Tarih verdi: Prof. Dr. Orhan Şen'den yeni kar uyarısı

Yeni bir kar uyarısında bulunan Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bundan sonraki kar Anadolu'ya (iç bölgeler) 31 Ocak gibi görünüyor. Marmara'ya ise çok zayıf ihtimal 3-4 Şubat gibi. Yüksek ihtimal 9 Şubat gibi" dedi.

GİRİŞ 28.01.2022 08:14 GÜNCELLEME 28.01.2022 15:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yeni bir kar uyarısı yaptı.

Marmara Bölgesi için tarih veren Şen, "Bundan sonraki kar Anadolu'ya (iç bölgeler) 31 Ocak gibi görünüyor. Marmara'ya ise çok zayıf ihtimal 3-4 Şubat gibi. Yüksek ihtimal 9 Şubat gibi" ifadelerini kullandı.

Prof. Şen, kar erimelerine yönelik su baskını için de "Hava lodosa dönüyor. Yağmur ile birlikte kar erimeleri su baskınları ve taşkınlara neden olabilir" dedi.

HAVA SICAKLIĞI 29 OCAK - 4 ŞUBAT ARASINDA ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sevindirici haber geldi. Soğuk hava dalgası yurdu terk ediyor.

Yarın ve hafta sonu hava sıcaklığı artacak. Batı'da mevsim normallerine yaklaşacak. İstanbul'da ise kar beklenmiyor.

MGM'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 29 Ocak - 4 Şubat 2022 tarihleri arasında hava sıcaklıklarının iç kesimlerde biraz artacağı, Marmara'da mevsim normalleri civarında olacağı ve diğer yerlerde de mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin edildiği belirtildi.

28 OCAK HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, (Adıyaman hariç) Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği, yağışların Hatay çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte kuzey ve iç kesimlerde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının bugün batı bölgelerimizden itibaren artmaya başlaması bekleniyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Ülkemiz genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANKARA °C, -3°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

İZMİR °C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, iç ve yüksek kesimleri hafif kar yağışlı

TRABZON °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM °C, -4°C
Parçalı ve çok bulutlu

DİYARBAKIR °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu'da kış demek kar demek, nedir bu saçma haberler. Elbet kar yağacak ve yağmalı. Yazın barajlar boş diye feryad edenler şimdi de beyaz esaret diye kışın adını esarete çıkardılar.
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapar zaten adam resmen herbolog olmuş her konuda ahkam keser oldu.
    Cevapla
  • ahmet canayakın 2 yıl önce Şikayet Et
    mubarek ya kaç yıldın beri 1 gün altı üstü birgün kar yağdı kıyamet koptu gidiyor o gün belli idi karın yağıcağı o kadar kabak lastikle kışlastiği olmuyan araç trafikte olursa ve bilinçsiz sürücüler olursa sorunu kendimiz yaratmış oluruz hikaye anlatmayın boşu boşuna
    Cevapla
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    ekrem icin ozel bir hava durumu aciklayin.adamcagiz balik-rakiya gidecegi zaman aklı elestiride kalmasin.
    Cevapla
  • yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    prof. Şen deyince; ersan şen hava durumuna da mı el attı zannettin..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu