Bakan Koca duyurdu! Uzmanlık Eğitiminde Adalet kanunu Resmi Gazete'de

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Uzmanlık Eğitiminde Adalet kanunu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kanunun Resmi Gazete'de yayınlandığı belirten Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da teşekkür etti.

Bakan Koca duyurdu! Uzmanlık Eğitiminde Adalet kanunu Resmi Gazete'de
Bakan Koca duyurdu! Uzmanlık Eğitiminde Adalet kanunu Resmi Gazete'de
GİRİŞ 15.04.2022 12:37 GÜNCELLEME 15.04.2022 13:05
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bakan Koca açıklamasında şunları söyledi; Resmi Gazete'de yayınlandı. 8 Nisanda Meclis’te kabul edilen, içeriğini Uzmanlık Eğitiminde Adalet başlığı altında özetlediğimiz 7394 sayılı kanunun ilgili maddeler Resmi Gazetede yayınlanıp yürürlüğe girdi. Kanunu onaylayan Sn. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum.

SONUÇ: 1
Asistanlarımız, Üniversitelerimizde ve Bakanlığımıza bağlı hastanelerde yükümlülükleri açısından eşit hale geldi. Üniversite Hastanelerine yerleşen uzmanlık öğrencilerinin kadro farkından kaynaklanan eşitsizliklere son verildi.

SONUÇ: 2
Bakanlığımız kadrosuyla üniversitelerde uzmanlık eğitimi yapan asistanların, eğitimlerini tamamladıklarında şu an görevlendirme süresi kadar olan ve kuruluşlarımızda yerine getirilen hizmet yükümlülüğü kaldırıldı.

SONUÇ: 3
Bakanlığımız kadrosuyla üniversitede tıp, diş hekimliği, yan dal uzmanlık eğitimi yapan asistanlardan artık yüklenme senedi, kefalet senedi alınmayacak.

SONUÇ: 4
Bu kadrolarda uzmanlık eğitimini herhangi bir sebeple sürdürmeyenlerin hizmet yükümlülüğü kaldırıldı.

SONUÇ: 5
Halen bu kadrolarda uzmanlık eğitimi devam eden hekimlerin ilave hizmet yükümlülüğü kaldırıldı.

SONUÇ: 6
Sağlık Bakanlığı adına uzmanlık eğitimi alan asistanlarımıza eğitimleri süresince yapılan ödemeler için artık borç çıkarılmayacak.

SONUÇ: 7
İstifa etmiş olduğu halde son TUS sınavı ile bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenler (bir defaya mahsus), beklemeden eğitimlerine başlayacak.

SONUÇ: 8
Yürürlüğe giren, kendi aramızda adına “Asistanlıkta Adalet” kanunu :) diyebileceğimiz yasal düzenleme ile Üniversitelerimizdeki kadro kısıtlılığı sorunu aşılacak.

BORÇLU OLDUĞUMUZ AÇIKLAMA: TUS sonuçları 31 Martta açıklandı. Alışageldik şekilde, kontenjanların da aynı gün açıklanması gerekiyordu. Takdir edersiniz ki, şu an 15 günü bulan gecikmenin sebebi netleşmiş bulunuyor. Anlayışınız için teşekkür ederim. Birkaç güne daha ihtiyaç var. Hayırlı olsun.

YORUMLAR 14
  • Bir bilen 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine konunun ne olduğunu bilmeyenler yorum yapmış.. (
    Cevapla
  • Cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    SN BAKANIM BEN HATAYDA BUGÜN YİNE CİLDİYE POLİKİNLİĞİNE RANDEVU ALAYIM DEDİM EN ERKEN 5.MAYISTA VARMIŞ BUNADA SiSTEM İZİN VERMEDİ YANİ EN ERKEN 20.GÜN SONRASINA VAR ONADA SİSTEM İZİN VERMİYOR YANİ ŞİMDİ ACİLE GİDİP GERÇEK ACİL HASTALARININ İŞLERİNE MANİMİ OLALIM HANGİ ÜLKEDE 20 .GÜN SONRASINA GÜN VERİLİYOR BİR HASTA 20.GÜN NASIL BEKLİYEBİLİR 3.CÜ DÜNYA ÜLKESİ OLMAYA DOĞRU GİTİĞİMİZİN FARKINDAMISIZ
    Cevapla
  • Bir bilen 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanada da 3 yıl sonraya ameliyat günü veriyorlar..
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet hastanesinde mecburi hizmet süresi en az 15 yıl olsun istifa edip özel hastaneye gidip devlete geçme hakkı 2 ye düşürülsun sayın bakan iyi haklar kazandırdı sağlık çalışanlarına bundan sonra çok daha fazla kaliteli hizmet eder doktorlarımız canlarimiz
    Cevapla
  • zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    SaYIN Bakanım Diş hekimleri DUS uzmanlık sınav sayısını ve kadro sayısını arttırın Yoksa sadece hemşirelerin bakanı olmayın. DİŞ HEKİMLERİ DAHA ÇOK KADRO VE DUS sınavı istiyor.
    Cevapla
  • Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    Sesli güldüm ha :))) Sadece hemşirelerin bakanı iyi espri
    Cevapla
  • zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Hastaneler rendevu verecek mi..Özel hastaneye mi söğüşletecek.Ona bir cevap bekliyoruz..Doktorlara artık yaklaşmak mümkün değil..Sağlık sigortasını herkes istediği şirkete yaptırsın.Devlet topluyor ama hastanelere erişim yok..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek