İBB'ye personel veren DİAYDER, HDP ile kol kola PKK'lı teröristin cenazesinde!

Terörist başı Öcalan'ın talimatıyla kurulan ve CHP'li İBB'ye personel verdiği belirlenen DİAYDER ile ilgili skandal büyüyor. HDP'li vekil Selma Irmak'ın bir DİAYDER üyesiyle birlikte YPG'li teröristin cenazesine katıldığı ortaya çıktı.

İBB'ye personel veren DİAYDER, HDP ile kol kola PKK'lı teröristin cenazesinde!
İBB'ye personel veren DİAYDER, HDP ile kol kola PKK'lı teröristin cenazesinde!
GİRİŞ 06.01.2022 10:43 GÜNCELLEME 06.01.2022 12:53
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın hedefleri doğrultusunda faaliyet yürüttüğü iddiasıyla İstanbul Başsavcılığı'nın hakkında iddianame hazırladığı Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (DİAYDER) Şırnak Şubesi üyesi Kasım Yiğit'in, 2015 yılında YPG'li teröristin cenazesinde yaptığı konuşma ortaya çıktı.

'Mele Kasım' olarak bilinen Kasım Yiğit

YPG'Lİ TERÖRİSTE ‘MELE'DEN ÖVGÜ

'Mele Kasım' olarak bilinen Yiğit, "Çoğu destan yazdılar ama Rojhılat'ta (Suriye'nin kuzeyi) asıl destan orada olanlarındır. Düşmanın tank ve toplarına karşı bu kız ve erkeklerden oluşan gençler bir olup destan yazdılar" dedi.

Tevfik Göksu'dan İmamoğlu'na tepki: Terör derneği DİAYDER'i seçtiTevfik Göksu'dan İmamoğlu'na tepki: Terör derneği DİAYDER'i seçti

Nedim Şener'den Kılıçdaroğlu'na DİAYDER’cilerle toplantı sorusu: Sizi oraya götürenler...Nedim Şener'den Kılıçdaroğlu'na DİAYDER’cilerle toplantı sorusu: Sizi oraya götürenler...

İBB'nin yardım kartları PKK'lılara gidiyor iddiası: İşte dikkat çeken karelerİBB'nin yardım kartları PKK'lılara gidiyor iddiası: İşte dikkat çeken kareler

GEÇEN AY TUTUKLANDI

Terör örgütü PKK'nın hedefleri doğrultusunda faaliyet yürütmekle suçlanan DİAYDER üyeleri hakkında, Şırnak ve Diyarbakır başta olmak üzere, açılan birçok dava var. Bu davalardan biri de Şırnak'ta "Mele Kasım" olarak bilenen Kasım Yiğit hakkında açıldı. Yiğit, 11 Aralık 2021'de gözaltına alındıktan sonra terör örgütü ile bağlantısı nedeniyle tutuklandı.

İBB'ye personel veren DİAYDER, HDP ile kol kola PKK'lı teröristin cenazesinde!Kasım Yiğit cenazeye HDP milletvekili Selma Irmak'la (solda) katıldı.

HDP'Lİ VEKİLLE KATILDI

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Yiğit'in, Suriye'nin Ayn-el Arap (Kobani) kentinde öldürülen YPG'li terörist Barış Atak'ın 15 Şubat 2015'teki cenazesine dönemin Şırnak HDP Milletvekili Selma Irmak ile katılıdğı ortaya çıktı. Yiğit cenazede şunları söylüyor: "Şu an bizim huzurumuzda Kürdistan'ın bir rengi oldular. Barış elbisesini giyerek bu şerefli ve kutlu yolda canlarını verdiler. Biz hem onun hem de bütün şehitlerin bu kutlu mücadelesine karşı saygıyla eğiliyoruz."

DİAYDER'i Demirtaş'ın avukatı savunacak

İBB Başkanı İmamoğlu DİAYDER üyeleriyle

İBB Başkanı İmamoğlu DİAYDER üyeleriyle

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 44
  • Tahsin 2 yıl önce Şikayet Et
    ekreme veren aile üyelerim artik hic biri ekreme vermicek..gururuluyum
    Cevapla
  • Demoxy 2 yıl önce Şikayet Et
    Çoookkkk Komik Ya...Bunlar bu ülkede mi yaşıyor? Dünyanın hangi devleti kendi toprakları üzerinde böyle bir Komediye izin verir..Bizim iyi niyet anlayışımızı ölçebilen bir alet yapılmadı şu ana kadar:)
    Cevapla
  • Vatandaş. 2 yıl önce Şikayet Et
    Direkt vatandaşlıktan atacaksın başka yolu yok.
    Cevapla
  • Yorgun 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar müslüman olsa bu vatanı düşmana karşı savunan gençlerimizi şehit etmezler bunlar ve bunlarısavunanlar gavurdur gönderin Ermenistan'a bu toprakları korletmesin ler bukalemunlar her kılığa giriyorlar .
    Cevapla
  • dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Mele mi , ahahah, menemen olmaz bundan, mele dediğin terörü değil, dini savunur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı