İyilik yolunda vefat ettiler

İHH gönüllüsü 4 genç, Bursa'da trafik kazasında hayatını kaybetti. Onlardan geriye gelecek vadeden başarı hikayeleri ve tüm insanlığa örnek olacak hayalleri kaldı.

GİRİŞ 29.11.2021 14:50 GÜNCELLEME 29.11.2021 14:54
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Bursa'dan gelen acı haber, tüm Türkiye'nin yüreğini yaktı. İHH gönüllüsü 4 genç, Bursa'da düzenlenen teknoloji kampına gitmek için çıktıkları yolda trafik kazası geçirerek hayatını kaybetti. 

İstanbul Genç İHH Başkanı ve Türk Telekom Veri Mühendisi Kağan Talip Tığlı, Genç İHH Personeli Murat Can Kaya, Yedihilal Teknoloji Takımları Sorumlusu Yusuf Taha Göktaş ile Baykar Uçak Mühendisi ve İHH Gönüllüsü Tarık Kesekçi'nin vefat haberi sevenleri başta olmak üzere tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 

İyilik yolunda vefat eden 4 isim, mühendislik alanında da gelecek vadediyordu. 

İHH şehitlerini sonsuzluğa uğurladı: Cenazede Bakan Abdulhamit Gül Kur'an-ı Kerim okuduİHH şehitlerini sonsuzluğa uğurladı: Cenazede Bakan Abdulhamit Gül Kur'an-ı Kerim okudu

Baykar uçak mühendisi Tarık Keseci son yolculuğuna uğurlandıBaykar uçak mühendisi Tarık Keseci son yolculuğuna uğurlandı

Tarık Kesekçi, Afrikalı çocuklarla birlikte.

YENİ BABA OLMUŞTU

Aslen Nevşehirli olan Tarık Kesekçi, İstanbul'da ikamet ediyordu. 26 yaşındaydı ve yeni baba olmuştu. Üniversite yıllarından itibaren İHH’da gönüllü faaliyetlere katılıyor, yurt dışı organizasyonlarında yer alıyordu.

İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bitirip Baykar Savunma Şirketi’nde uçak mühendisi olarak çalışmaya başladıktan sonra ise yeni yetişen nesile teknoloji aşkını aşılamak için gönüllü konferanslara katılmaya devam etti. 

Genç İHH’nın düzenlediği teknoloji kamplarına katılıyor ve bir genç olarak Akıncı gibi insansız hava araçlarında uçuş performans ve analiz mühendislik takımının lideri olarak onlara örneklik teşkil ediyordu. 

Kaan Talip Tığlı bir açılışta.

VERİ MÜHENDİSİYDİ

Kaan Talip Tığlı, aslen Kastamonuluydu, İstanbul’da ikamet ediyordu ve 25 yaşındaydı. İstanbul Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Türk Telekom’da veri mühendisi olarak çalışmaya başladı.

Aynı zamanda Genç İHH İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Murat Can Kaya, yardım yapılan bir çocukla beraber.

YAŞI HENÜZ 21'Dİ

Murat Can Kaya, aslen Gümüşhaneliydi, İstanbul’da ikamet ediyordu ve henüz 21 yaşındaydı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencisiydi.

İHH’da gönüllü olarak çalışmalara destek veriyordu. Daha sonra gönüllülüğünü profesyonelleştirerek İstanbul Genç İHH Lise Başkanlığı görevini üstlendi. Kaya, İHH personeliydi.

Yusuf Taha Göktaş, TEKNOFEST etkinliğinde.

İHA TASARLAMIŞTI

Yusuf Taha Göktaş; aslen Karslıydı, İstanbul’da ikamet ediyordu ve 22 yaşındaydı. Gebze Teknik Üniversitesinde Makina Mühendisliği öğrencisiydi. YediHilal Derneği’nde Teknoloji Takımları sorumluluğunu yürütüyordu. Takımıyla İHA üretmiş ulusal ve uluslararası yarışmalarda çeşitli dereceler almıştı.

Yusuf Taha'nın, yapılmasını kendisine şart koştuğu listesi sosyal medyada paylaşıldı. 

GENÇLERE SON VEDA...

İstanbul Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazlarının ardından Kağan Talip Tığlı, Karacaahmet Mezarlığı’na; Murat Can Kaya ise Bağcılar Kirazlı Mezarlığı’na defnedildi. Yusuf Taha Göktaş ise memleketi Zonguldak Ereğli Kepeztepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Kepez Mahalle Mezarlığı’na defnedildi. Tarık Kesekçi de yine memleketi Nevşehir H. Rasim Uzer Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Taşlıbel Mezarlığı’na defnedildi. Türkiye’nin çeşitli illerinde de yine 4 genç için gıyabi cenaze namazları kılındı. 

SELÇUK BAYRAKTAR UĞURLADI

Tarık Kesekçi, Nevşehir'de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Törene T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 37
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC rahmet eylesin. Kabirleri nur, mekanları cennet olsun. Rabbim geride kalanlarına sabırlar versin. Vatan sağolsun
    Cevapla
  • mesutto 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C rahmet eylesin İşte dava kuşağı gençlik bu chpkk nın zibidi kusagı değil gercek vatan sevdalısı genclık
    Cevapla
  • Çiçek. 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin bu kişilerin korunması gerek bilim ADAMLARA SALDIRI YAPILMASIN
    Cevapla
  • Ömer okumuş 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin...
    Cevapla
  • meteler 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C rahmet eylesin İşte necip fazıl dava kuşağı gençlik bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!