Karneler saat kaçta verilecek? MEB birinci dönem karne töreni ne zaman yapılacak?

2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son ders zili yarın Türkiye'deki tüm okullarda çalacak. Karne heyecanı yaşayacak İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri nefeslerini tuttu. 5 ay boyunca en iyi ortalamayı yapmak için çaba sarf eden öğrenciler yarın emeklerinin karşılığını almaya hak kazandıkları belgeler ile kutlayacak. İkili eğitim veren okullarda karne törenlerinin saat kaçta yapılacağı merak ediliyor. Peki MEB karneler saat kaçta verilecek? İşte sabahçı ve öğlenciler için karne töreni saatleri...

Karneler saat kaçta verilecek? MEB birinci dönem karne töreni ne zaman yapılacak?
Karneler saat kaçta verilecek? MEB birinci dönem karne töreni ne zaman yapılacak?
GİRİŞ 20.01.2022 14:16 GÜNCELLEME 21.01.2022 10:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Öğrenciler uzun bir sürenin ardından ilk kez basılı karnelerine kavuşacak. Daha önce pandemi sebebiyle karnelerini dijital olarak alacak çocuklar, karnelerin veriliş saatini gündemlerine aldı. Öğrenciler karneleri ile beraber Takdir ve Teşekkür belgelerini de öğretmenlerinden teslim alacaklar. 21 Ocak cuma gününe kısa bir zaman kala karne dağıtımlarının yapılacağı tarih merak ediliyor. Karne töreni öncesinde okul müdürleri, geride bırakılan dönemin kısa bir özetini yaparak, tatil dönemi için öğrencilere tavsiyelerde bulunuyor. Karne dağıtım saatleri, eğitim kurumları tarafından bazen öğrencilere bildirilmiyor. Peki karne dağıtımı ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karnelerine kavuşacağı o tarih...

MEB Bakanı Özer'den kritik tatil açıklaması! Yarıyıl tatili 1 hafta uzatılacak mı?MEB Bakanı Özer'den kritik tatil açıklaması! Yarıyıl tatili 1 hafta uzatılacak mı?

Karneler Ne Zaman Saat Kaçta Verilecek?

Karnelerin veriliş saatleri okullara ve öğrencinin eğitim saatlerine göre değişkenlik gösterebiliyor. İkili eğitim alanlar (sabahçı-öğlenci) için karne dağıtım saatleri öğretmenler veya okul yönetimleri tarafından velilere bildiriliyor.

Genel olarak karneler saat 8.30 itibariyle verilirken, geç kalanlar veya o gün okula gitmeyenler daha geç saatlerde karnelerini ve belgelerini okul yönetimlerinden alabilirler. 

Okullarda sabahçı öğrenciler için saat 9-11 saatleri arasında, öğlenci öğrenciler ise saat 10-12 saatleri arasında karnelerini almak için okullarına gidebilir.

Yarıyıl Tatili 16 Gün Sürecek!

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime göre yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Sömestr tatili hafta sonu dahil olmak üzere 16 gün boyunca sürecek. İşte MEB'in yayınladığı tatil takvimi;

24 Ocak-4 Şubat Yarıyıl Tatili

11-15 Nisan 2. Ara Tatil

17 Haziran 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Sonu

Okullar 7 Şubat'ta Açılacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatilinin uzatılması veya ara tatilin yarıyıla eklenmesi gibi durumların söz konusu olmadığını tatilin 2 hafta süreceğini yaptığı açıklama ile duyurdu. Toplam 16 gün boyunca sürecek yarıyıl tatili sonrası İlkokul, ortaokul ve liseler 7 Şubat Pazartesi günü ikinci döneme başlayacak.

Koronavirüs Önlemlerine Dikkat!

Özellikle ilkokul ve ortaokul yaş grubundaki öğrencilerin karnelerini teslim almaya çocuklar ile birlikte aileler de geliyor. Pandemi şartlarını dikkate aldığımızda 21 Ocak cuma günü okulların olduğundan daha kalabalık olması bekleniyor. Veliler ve öğrenciler sosyal mesafeye, maske ikilisine dikkat ederken koronavirüs önlemlerine riayet etmeli.

YORUMLAR 3
  • muratbey 2 yıl önce Şikayet Et
    tatilde ödev niye yok ödev demek işkence demek mi çocukları yetiştirmek için bir yolmu
    Cevapla
  • Abdurrahman SERT 2 yıl önce Şikayet Et
    Karnelerin bahsettiğiniz saatte verileceğini neye dayanarak yazdınız. Karne cuma günü en son ders saatinde dağıtılır. Karne verilen gün ile diğer günler aynıdır. Yönetmelikte karne günü okullar şu saatte ders bitirir diye bir ibare yoktur. Diğer ders günleri ile aynıdır. 2 saat veya 3 saat önce dağıttığımızda, öğrencinin başına sokakta kötü bir durum gelirse mahkeme de ne diyeceğiz?
    Cevapla
  • Şimşek 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma bir yorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?