bu 30 yılı tamamladık. Bundan sonra neler yapabileceğimizi konuşmalıyız. Bundan sonraki 30 yılları planlamamız açısından bu tip toplantılar önem arz ediyor" dedi.

Bakan Yardımcısı Kıran'dan 'Türk Cumhuriyetleri Sempozyumu'nda anlamlı mesajBakan Yardımcısı Kıran'dan "Türk Cumhuriyetleri Sempozyumu"nda anlamlı mesaj

ERBAŞ: DİN ÜZERİNDEN TERÖR VE ANARŞİ OLUŞTURULMASININ ÖNÜNE GEÇMELİYİZ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise kendilerini tarih sahnesinde güçlü kılacak en temel etkenin inançları ve ortak değerleri olduğunu kaydederek, "Bu bakımdan kendi aramızda dil, tarih, edebiyat ve mefküre birliğini temin edecek, güçlendirecek ve geleceğe taşıyacak daha büyük adımlar atılması elzemdir. Bu noktada öncelikle ilişkilerimizin güçlü bir kurumsal temele ve ileri düzeyde iş birliğine kavuşturulması gerekmektedir. Bu adım, küresel etkiler, tehditler ve kültürel savrulmalar karşısında sağlam bir duruş sergilemek açısından çok büyük bir önem arz etmektedir. Bunun için öncelikle, ortak değerlerimizin korunması, yaşatılması ve nesillerimize en güzel şekilde aktarılması için azami gayret göstermeliyiz. Feraset ve basiretle hareket ederek barışın, adaletin, iyiliğin ve güzelliğin yeryüzüne egemen olması için var gücümüzle çalışmalıyız. Bütün insanları kucaklayacak bir adalet ve merhamet duygusunu kökleştirmek, inançların istismar edilmesini engellemek ve özellikle din üzerinden terör ve anarşi oluşturulmasının önüne geçmek için ciddi çalışmalar yapmalıyız. Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığımız, kurulduğu günden beri ülkemizde ve 1971 yılından itibaren de farklı ülkelerde yaşayan soydaş ve dindaşlarımıza yönelik hizmetlerini aralıksız sürdürmektedir. Başta ülkemiz olmak üzere tüm medeniyet coğrafyamızda ilim, fikir ve hizmet müesseseleri üreterek insanlığın dini, ahlaki, maddi ve manevi ihtiyaçlarına cevap vermek için büyük bir özveriyle çalışmaktadır" ifadesini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında