Ara tatil ne zaman yapılacak? MEB Bakanı Mahmut Özer'den kritik ara tatil açıklaması!

Yarıyıl tatilinde kapalı olan okullar 7 Şubat Pazartesi günü itibarı ile eğitim öğretim faaliyetlerine kaldıkları yerden devam etmeye başladı. 2. dönemin başlamasıyla birlikte aileler ve çocuklar bir sonraki ara tatil tarihlerini araştırmaya koyuldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Nisan ayında yapılması planlanan ara tatil ile ilgili 18 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisini yakından ilgilendiren açıklama yaptı. Peki 2. dönem ara tatil ne zaman yapılacak? İşte MEB'in açıkladığı takvim...

Ara tatil ne zaman yapılacak?  MEB Bakanı Mahmut Özer'den kritik ara tatil açıklaması!
Ara tatil ne zaman yapılacak? MEB Bakanı Mahmut Özer'den kritik ara tatil açıklaması!
GİRİŞ 08.02.2022 08:55 GÜNCELLEME 10.02.2022 15:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ara tatil tarihleri, ikinci dönem yüz yüze eğitime başlanmasıyla öğrencilerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı canlı yayında eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. 6 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitimin kesintiye uğramadan 5 ay boyunca devam ettiğinin altını çizen Bakan Özer, önlemler alınarak, aynı kararlılıkla yola devam edileceğini ifade etti. Bilim Kurulu'nun aldıkları kararları dikkate aldıklarını vurgulayan Özer, bilimsel veriler ışığında süreci yönettiklerini hatırlattı. Yarıyıl tatili sonrası öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında ara tatil ne zaman? sorusu geliyordu. MEB Bakanı ara tatil tarihlerini açıkladı. Peki 2. dönem ara tatili öne mi çekiliyor? İşte Mahmut Özer'in açıklamaları...

MEB'den kritik online sınav açıklaması! AÖL 2. dönem sınavları çevrim içi mi, e-Sınav mı yapılacak?MEB'den kritik online sınav açıklaması! AÖL 2. dönem sınavları çevrim içi mi, e-Sınav mı yapılacak?

"11-15 Nisan Arasında 1 Haftalık Tatilimiz Var"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, önlemlere dikkat ederek süreci kontrol altında tutacaklarını belirtirken okulları kapatmanın bir çözüm olmadığını tekrar ifade etti. Tüm dünyanın okulların açık kalması için ciddi bir çaba sarf ettiğini söyleyen Özer " 2 haftalık tatil vardı. 2 haftada vakalar azalmadı tam tersine yükseldi. Okullar kapalıydı ama vakalar pik yapmaya devam etti. Neden kapanma denince akla okullar geliyor." dedi.

Bilim Kurulu'nun aldığı kararlara göre rehberlerini güncellediklerini söyleyen Özer, 18 milyon öğrenci ve ailesinin sağlığını önemsediklerini vurgularken, çok merak edilen ara tatil hakkında bilgilendirme yaptı. 11-15 Nisan arasında bir haftalık ara tatil yapılacağının altını çizen Özer " 11 Nisan'a kadar süreci başarılı şekilde yöneteceğiz" dedi. Milli Eğitim Bakanlığının gündeminde ikinci dönem yapılacak ara tatilin öne çekilmesi, ertelenmesi gibi bir durum bulunmuyor.

Okullar 17 Haziran'da Kapanacak!

Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine uygun olarak süreci yönetmeye devam ediyor. 6 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitim 15-19 Kasım arasında uygulanan 1. ara tatil ile devam etti. Hemen ardından İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 2 haftalık yarıyıl tatillerini yaptılar. 2. dönem öğrenciler 11-15 Nisan tarihlerinde 2. dönem ara tatilini yapacak ve okullarda 2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran Cuma günü sona erecek.

Okullarda Vaka Sayısı Artarsa Ne Yapılacak?

Eylül ayında başlayan yüz yüze eğitim sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı, okullardan ziyade sınıflar üzerinde çalışmalarını yürüttü. Bakan Mahmut Özer, geçmişte yaptığı açıklamalarda sınıf bazlı kapatmaların uygulanacağını net bir şekilde ifade etmişti. Sınıfta vaka çıkması durumunda, pozitif çıkan öğrenci sayısının durumuna göre hareket ediliyor. Aynı sınıf içerisinde birden fazla pozitif çıkan öğrenci olduğu takdirde eğitim öğretim faaliyetlerine sınıfta ara veriliyor.

Bakan Özer, dün yaptığı açıklamada okul dışı sosyalleşme ortamlarında gerekli önlemler alınmadığı takdirde vaka sayılarının okula yansıyabileceğini ifade etmişti. MEB Bakanı "Bir vaka olursa öğrenci ve öğretmende sadece o kişi karantinaya alınıyor. " ifadelerini kullandı. Ayrıca vakaların hızlı tespit edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda hızlı antijen kitini devreye sokmak için çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR 2
  • Vahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunları yeni bir şeymiş gibi yazmak gazetecilik mi..Bu 21-22 öğretim planı.. Arada verilmiyor.Tatil..Lütfen okuyucunun aklıyla dalga geçmeyin..Size yakışmıyor...Biraz ciddiyet...
    Cevapla
  • İslam 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı şeyleri yazmaktan bıkmadinizmi aynen okuyanlarla dalga geçmeyin yeter bence
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!