Algı belgelerle çürütülmüştü... Ekrem İmamoğlu'ndan 'Süleymaniye Camii' açıklaması

"Süleymaniye Camisi'nin silüetini bozuyor" iftirasıyla sosyal medyada hedef alınan ve belgelerle yalanlanan İlim Yayma Vakfı'nın yurt projesi hakkında İBB Başkanı İmamoğlu'ndan da açıklama geldi.

Algı belgelerle çürütülmüştü... Ekrem İmamoğlu'ndan 'Süleymaniye Camii' açıklaması
Algı belgelerle çürütülmüştü... Ekrem İmamoğlu'ndan 'Süleymaniye Camii' açıklaması
GİRİŞ 07.02.2022 19:59 GÜNCELLEME 07.02.2022 20:37
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

İstanbul'un ruhu, Süleymaniye'nin silüetinin korunması için her türlü fedakarlığı üstlenen İlim Yayma Vakfı yıkılmadan önce tek kütle halinde ticari amaçla kullanılan binadan yaklaşık %20 daha küçük inşa etmeye çalışmasına rağmen algı operasyonlarıyla gündemde tutulmaya devam ediliyor.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığı tarihi Süleymaniye semtinin Fatih Demirtaş Mahallesi'nde hukuk sınırları çerçevesinde, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve ilgili belediye tarafından belirlenmiş imar planına ve kararlara uygun olarak gerçekleştirilmekte olan yurt inşası sosyal medyada aldatıcı görsellerle saldırıların hedefi oldu.

İBB GENEL SEKRETER YARDIMCISI DA YALANA DESTEK VERMİŞTİ 

İnşaatın son halinin görüntüsünü paylaşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, "Süleymaniye'nin önünde yükselen bu yapı İlim Yayma Vakfı'nın yaptığı yeni binası. Nisan 2019'da dönemin İBB'si projesini yapıyor, koruma kurulundan onaylatıyor ve inşaata başlanıyor. İzinli olsa da Süleymaniye Camii silüeti gibi bir hazineye bu yapılan zulümdür. Yapmayın!" demişti.

İLIM YAYMA VAKFI'NDAN İLGİLİ KURUMLARA ÇAĞRI

Fatih'te İlim Yayma Vakfı için inşa edilen ve 2024'te bitmesi planlanan öğrenci yurdu için Vakıf algı operasyonları karşısında "Süleymaniye'nin silüetinin korunması için üzerimize düşen her tür fedakârlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. İlgili kurum ve kuruluşları, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet ediyoruz." çağrısı yapmıştı.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: OLUMLU BİR GELİŞME

CHP'li Ekrem İmamoğlu Süleymaniye Camisi'nin silüetini bozmadığı belgelerle ortaya çıkan Fatih Belediyesi'nin sorumluluğundaki proje hakkında "Süleymaniye Camii’nin ruhunu bozan ve silüetinin önüne geçen yapı" diye bahsederek şu ifadeleri kullandı:

Süleymaniye Camii’nin ruhunu bozan ve silüetinin önüne geçen yapı konusunda mülk sahiplerinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek konusunda yaptıkları açıklama kamusal vicdana ve yasal dayanaklara uyma konusunda olumlu bir gelişmedir.

"ONAYLAMA YETKİSİ İBB'DE, PROJEYİ TEKRAR ELE ALACAĞIZ"

İmamoğlu onaylama yetkisinin İBB'de olduğunun altını çizerek "Binanın yapıldığı parsel ve adanın onaylı olduğu söylenen avan projesi İBB tarafından onaylanmamıştır. Alanda avan proje yapma ve onaylama yetkilisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'dir. Bu yapının yapıldığı alan ve yapı bu proje içerisinde tekrar ele alınacaktır. Paydaşlarla iş birliği içerisinde Süleymaniye Camii’nin tarihi kimliğine uygun yenileme avan projeleri hazırlayacağız. Bunun dışında Süleymaniye'nin tarihsel kimliğine ve değerine aykırı proje ve uygulamalara, yenileme alanları avan proje onay makamı olarak izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

İlim Yayma Vakfı, Süleymaniye Camii’nin ruhuna ve silüetine zarar vereceği hassasiyetini gözeterek fedakarlık sayılacak önemli bir adım attı. Ecdadın mirası İstanbul'un ruhu Süleymaniye için Kanal7 Medya Grubu olarak biz de bundan sonra bölgede 3'üncü şahıslarca yapılacak imar uygulamalarına aynı titizlikle yaklaşılıp yaklaşılmayacağının takipçisi olmaya devam edeceğiz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 45
  • bilgin 2 yıl önce Şikayet Et
    ŞU CAMİYİ SAVUNANA BAK Sen hayatında kaç kez orada namaz kıldın camileri ahır, meyhane yapanlar senin zihniyetin değilmiydi şimdide çıkmış cami savunuculuğu yapıyorsunuz
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    yalan ve iftiradan başka eseri olmayan ,mozambik başkanı ekrem ..
    Cevapla
  • A.LAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunların şerrinden korusun. yalan söylerken hiç ama hiç utanmıyorlar.
    Cevapla
  • muhammed enes 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu çapsız ekoyla alakası yok ama ben gittim süleymaniyeden baktım manzaraya içler acısı arkadaşlar
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi gidin Sülaymaniye ye o binanın 1 katının traş edilmesi gerekli olduğunu anlarsınız bu kadar da kör olmayın. Ekremi günahım kadar sevmem ama bu kadarda cahil olmayın.
    Cevapla
  • Ercan 58 2 yıl önce Şikayet Et
    Gel bak bakalım neresi fazlaymış her gün önünden gectigim inşaat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!