İBB'nin 112 çınar ağacını kesmesinde şoke eden iddia! Çınarlar peyzaj şirketi kurbanı mı?

İstanbul Çevre Konseyi Sekreteri Çetintaş, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Seçkin’in peyzaj şirketinin olduğunu belirterek, “Onun dönemi çınarlara bakım yapılmamış. Yeni fidanlar onun şirketinden mi alınıyor?” dedi

İBB'nin 112 çınar ağacını kesmesinde şoke eden iddia! Çınarlar peyzaj şirketi kurbanı mı?
İBB'nin 112 çınar ağacını kesmesinde şoke eden iddia! Çınarlar peyzaj şirketi kurbanı mı?
GİRİŞ 22.03.2022 21:30 GÜNCELLEME 22.03.2022 21:32
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

CHP'li İBB yönetimi tarafından gizlice ve yasal izin olmadan Dolmabahçe ve Çırağan Caddesi'ndeki 112 çınar ağacının kesilmesine tepkiler sürerken, çınarların kesilmesinin perde arkasına ilişkin şoke eden iddialar gündeme geldi. İstanbul Çevre Konseyi Sekreteri Zafer Murat Çetintaş, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin'ın peyzaj şirketi sahibi olduğunu ve yeni bir çınar fidanı fiyatının 20 bin TL olduğunu belirterek, "Çınarların kesilmesinin sebebi peyzaj şirketi mi" diye sordu.

'HEMEN İSTİFA ETMELİ'

SABAH'a konuşan Çetintaş, "Bu ağaçların tedavisi mümkünken ve orman mühendisleri tarafından da bu teyit ediliyorken ağaçları kesmeleri büyük bir katliam. Tarihe tanıklık eden bu ağaçların kesilmesi son derece üzücü" dedi. Çetintaş, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin'ın peyzaj şirketi sahibi olduğunu belirterek şunları söyledi:

Babasıyla birlikte bir fidanlık ve peyzaj şirketi kurdu. Bu durumu asla ve asla inkâr edemezler. Bunu yakın çevresinden de teyit ettirdim. Üniversiteden profesör arkadaşları, 'Kes çınarı dik çınarı' diyor. Öğrendiğim kadarıyla yeni dikilen çınarların fiyatı 20 bin TL civarında. Bu ağaçların nereden temin edildiği konusunda ise bilgi sahibi değiliz. Ağaç A.Ş.'den mi alınıyor, yoksa Çağatay Seçkin'in babasıyla birlikte kurduğu fidanlık ve peyzaj şirketinden mi alınıyor?

Derslerinde 2011'den beri hastalıklı ağaçlara yapılan bakımları, tedavileri anlatan bir kişi olarak bu göreve geldiğinde ilk yapması gereken iş bu anıt ağaçların bakımlarını ve tedavilerini devam ettirmesi olması gerekirdi. Onun yerine farklı işlerle uğraştı. Görevi süresince çınarlara ne bir bakım ne de tedavi yaptırmış.

Şimdi siz hem İBB'de Daire Başkanı olup maaş alacaksınız, hem belediyenin iştiraklerinde de yönetim kurulu üyesi olup maaş alacaksınız, hem profesörlük maaşı alacaksınız ve bir de peyzaj şirketi kuracaksınız. Çağatay Seçkin, savunma yapmak yerine İBB'deki görevinden hemen istifa etmeli.

Kesilen çınarlarla ilgili yeni iddia: Yerine daha dayanıksız ithal ağaç dikeceklerKesilen çınarlarla ilgili yeni iddia: Yerine daha dayanıksız ithal ağaç dikecekler

ORFAMDER: Hastalığın yayılmasına İBB sebep olmuşturORFAMDER: Hastalığın yayılmasına İBB sebep olmuştur

TEMA'DAN ZORAKİ AÇIKLAMA

Çınar katliamına tam 11 gündür sessiz kalan TEMA Vakfı, SABAH'ın ısrarlı yayınları sonrası zoraki bir açıklamada bulundu. TEMA'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada özetle, "Vakfımız faaliyet alanındaki konular hakkında bilimsel araştırmalarını tamamlamadan görüşlerini kamuoyuyla paylaşmama prensibiyle çalışmaktadır. Bu konudaki çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını ve görülen lüzum üzerine basın açıklamasının yayınlanacağını kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

KAYNAK: SABAH - BARIŞ SAVAŞ
YORUMLAR 16
  • Ulubatlı Hasan. 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey chpkk kiler bu ağaçları akp kesmiş olsaydı ne yapardınız .5 ağacın yeri değişiyor diye TÜSİADçı Yahudi işadamları destekli Taksim'de yakma yıkma eylemleri yapan şimdi sessiz dili bilmem neresine kaçmış chpkk liler. Mesele ağaç değil iktidarı devirmek siz hala anlamadinizmi diyen Osmanlıyı ve Abdülhamidi deviren ve koca ülkeyi parcalayanlarin torunları devamı chpkliler.yani hainler ordusu chpkkliler
    Cevapla
  • kader 2 yıl önce Şikayet Et
    fatihin turbesine tekme atan fırsatını buldumu kepçe ile yıkmaya yeltenir,
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbullu her türlü kötü yönetimi hak ediyor. lakin ağacına sahip çıkamayan neyine sahip çıkabilir ki.
    Cevapla
  • DOĞRUSÖZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne peysajcısı be kardeşim. Ağaçlar da , İstanbul da CHP nin ihmali. Bu gelecekte bakalım neler kesilip, neler yok olacak. İstanbul daha nelerini kaybedecek göreceğiz kalan zamanda. Bir musibet bin nasihatten iyidir.
    Cevapla
  • Ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede vakıflar bile dibine kadar siyasete bulaşmışken 112 ağacın kesilmesinin lafı mı olur.Ideolojilerinin ortağı pkk lılar ormanları yakarken bile sesi çıkmadı vakıfların,derneklerin,sanatçı müsveddelerinin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi