Son dakika.... Bolu Dağı'nda heyelan! TEM çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı

Son dakika... Bolu Dağı Tüneli’nin çıkışında meydana gelen toprak kaymasıyla nedeniyle tünel her iki yönde de trafiğe kapatıldı.

GİRİŞ 02.04.2022 20:54 GÜNCELLEME 02.04.2022 22:19
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bolu Dağı Tüneli’nin çıkışında meydana gelen toprak kaymasıyla nedeniyle tünel her iki yönde de trafiğe kapatıldı.



Bolu Dağı Tüneli çıkışında heyelan meydana geldi. Toprağın yola kaymasının ardından tünel Ankara ve İstanbul yönlerinde araç geçişine kapatıldı. İhbar üzerine adrese sevk edilen ekiplerin çalışmaları sürüyor.



Yaşanan olayın ardından Karayolları Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, “Anadolu Otoyolu, Bolu Dağı Tüneli'nin Düzce girişinde meydana gelen heyelan nedeniyle güzergah Ankara yönünde 3 şerit, İstanbul yönünde 1 şerit olmak üzere trafiğe kapatılmıştır. Trafik İstanbul istikametinde Abant'tan, Ankara istikametinde ise Kaynaşlı'dan D100'e aktarılacaktır” ifadelerine yer verildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bolu Dağı Tünelleri'nde meydana gelen heyelan sonrasında güvenlik gerekçesiyle trafiğin çift yönlü olarak kapatıldığını duyurdu. Bakanlık, Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yolu açmak için çalışmalarına başladığını belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Bolu Dağı Tüneli’nin Düzce girişinde heyelan meydana geldiğini, Ankara yönü girişindeki 60 metrelik alanın toprakla kaplandığını kaydetti. Heyelandan Ankara yönünde 3 şeridin, İstanbul yönünde ise bir şeridin etkilendiği vurgulanan açıklamada, toprak kayması riskinin devam etmesi nedeniyle tedbir amaçlı trafiğin çift yönlü olarak kapatıldığı bildirildi. Açıklamada, “Trafik, İstanbul istikametinde Abant’tan, Ankara istikametinde ise Kaynaşlı’dan D100’e aktarılıyor. Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz Bolu Dağı Tünelleri'nde yolu açmak için çalışmalarına başladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı” denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 16
  • ÖMER 2 yıl önce Şikayet Et
    mimar sinan ağlıyor.
    Cevapla
  • ismet 2 yıl önce Şikayet Et
    yorumcu kardeşler bolu dağı tuneli otoyolu karayollarına aittir kışın karla mücadelede 10 kere kapanır heyelan orada geliyorum diyordu tam iki yıldir sebebi karayollarında emeklisi on yıllar geçmiş isçi ve memur kafasıdır özel idare karayolları devletin sırtında kenedir urdur özaldan kalma 70 e merdiven dayamış işçi 4 bölgede bilhassa 1000 kisilik erzurum bölgede yama dahi müteahhide verildi 1000 kişide karla mücadele 100 kişi var hepsi bu özel idare karayolları reforma muhataç inanmayan gitsin baksın görsün
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Komik şey :)) seniiii
    Cevapla
  • Gurbet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapan firmadan hesap sormalı ve denetim yapmayan da hesap vermeli hiç bir şeyin denetimi tam değil neden
    Cevapla
  • Trt- 2 yıl önce Şikayet Et
    Uluştırma bakanlığı ne yapıyor acaba Hani bazıları için yönetemiyor lar diyenler yönete biliyormu acaba
    Cevapla
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulaştırma bakanlığı BÖN BÖN BAKIYOR SADECE...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü