Omicron için uyarı: Vuhan'daki virüsten çok farklı! Daha kısa sürede kayboluyor

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 'Omicron' varyantının Vuhan'da ortaya çıkan virüsten farklı olduğunu, Omicron'un bulaşıcılığının daha kısa sürede yok olduğunu söyledi.

Omicron için uyarı: Vuhan'daki virüsten çok farklı! Daha kısa sürede kayboluyor
Omicron için uyarı: Vuhan'daki virüsten çok farklı! Daha kısa sürede kayboluyor
GİRİŞ 14.01.2022 11:15 GÜNCELLEME 14.01.2022 18:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Omicron varyantıyla ilgili çarpıcı bilgiler veren Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, varyantının bulaşıcılık süresinin daha kısa olduğunu belirtirken vaka sayılarının önümüzdeki günlerde daha da artabileceğinin altını çizdi.

'KISA SÜREDE BULAŞTIRICILIĞINI KAYBEDİYOR'

Klinik değişikliklere göre de izolasyon- karantina sürelerinin değiştiğini kaydeden Prof. Dr. Özlü, "'Omicron' varyantı ile birlikte bu virüsün davranışı değişiyor. 'Delta' varyantı daha farklıydı, ilk salgın ortaya çıktığında gördüğümüz Vuhan’dan yayılan virüs daha farklıydı. Bu klinik değişikliklere göre de bu izolasyon- karantina süreleri değişiyor. Bu gördüğümüz varyant, çok daha kısa süre içinde semptomatik hale geliyor ve daha kısa süre içerisinde de bulaştırıcılığını kaybediyor. Dolayısıyla 1 haftalık süre aslında çoğu vakanın virüsü temizlenmiş oluyor. Bulaştırıcılık en azından büyük oranda ortadan kalkmış oluyor. Elbette daha uzun sürenler var. 14 gün, 20 gün, 1 ay bulaştırıcılık devam eden vakalar var ama bunlar çok nadir optimal süre şu an itibarıyla bu varyant da 7 gün yeterli gibi görünüyor. Tabi insanımızın işini, gücünü aksatmamak, hayatı durdurmak için bu süreyi ihtiyaca göre optimize etmek gerekiyor. O amaçla yapılmış bir çalışma” dedi.  

 Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü

Okulların kapanış tarihi belli oldu! MEB 2021-2022 eğitim yılında yüz yüze eğitimin sona ereceği tarihi...Okulların kapanış tarihi belli oldu! MEB 2021-2022 eğitim yılında yüz yüze eğitimin sona ereceği tarihi...

Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Vaka sayıları hızla artıyor! Kapanma gelecek mi?Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Vaka sayıları hızla artıyor! Kapanma gelecek mi?

'VAKALAR DAHA DA YÜKSELECEK'

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, çoğu hastanın evde istirahat ederek hastalığı ayakta atlattığını belirtip, ağır semptomların da olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özlü, “Ciddi ağrılar oluyor. Kas ağrıları, sırt ağrıları, göğüs ağrıları, halsizlik, takatsiz çok belirgin, boğaz ağrısı oluyor, baş ağrısı oluyor. Sıkıntılı bir dönem; 5-6 gün, 1 hafta sürüyor. Onun için dikkatli olmakta fayda var. Hayatından 3-5 gün, 1 hafta çalınmış oluyor. Tabi bazıları da bu kadar rahat atlatamıyor. Yaşlılar, kronik hastalığı olanlar. Bağışıklığı baskılanmış olan kişilerde ağır seyredebilir. Hastane yatışı, yoğun bakım desteği gerektirebilir. Halen Türkiye'de neredeyse her gün 1 uçak dolusu insan kaybediyoruz. Ölümcül seyreden vakalar var. 'Omicron' dalgasının yükselme konumundayız. Önümüzdeki günlerde daha da yükselecek. Oysa bazıları salgın bitmiş gibi davranıyorlar. Sanki her şey normale dönmüş gibi ama hiç öyle değil. Umarım bu yaşadığımız, son dalga olur. Beklentimiz o" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala bunkara inan varmı bu kadar zavallı ilaç firmalarının sözcüleri bunlar
    Cevapla
  • @5gvirusnewss 2 yıl önce Şikayet Et
    Eski Pfizer Başkan yardımcısı Mike YEADON, covid aşılarının, “tasarım gereği toksik-zehir” olduğunun ve küresel nüfus azaltma silahı olduğunu söyledi!
    Cevapla
  • ABDULKADİR KIRKINCI 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş sen neyin peşindesin insanları aslı astarı olmayan bilgilerle paniğe sevk ediyorsun.
    Cevapla
  • First 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne anlatılıyor ne anlaşılıyor
    Cevapla
  • @OpDrBilgehan 2 yıl önce Şikayet Et
    Op.Dr.Bilgehan BİLGE Hayatları boyunca "maske" takmamış hekimlere inandınız da, meslek hayatının 30 yılı maske ile geçen şu garibanın uyarılarını kale almadınız. Yaşayarak öğrenmeye devam edin. Elbette bedelini ödeyerek.
    Cevapla
  • Aslanım Fare 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşılanmak yerine evde fare beslesek daha iyi olurmuş demek ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!