Mamak’ta sokak hayvanlarını sahiplenenlere 500 TL destek

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, sokak hayvanlarını sahiplenenlere 500 TL destek vereceklerini açıkladı.

Mamak’ta sokak hayvanlarını sahiplenenlere 500 TL destek
Mamak’ta sokak hayvanlarını sahiplenenlere 500 TL destek
GİRİŞ 06.01.2022 22:04 GÜNCELLEME 06.01.2022 22:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Mamak Belediyesi Ocak Ayı meclis toplantısı üçüncü birleşim toplantısında, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, sokak hayvanlarını sahiplenenlere 500 TL destek vereceklerini açıkladı.

Ankara’da resmi onaylı tek Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Merkezi’nin Mamak’ta olduğunu ifade eden Başkan Köse, “Bu merkezimizin de kapasitesini arttırıyoruz” dedi. Sokak hayvanlarının, aşı ve diğer bakımlarında kadar her türlü tedavisi ile ilgilendiklerini de kaydeden Başkan Köse, “Bir taraftan insanlarımızı korurken bir taraftan da sokakta yaşayan hayvanlarımızın nasıl yaşayacağını, ne yapacağını herkesin düşünmesi lazım” diye konuştu.

Sokak hayvanlarını sahiplenenlere 500 TL destek

12 ay boyunca 500 TL destek

Yaşam alanı müsait olan vatandaşların sokakta tespit ettikleri hayvanları sahiplenmeleri konusunda teşvik etmek istediklerini söyleyen Başkan Köse, “Bu çerçevede sadece Mamak ilçesinde sokak hayvanı sahiplenen vatandaşlarımıza 12 ay boyunca 500 TL nakit desteğiyle birlikte mamasını ve bakımını da ücretsiz olarak karşılayacağız. Can dostlarımızı sahiplendirirken bir yandan korumasız olan hayvanlarımızı korumuş, bir yandan da onları sıcak yuvaya kavuşturmuş olacağız” ifadelerine yer verdi.

12 ay boyunca 500 TL nakit desteği verilecek.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bencede millet sigara param gelsin diye :)
    Cevapla
  • boşişlerbaşkanı 2 yıl önce Şikayet Et
    murat köseye olan sempatim yılbaşı kutlaması yapıp mamaklıları davet edince bitti bir daha oy moy yok chp gelmesin diye oy verdik bu daha komünist çıktı
    Cevapla
  • reis 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sokak hayvanları işini bu kadar abartmanız bazı insanlar üzerinde ters tepki yapabilir ve bu hayvanlara karşı düşmanca tavır alabilirler. Sokak hayvanları sokakta beslensin zarar lı olabilecekler barınaklara alınsın. Fakat sokaklarda binlerce işsiz güçsüz hasta fakir tinelci ev siz insanlar varken sokak hayvanlarına ayda 500 tl ve bakım masrafları bence iş güzarlık.
    Cevapla
  • deli kız 2 yıl önce Şikayet Et
    güzel karar fakat sahiplendirilen hayvanların devamlı takipte olunması gerekir. malum para için insanların yapamayacağı şey yok..
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sokak hayvanları için aldığımız yemlerin fiyatları uçmuş onlara müdahale edin lütfen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler