CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde metro skandalı: İhaleyi en düşük teklife vermediler

CHP'li Tunç Soyer'in başkanlık yaptığı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde skandallar bitmek bilmiyor. Belediye, İzmir metrosu ihalesinde “Bunlar işi bilmiyor” diyerek en düşük teklifi eleyerek, 529 milyon lira daha verip başka firmayı seçti.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde metro skandalı: İhaleyi en düşük teklife vermediler
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde metro skandalı: İhaleyi en düşük teklife vermediler
GİRİŞ 29.03.2022 10:12 GÜNCELLEME 29.03.2022 19:03
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

CHP'li İzmir Belediyesi'nde skandallar bitmek bilmiyor. İzmir Metrosu ihalesinde yaşananlar gündem oldu. 

İHALEYİ EN DÜŞÜK TEKLİFE VERMEDİ

İzmir metrosu ihalesinde belediye, "Bunlar işi bilmiyor" diyerek en düşük teklifi eledi. 529 milyon lira daha fazla ücret ödeyerek başka firmayı tercih etti.

Belediye, 3 milyar 392 milyon 950 bin TL'lik teklife güvenmedi. İşi 3 milyar 921 milyon 498 bin TL öneren şirkete verdi. Ancak ihale mahkemece iptal edildi.

CHP'Lİ MÜTEAHHİT AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

CHP'li müteahhit Başar Arıoğlu, isyan etti. Arıoğlu, 3-4 ay önce yapılan metro ihalesinde biz Yapı Merkezi ve Nurol olarak en düşük fiyatı verdik. Buna rağmen ihaleden atıldık, 500 milyon lira farkla iş ikinciye verildi. Asıl bu sorgulanmalı. Nurol Osmangazi'yi, Marmaray'ı yapmış, biz Çanakkale'yi Avrasya'yı yapmışız. Ve diyorlar ki 'bunlar işi bilmiyor. Yanlış fiyat vermişler, işi yapamazlar. Ben kendi favorime vereyim'. İhale yapma o zaman. Beni niye uğraştırıyorsun" diyerek CHP'li belediyeye tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu'nun temelini attığı metro ihalesi iptal edildiKılıçdaroğlu'nun temelini attığı metro ihalesi iptal edildi

AHMET HAKAN: YENİLİR YUTULUR BİR İDDA DEĞİL!

CHP'li müteahhit Başar Arıoğlu'nun sözlerinin yenilir yutulur bir iddia olmadığını kaydeden Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan konuyla ilgili köşesinde şu ifadeleri kullandı;

Bize hep ne söyleniyordu?

Şu söyleniyordu: Büyük ihaleler, hep aynı kişilere veriliyor. İhale falan hikâye...

Oysa Başar Arıoğlu, bambaşka şeyler söylüyor.

Diyor ki:

*

“Çanakkale için dünya çapında bir ihale yapıldı. Dört tane çok ciddi teklif geldi. Mesela Japon firma, çok istekliydi ve rekabetçi bir teklif verdi. Diğer teklifler de çok ciddiydi. Tekliflerden en ucuzu seçildi. Burada sorun ne?”

*

Başar Arıoğlu, bunları söyledikten sonra ekliyor:

“En ucuz teklifi verene vermeyebilirlerdi. İzmir’de öyle oldu mesela.”

*

Şenay soruyor:

“İzmir’de ne oldu?”

*

Başar Arıoğlu’nun yanıtı:

*

“3-4 ay önce yapılan metro ihalesine Nurol ve biz, en düşük fiyatı verdik. Buna rağmen ihaleden atıldık. 500 milyon lira farkla ihale ikinciye verildi. Diyorlar ki bizim için, ‘Bunlar işi bilmiyor’. Nurol Osmangazi’yi, Marmaray’ı yapmış. Biz Avrasya’yı, Çanakkale’yi yapmışız. Bizim için ‘Yanlış fiyat vermişler, işi yapamazlar’ diyorlar. Kendi favorisine verecek ya. O zaman ihale yapma, bizi niye uğraştırıyorsun?”

*

Başar Arıoğlu’nun bu iddiası, pek de yenilir yutulur bir iddia değil. İlgilileri buna bir yanıt vermeliler.

YORUMLAR 76
  • böyle 2 yıl önce Şikayet Et
    yani bu müteahhit bunu açıklamasa devlet, millet hep beraber uyuyoruz öyle mi? kimsenin birşeyden haberi olmadan yapan yaptıgıyla kalacak, devlet büyük zarara ugrayacak.
    Cevapla
  • devlet basa 2 yıl önce Şikayet Et
    izmir belediyesine soruşturma açılmalı. bu büyük bir şaibe, kayyum atanmalı. nasılsa seçildim, halk beni seçti diye devleti zarara ugratacak keyfi ihaleler yapılamaz. yaptırılmamalı.
    Cevapla
  • dede korkut 2 yıl önce Şikayet Et
    merkezi yönetim gibi mahalli yönetime de bir el atmak lazım. chp zihniyetinden bahsetmeye gerek duymuyorum. bildiğimiz chp işte
    Cevapla
  • hımbıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten ihaleler en düşük yani en ekonomik teklifi belirlemek ve işi ona vermek için yapılmazmı. Bahane olarak; normalin altında çok düşük teklif vermişler, bizde güvenilir ve şaibeli olabileceğine kanaat getirdiğimiz için işi onlara vermedik deselerdi daha doğru ve daha inandırıcı olurdu.
    Cevapla
  • dedeoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Yetersizlik en düşük teklif veren firmada değil, İhale değerlendirme komisyonunda. En düşük teklif başka bişey Çok düşük teklif başka bişey. Biri normal diğeri şüphe uyandıracak kadar anormal sayılır. Firma çok düşük teklif değil, en düşük teklifi vermiş, bu gayet normal ve en düşük teklif veren olabilmek için 100 kuruşluk fark dahi yeterlidir. Ayrıca bu firmanın tecrübeleri, benzer işlerle ilgili teslim ettiği referansları, iş bitirme belgeleri, banka teminatları, teknik personel ve donanım kapasiteleri o kadar yeterliki, ihale dışı bırakılmaları için komisyon daha farklı kusurlar bulsa çok daha iyi olurdu. Gerekçe çooook ama çok sırıtmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti