Son Dakika: 23 Aralık vaka tablosu açıklandı

Son Dakika: Türkiye'de son 24 saatte 355 bin 753 Kovid-19 testi yapıldı, 18 bin 771 kişinin testi pozitif çıktı, 168 kişi yaşamını yitirdi.

Son Dakika: 23 Aralık vaka tablosu açıklandı
Son Dakika: 23 Aralık vaka tablosu açıklandı
GİRİŞ 23.12.2021 19:15 GÜNCELLEME 23.12.2021 20:00
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Son Dakika haberi... Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. 

Türkiye'de son 24 saatte 355 bin 753 Kovid-19 testi yapıldı, 18 bin 771 kişinin testi pozitif çıktı, 168 kişi yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter adresinden, "Dün seri üretimine geçilen yerli aşı Turkovac’tan, araştırma aşamalarında elde edilen sonuçlar bilim dünyamız için heyecan verici olmuştu. Aşı için Turkovac’ı bekleyenlere, devam dozları için Turkovac’ı seçeceklere duyurmak istiyoruz: Bu mücadeleyi kendi aşınızla vereceksiniz" mesajını paylaştı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 23 Aralık’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 18 bin 771 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 168 oldu. Bir günde toplam 355 bin 753 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 21 bin 605 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 82,68 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 91,43 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 127 milyon 285 bin 128’e yükseldi.

2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA ORDU VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 85,9 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA 

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 58,1 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dün seri üretimine geçilen yerli aşı Turkovac’tan, araştırma aşamalarında elde edilen sonuçlar bilim dünyamız için heyecan verici olmuştu. Aşı için Turkovac’ı bekleyenlere, devam dozları için Turkovac’ı seçeceklere duyurmak istiyoruz: Bu mücadeleyi kendi aşınızla vereceksiniz” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın adamlar mal varlıkları size bırakmış tır ya alacağını almıştır
    Cevapla
  • Abdülbaki Yeşil 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc hayırlı eylesin. Bu kadar hadise var savunma sanayi ilaç endüstrisi otomobil ve makina sanayii artan enerji kaynakları yollar köprüler tüneller hızlı trenler varda var şehirlerde metrolar bütün bunları burun kıvırarak sunan akşamlarda var.
    Cevapla
  • osmanli 2 yıl önce Şikayet Et
    her geçen gün pcr yaptırmayanlarin sayısı düşüyor. sayı düştükçe vaka sayısı da düşüyor. test yaptırmadikca yenecez bu virüsü.
    Cevapla
  • Mahallenin Delisi 2 yıl önce Şikayet Et
    1,5 yıldır bu aşıyı bekliyorum daha aşı olmadım ilk kez olacam.
    Cevapla
  • Kul 2 yıl önce Şikayet Et
    boşver pandemi bitti.bu zamana yasadiysan birsey olmaz
    Cevapla
  • M.lenin akıllısı 2 yıl önce Şikayet Et
    Valla bende bekliyorum, olacam
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    E nabiza gir turkovac a gönüllü olmak istiyorum de bir hafta icinde vurul
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 2 yıl önce Şikayet Et
    hiç aşı olmadım ama yerli aşımız aktif olursa bana olacağım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’tan ‘Hasan Saklanan’ açıklaması: Mescid-i Aksa şehidi ilan ediyoruz!
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum