Fıtrat hadisi niçin söylendi? Prof. Dr. Mustafa Karataş açıkladı

Prof. Dr. Mustafa Karataş CHP medyasının Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı hedef alma malzemesi olarak kullandığı Peygamberimizin (ﷺ) fıtratla ilgili sözü hakkında değerli bilgiler aktardı.

GİRİŞ 30.11.2021 14:01 GÜNCELLEME 30.11.2021 14:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

TELE1'de hadis-i şerifi aktaran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş "bilgisiz" ve "cahil" olmakla suçlanmış ve CHP medyasının İslam'a yabancı, düşman tavrı büyük tepki çekmişti.

HADİS-İ ŞERİF NE DİYOR?

أَنَّ أَبَا هُرَيْرَةَ (رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ) قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمْ) :

“مَا مِنْ مَوْلُودٍ إِلاَّ يُولَدُ عَلَى الْفِطْرَةِ، فَأَبَوَاهُ يُهَوِّدَانِهِ أَوْ يُنَصِّرَانِهِ أَوْ يُمَجِّسَانِهِ…”

Ebû Hüreyre"nin (ra) naklettiğine göre,

Resûlullah (ﷺ) şöyle buyurmuştur:

“Her doğan fıtrat üzere doğar. Sonra anne babası onu Yahudi yahut Hıristiyan veya Mecûsî yapar…”

(B4775 Buhârî, Tefsîr, (Rûm) 2; M6755 Müslim, Kader, 22)

HADİS NEDEN SÖYLENDİ?

Prof. Dr. Mustafa Karataş Ülke TV’de Mustafa Yıldız’ın sunduğu Güncel Konular programında “Her doğan fıtrat üzere doğar" diye başlayan hadisin niçin söylendiğine dair şu bilgileri aktardı;

Müslüman bir insan Papaya Patriğe güvendiği kadar en azından Diyanet İşleri Başkanına güvenmesi lazım. En acı tarafı bu. Tartışsın bakalım Papa'ya ne diyecek, Patriğe ne diyecek. 

CHP medyasının cahiliye halleri: Tele1 TV hadis-i şerif okuyan Ali Erbaş'ı hedef aldıCHP medyasının cahiliye halleri: Tele1 TV hadis-i şerif okuyan Ali Erbaş'ı hedef aldı

Diğer bir husus biz bunları Papayla Patrikle tartışmaktan yanayız. Tartışsak keşke. Esas dogma onlarda. Zaten kilisenin dogmatik düşüncesine karşı insanlık harekete geçti. İslam'la Hristiyanlığı eşit din gibi gören kafalar okunan bu hadisi anlamazlar. Bu hadis bütün hadis kaynaklarının hepsinde var. Niçin söylenmiştir, maksat nedir. 

Hadisi destekleyen ayetler var. Araf süresi 172. ayet

وَإِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِن بَنِي آدَمَ مِن ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَأَشْهَدَهُمْ عَلَى أَنفُسِهِمْ أَلَسْتَ بِرَبِّكُمْ قَالُواْ بَلَى شَهِدْنَا أَن تَقُولُواْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِنَّا كُنَّا عَنْ هَذَا غَافِلِينَ

Kıyamet günü, "Biz bundan habersizdik." demeyesiniz diye Rabb'in, ademoğullarının sırtlarından soylarını çıkardı ve onları kendilerine tanık yaptı. Ben sizin Rabb'iniz değil miyim? dedi. "Evet, Rabb'imizsin, tanıklık ediyoruz. " dediler.

Bizim "Evet sen bizim Rabb'mizsin dememiz yani kendi kendimizi şahit tuttuk, her insanın ruhundan bu söz alındı. 

Bizden ahit alındı ve biz bunu fıtratımızda biliyoruz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • Kriptolara Dikkat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kripto Sabetayist-Ermeni-Rum çakalları doğrudan İslam ve Müslümanlara saldıramadıkları için sürekli Diyanet üzerinden saldırıyorlar, bunların dedeleri İT cemiyeti mensuplarıydı..
    Cevapla
  • Murat Kahraman 2 yıl önce Şikayet Et
    bazı medya imkanlarını kullanan mahfiller kendilerinden olmadığını düşündükleri kişilere saldırmak için fırsat kollayabilirler, bu onların etik anlayışıdır.. Ancak, ismini önünde ŞAİR YAZAR yazan yaşlı başlı bir insanın bu kadar cahil olması asla kabul edilemez, bu kapasite ile mi siz şair ve yazar oluyorsunuz Allah aşkına! Bilmediğiniz konuda bu kadar mesnetsiz konuşmamalısınız. Sayın Diyanet İşleri Başkanının ne dediğini ve nasıl denmesi gerektiğini iyice bilen bir kimse olduğunu biz çok iyice biliyoruz, halkımız da her şeyin farkındadır.
    Cevapla
  • Vahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah Kitapta eksik bırakmadım. Buyuruyor. Sonra Hadisi destekleyen Ayet olmazzz....
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    senin halin vahim ,adın vahim olsa ne )))))
    Cevapla
  • Vahim çok vahim! 2 yıl önce Şikayet Et
    Kitabımız Kuran-ı Kerim'de "Peygamber efendimiz neyi emrederse onu yapın, Neyi nehyederse ondan da sakının" diyor. Kuran, sünnet, İcma ümmet, kıyası fukaha diye devam eder. Bizim genel hastalığımız bilgi sahibi olmadan her şeye maydanoz oluyoruz maalesef.
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayetleri destekleyen hadislerin hakkinda ne düsünüyorsun?
    Cevapla
  • Nokta 2 yıl önce Şikayet Et
    Kitapta eksik yok, ama kitap din değildir. Din; "kitap+peygamber"dir. Peygamberin sözü kitabı destekler, kitap da peygamberin sözünü destekler. Bu çift yönlüdür. Allah Celle Celâluhu kitabında "Resulüme iman edin" der, Resul sallalahu aleyhi ve sellem de Allah'ın kitabına iman edin der.
    Cevapla
  • SERDAR SELCIK 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen Allah 'ın kitabını hadis olmadan nasıl anlayacaksın. Resulullah SAV haşa boşuna mi gönderildi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi