Sedef Kabaş 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklandı

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Sedef Kabaş, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

GİRİŞ 22.01.2022 18:59 GÜNCELLEME 22.01.2022 19:10
Bu Habere 933 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen gazeteci Sedef Kabaş, çıkarıldığı savcılıkça ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutuklandı.

ADLİYEYE SEVK EDİLMİŞTİ

Sedef Kabaş, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün saat 14.00 sıralarında adliyeye sevk edilmişti.

CUMHURBAŞKANINA HAKARET!

Gazeteci Sedef Kabaş, Tele1'de katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmiş, "Büyükbaş hayvan bir saraya girdiğinde o kral olmaz, o saray ahır olur." ifadelerini kullanmıştı.

RTÜK, KABAŞ'IN HAKARETLERİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Sosyal medyada büyük tepkilere yol açan açıklamalar sonrası Twitter hesabından bir paylaşım yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "inceleme" kararı aldıklarını duyurdu.

Şahin yaptığı açıklamada, "TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş’ın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk Üst Kurul toplantısında Kurul gündemine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız." dedi.

EN AĞIR CEZA YAYIN DURDURMA MÜEYYİDESİ UYGULANABİLİR

Edinilen bilgiye göre, 6112 sayılı yasadaki lisans iptalinden önceki en ağır ceza olan yayın durdurma müeyyidesi uygulanabileceği ifade ediliyor. 

GÖZALTINA ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş için RTÜK tarafından da inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri saat 02.00 sıralarında Kabaş’ın Sarıyer’deki evine giderek gözaltına aldı. Televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındığı belirtilen Kabaş, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Ardından Kabaş'ın 2 avukatının da Emniyet Müdürlüğü'ne geldikleri öğrenildi.

Avukat Uğur Poyraz ise gözaltı olayı ile ilgili sosyal medya üzerinden, “Müvekkilim Sedef Kabaş Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde. Ben de şimdi yanına geçiyorum" şeklinde paylaşım yaptı.

Cumhurbaşkanına hakaret eden Sedef Kabaş’a Şadi Yazıcı’dan sert tepkiCumhurbaşkanına hakaret eden Sedef Kabaş’a Şadi Yazıcı’dan sert tepki

Tele1 ekranlarında Sedef Kabaş'tan skandal sözler!Tele1 ekranlarında Sedef Kabaş'tan skandal sözler!

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 933
  • Salij 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede 2000 sonrası yapılanlara bi bakın gözünüz varsa
    Cevapla
  • Esra 2 yıl önce Şikayet Et
    Gunun en guzel haberi
    Cevapla
  • Salij 2 yıl önce Şikayet Et
    Davut oğlu ali temel size de kapak olsun size yazıklar oldu n
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP niçin küfür ve hakaretten başka bir şey yapamıyor - bu ne acizlik bu ne cehalet bu ne kibir - kendilerini dev aynasında görmek istedikleri herkese istedikleri her türlü hakareti yapabieceklerine inanmalarına neden oluyor
    Cevapla
  • HRK 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu ve bunun gibi terbiyesizler bu lisandan anlar, onların doğal ortamı oralar, karakol itilip kakılmak, nezarethane, hapishane mahkeme tıbbi muayene... Yabancıların ülkesinde yaşaya yaşaya bekasını kaybetmiş alınıp satılabilen onursuz şuursuz gurursuz bir kişilik devlet bilinci gelişmediği için bu bilince sahip olan insanların da elindeki en kıymetli değer olan Devlet olma millet olma bilincini aşağılayıp tümden hepten manda mantığını benimsetip devleti ortadan kaldırıp tüm toplumu kendi durumuna düşürmeye çalışıyor. Bu basit bir olay değil çok ciddi bir vaka çok sert tedbir alınmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni metro hattımız 31 Mart'a kadar ücretsiz
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!