Müslüme'nin ölümüyle ilgili dede Hasan Yağal tutuklandı

Mersin’in Gülnar ilçesinde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Müslüme Yağal’ın (3) şüpheli sıfatıyla gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 8 aile ferdinden dede Hasan Yağal, tutuklandı.

GİRİŞ 23.11.2021 09:50 GÜNCELLEME 23.11.2021 10:10
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Karaman’dan kış mevsimini geçirmek için 10 Kasım’da Gülnar ilçesi 175 metre rakımlı Yanışlı Mahallesi’ne gelen 7 çocuklu Yağal ailesinin 6’ncı çocuğu Müslüme, saat 17.00 sıralarında ortadan kayboldu. En son çadır kurdukları alanın yanında oynarken görülen Müslüme’yi bulamayan ailesi, güvenlik güçlerinden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT ve sağlık ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarının 10’uncu gününde Müslüme’den acı Haber geldi. Ailesinin çadır kurduğu noktaya 7 kilometre mesafedeki Karaağaç mevkiinde, çalılıkların arasında Müslüme’nin cansız bedeni bulundu. Yağal’ın cansız bedeni, Gülnar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, buradan da otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Birimine götürüldü. Otopsinin ardından Müslüme’nin cenazesi, memleketi Karaman’da toprağa verildi.

3 GECE JANDARMADA İFADE VERDİLER

Kızın cesedinin bulunduğu gün jandarma ekipleri, Müslüme Yağal’ın anne ve babasının da aralarında olduğu yakınlarını ifadeleri için İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürdü. Anneanne Müslüme Yağal, gece ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Aile, ifade işlemleri sürdüğü için Müslüme’nin cenazesine katılamadı. Şüpheli sıfatıyla gözaltında 3 gece geçiren baba Mehmet, anne Selvi Yağal, kardeşler ve Dede Hasan Yağal ile diğer aile üyeleri, dün adliyeye sevk edildi. Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığına getirilen 8 şüpheli, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından olayla ilgili tek tek sorgulandı. Anne, baba ve kardeşlerinin aralarında bulunduğu 7 kişi, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Dede Hasan Yağal ise tutuklan talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan dede Hasan Yağal, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye'yi yasa boğmuştu: Küçük Müslüme'nin ölüm nedeni belli olduTürkiye'yi yasa boğmuştu: Küçük Müslüme'nin ölüm nedeni belli oldu

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 29
  • Benal Ç 2 yıl önce Şikayet Et
    Dede nin bı konuşması var onu izledim adam suçlu sıfatıyla konuşuyor gibiydi doğru gözlem devlet şüpheyle kimseyi tutuklamaz korku heyecan onu ele verdi o güzelim cennet gülüne kim ne amacla kiydiysa bu dünyada da ahirette de Allah bin beter etsin ÂMİN..
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    yorumlarda dede suçu üstüne almış deniyor,peki onu tutuklayan hakim ve savcı bunu düşünmeyecek kadar saf mı,demek dedede şüpheli bir durum varki tutuklanmış,ve elde delil olmasa tutuklayamazlar,tutuksuz yargılanırdı .ve bide bişi var----bilirsiniz (yalan makinesi)diye bir alet var ve bazı ülkelerde kullanılıyor. geçirin tüm aile fertlerini bu makinadan,kim doğru kim yalan diyor elinizde bi kanıt olsun.bu makine bu gibi durumlarda niye kullanılmıyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 37 2 yıl önce Şikayet Et
    Henüz olay hakkında sağlıklı bilgi ve belge yok. Mahkeme kararı yok. Anne baba ve kardeşler serbest ama dede tutuklanmış. Neden tutuklanmış, suçlama ne belli değil ama kalemşörler hemen akıllarına geleni yorum diye yazmışlar. Bence hiçbir dede torununa kıymaz. Torun evlattan daha tatlıdır. Evladına vermediği sevgiyi torununa verir dedeler ve nineler. O yüzden bilmeden yorum yapıp sonra pişman olmamak lazım. En azından mahkeme kararını beklemek lazım.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    çocuğa dna testi yapıldımı,gayrimeşru bir ilişkidnde olabilir. ve bazı yaşlılarda küçük çocuklara cinsel eğilim görülebilir,cinsel duygularını ufak tacizlerle gerçekleştiren yaşlılar torun morun dinlemezler,dedede acaba böyle bir saplantı başlayıp çocuğu kimseye söylemesin diyemi öldürdü,
    Cevapla
  • abc 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi üzerinde düşün deden sana ne yapabilir.? sadece cebinde varsa şeker verir.
    Cevapla
  • Zümrüt 2 yıl önce Şikayet Et
    Tövbe Tövbe dede ister torunundan ya O bir melek3 yaşında . Bir suçu varsa Yüce Rabbim kahretsin o dedeyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!