Dışişleri: Rusya'nın söz konusu kararı kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararına ilişkin "Rusya'nın söz konusu kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz." açıklamasını yaptı.

Dışişleri: Rusya'nın söz konusu kararı kabul edilemez
Dışişleri: Rusya'nın söz konusu kararı kabul edilemez
GİRİŞ 22.02.2022 02:04 GÜNCELLEME 22.02.2022 03:46
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya Federasyonu'nun, sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararının, Minsk Anlaşmaları'na aykırı olduğu gibi, Ukrayna'nın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık ihlali anlamına geldiği belirtildi.

'RUSYA'NIN SÖZ KONUSU KARARINI KABUL EDİLMEZ BULUYORUZ'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Rusya'nın söz konusu kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz. Bu vesileyle Ukrayna'nın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına bağlılığımızı vurguluyor, tüm ilgili taraflara sağduyu ve uluslararası hukuka riayet çağrısı yapıyoruz."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması'nın Donbas'taki ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasıyla ilgili çağrısına cevap vermek için güvenlik konseyi toplantısından bir süre sonra televizyondan halka hitap etmişti.

Putin, yaptığı konuşmada, Kiev yönetiminin "Donbas'ta askeri karar dışında hiç bir kararı tanımadığını" belirterek, "Bu bağlamda, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını bir an önce tanımak için çok geç kalınmış bir kararı almayı gerekli görüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Konuşmasının ardından Putin, Kremlin Sarayı'nda sırayla sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ile sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan kararnameyi imzaladı. İmza töreninde söz konusu yönetimlerin temsilcileri de hazır bulunmuş, Rusya ile ayrılıkçıların sözde yönetimleri arasında "dostluk" ve "iş birliği" anlaşmaları da imzalanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 77
  • Dadas 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye kesinlikle taraf olmamali yanlis siyaset yapiyoruz
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya biz niye ses çıkarıyoruz Rusya'nın damarına birde biz neden basıyoruz .En yakın biziz bizide vurursa biz kendimizi Sihalarlamı korucaz .Aptal olmayalım bizim bir güçlü bombamız bile yok sihalar Rusya için bir sivrisinek vızıltısı değerinde.
    Cevapla
  • Hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin Karadenize kıyısıñın karşıları Rusya tarafından işgal edilsin güneyde Suriye de pozisyon alsın ve biz de çıkarmayalım öylemi. Türkiye cevreleniyor susalım öylemi. Günü kurtaran düşünceniz batsın emi
    Cevapla
  • Muhammet 2 yıl önce Şikayet Et
    boşuna nato üyesi olmadık. yoksa suriye gibi tepemizde sürekli tehditti bu ruslar. bence biz enerjideki bağımlılığımızı nasıl azaltırız ona bakalım. şuan istediklerini yaptırırlar, vurmalarına gerek yok
    Cevapla
  • davut3 2 yıl önce Şikayet Et
    üç gün sonra arpa buğday dilenicez Rusya'dan böyle büyük konuşmayın
    Cevapla
  • Ten 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarım ülkesi olarak, rusya'dan arpa, buğday ihracaatı zaten aptalca birşeydir.
    Cevapla
  • Emekli ve Kızgın 2 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet savaşı bahane edip bankadaki yabancı para ve altın hesaplarına el koyacak dedi demeyin.
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalama
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato da biz varız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tasarruf edilecek emekliye verilecek - Gazete manşetleri
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk