Aksaray'da öğrencisini tekme tokat döven öğretmen hakkında karar verildi

Aksaray'da, öğrencisi T.K.'yi dövdüğü gerekçesiyle bakanlık tarafından öğretmenlik mesleğine son verilen Ali Rıza Y., hakkında açılan davada 10 ay hapis cezası verilip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Aksaray'da öğrencisini tekme tokat döven öğretmen hakkında karar verildi
Aksaray'da öğrencisini tekme tokat döven öğretmen hakkında karar verildi
GİRİŞ 15.02.2022 12:16 GÜNCELLEME 15.02.2022 13:40
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Aksaray'da, öğrencisi T.K.'yi dövdüğü gerekçesiyle bakanlık tarafından öğretmenlik mesleğine son verilen Ali Rıza Y., hakkında açılan davada 10 ay hapis cezası verilip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Olay, geçen yıl 14 Aralık'ta Ortaköy ilçesi Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda meydana geldi. Matematik öğretmeni Ali Rıza Y., bir öğrencisinin, "Hocam, T.K. size küfretti" sözleri üzerine sınıftaki T.K.'yi koridora çıkarttı.

Ali Rıza Y., kendisine neden küfrettiğini sorduğu erkek öğrencisi T.K.'yi defalarca tokatlayıp boğazını sıktı. Gürültüleri duyup, sınıftan çıkan teknoloji ve tasarım öğretmeni Gülcan Ünlü, burnu kanayan T.K.'yi meslektaşının elinden kurtardı.

Olay anı güvenlik kamerasına yansırken, T.K. yaşadıklarını babası Duran K.'ye anlattı. Oğlunu hastaneye götüren Duran K., 10 gün iş göremez raporu alıp savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İL MİLLİ EĞİTİM'E MEMUR OLARAK ATANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, olayın ardından başlatılan idari soruşturma kapsamında Ali Rıza Y.'nin öğretmenlik mesleğine son verdi. Ali Rıza Y., İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak göreve başladı.

Yürütülen adli soruşturma kapsamında Ali Rıza Y. hakkında, 'Beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle basit yaralama' suçundan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

YORUMLAR 62
  • Fetih mermer 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden deyil öğretmen birisi sana vurduğu zaman sucluysak filan vurdu diyemezdik kafamizida kırsa suçlu olunca söyleyemedik suçlu olunca bir dayakta evde yerdik . Sen öğretmene küfür et. Sonra anan baban şikayetçi olsun bu tip yetişen çocuklar haksızlık yapmaya adalatsizlik yapmaya müsait olurlar önce aile terbiyesi.
    Cevapla
  • Nurgül 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçmalıyorsunuz bir duyum üzerine öğretmen çocuğu o şekilde dövemez. Uyarı yapabilirdi konuşarak bi eğitimci gibi yaklaşmış olsaydı o çocuk binlerce kez özrünü dilendi. Keşke eskidende böyle olsaydı gözümün önünde arkadaşlarımın odun kömür parasını getirmedin diyerek yediği dayaklari hala hafızamdan silemiyorum siz bilmezsiniz bu duyguya boş boş yorum yaparsınız...
    Cevapla
  • Ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçmalıyorsun sen. Tekme tokat dövdüğü kendi yaşıtı biri değil, çocuk çocuk. Çocuk bu küfür etmişse ailesiyle konuşsun, disiplin cezası versin, yada kırmadan dökmeden doğruyu anlatsın. Demek ki şeref yoksunu bir insanmış ki gücü 10-12 yaşında sabi ye yetiyor. Seninde ondan bi eksiğin yok.
    Cevapla
  • Kobra 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte adalet ülkemde adalet bu malasef terk edecem buraları bir gün
    Cevapla
  • Bilinçli toplum 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne memurluğu atın gitsin millet çocuğunu dışarıda bulmadı bu kabul edilemez çocuk çok yaramaz ise başka terbiye ve yaptırım cezaları bulunmalı bu nedir böyle dayak asla ve eğtim öğretimin aileden başlaması lazım ooo çocuk oldu nasıl olsa büyür yok terbiye ve bilincide ailenin anne babanın yerleştirmesi lazım birbirimize karşı saygıyı ve kibir anlayışını aşmamız lazım
    Cevapla
  • Bilicli 2 yıl önce Şikayet Et
    Cocukta suç yok diyorsun yani küfür edebilir hakaret edebilir
    Cevapla
  • Azm 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi adama(hocasına) küfreden öğrencide, onu terbiye eden ailede suç yok. Birisi size çocuk dahi olsa küfretse güler geçermisiniz.
    Cevapla
  • Gözlemci Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Japonyada ilköğretim ve lise öğrencilerine eğitim amaçlı hayata hazırlık açısından sınıflar koridor ve okulun tuvaletini temizletiyorlar. Hiçbir veli ses çıkarmıyor. Şimdi bunu Türkiyede yap bakalım okulun işkurlusu hizmetlisi yokmu diye şikayete giderler. Eğitim önce ailede başlar okulda devam eder. Okulun kapılarına duvarlarına malzemelerine zarar vermekten zevk alan bir kuşak var. Bunlara öğretmen ses çıkarmadıkça zararın dozunu arttırıyorlar.
    Cevapla
  • ferdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu öğretmen cinayet mı işledi ki cani olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı