Son dakika: MEB Şurası'nda tarihi bir ilk! Öğrencinin teklifi kabul edildi...

Son dakika: Tam 7 yıl aranın ardından toplanan 20. Milli Eğitim Şurası'nda tarihi bir ilk yaşandı. Aselsan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi İsmet Çağrı Kızılağıl’ın, “öğrencilere vergi indirimi” teklifi kabul edildi.

GİRİŞ 05.12.2021 08:44 GÜNCELLEME 06.12.2021 11:04
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Eğitim politikalarının bel kemiğini oluşturan Milli Eğitim Şûrası önceki gün tamamlandı. Şûrada eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için önerilen toplam 128 madde kabul edildi. Kabul edilen önerilerden biri de bir lise öğrencisine aitti. 

Aselsan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi İsmet Çağrı Kızılağıl'ın söz alarak önerisini dile getirmesi, genel kurulda renkli görüntülere sahne oldu.

Öğrenci Kızılağıl, "Bilgisayar, tablet gibi teknolojik aletlerde öğrencilere vergi indirimi gibi olumlu durumlar sağlanmalıdır" şeklindeki teklifini Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, genel kurula sundu ve öğrencinin önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu: O devir kapandı! Yanlış yapıldı...Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu: O devir kapandı!

Böylelikle şûra tarihinde ilk kez bir öğrencinin önerisi de kabul edildi ve hayata geçirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından çalışılacak.

ÇOK SEVİNDİM

Kızılağıl 6 arkadaş olarak şûraya katıldıklarını belirtip "Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak konusunda neler yapılabileceğini çok düşünmüştüm. Teknoloji artık eğitimin vazgeçilmez bir parçası. Yüksek gelirli aileler çocuklarına tablet, bilgisayar alabiliyor ama düşük gelirli aileler için bu zor bir şey. Bu sıkıntıyı uzaktan eğitim döneminde de gördük. Öğrenciler için bu cihazlarda bir vergi indirimi yapılabilir diye düşündüm. Bu öneriyi de genel kurulda dile getirdim. Bakan bey de oradaydı. Oylanıp kabul edilince çok mutlu oldum, çok sevindim" dedi.

Lise öğrencisi Kızılağıl'ın önerisi genel kurulda en çok oy birliği alan madde de oldu. Süreci takip edeceğini söyleyen Kızılağıl "Önümüzdeki günlerde Talim Terbiye Kurulu Başkanımızla da görüşebiliriz. Ben bu önerinin hayata geçeceğine inanıyorum. Hayata geçerse eminim Türkiye'deki yüzlerce öğrenci çok mutlu olacaktır" diye konuştu.

SELÇUK BAYRAKTAR'I ÖRNEK ALIYORUM

En büyük hayalinin mühendis olmak olduğunu söyleyen Kızılağıl "Selçuk Bayraktar'ı örnek alıyorum. Mühendis olup ülkeme en iyi hizmetleri vermek istiyorum. Ben aynı zamanda şiir de yazıyorum.

Genellikle epik şiirler. Vatan ve millet sevgisi üzerine. Şiir yazmayı da okumayı da çok seviyorum. Çok yönlü bir Türk genci olmak için çalışıyorum. İleride mühendis olduğumda eğer gerekirse siyasete de girmek isterim" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 25
  • Sevil Güneş 2 yıl önce Şikayet Et
    Birde şu ücretli öğretmenliği konu alsalar aldığımız maaş çerez parası gibi gönüllü öğretmenlik yapıyoru, resmen bi asgari ücret bile alamıyoruz. Çok üzücü bi durum maaşımızı duyan gülüyor . Kadrolu öğretmenle birebir aynı isi yapıyoruz ama maaşlarının 3 te birini bile alamıyoruz. Umarım bizide duyarsınız
    Cevapla
  • errl 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlarda sıfır çekenler artıyor mu azalıyor mu?
    Cevapla
  • B. G. 2 yıl önce Şikayet Et
    2004 yıllarında öğretmenlere bilgisayar verilecek dediler. Bırak bilgisayar vermeyi yüzde 18 kdv yi bile çok gördüler ve kdv indirimi dahi yapamadılar. Siz gidin zenginlere kredi adı altında para dağıtın ey siyasetçiler. Memur, işçi, gariban, öğrenci sizin neyinize. Seçim zamanı geldi galiba.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hükümet zaten bir öğretmenleri doyuramadı. Yav arkadaş, bu ülkede yılda 6 ay çalışıp,12 ay maaş alan başka meslek var mı?
    Cevapla
  • Ahmet DOĞAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendi için istiyor.
    Cevapla
  • adili 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin seçkin bir okulundan alacağına öğrenciyi, en beğenilmeyen okulundan da alsaydın da görseydin eğitimin ne halde olduğunu!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek