Pençe-Kilit Operasyonu'nda 26 terörist etkisiz hale getirildi

Irak’ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Kilit Operasyonu planlandığı gibi başarıyla devam ediyor. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 26’ya yükseldi.

GİRİŞ 19.04.2022 11:58 GÜNCELLEME 19.04.2022 13:14
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

TSK, Irak'ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde yuvalanan teröristlere yönelik havadan ve karadan önceki gün operasyon başlattı. 'Pençe-Kilit’ adı verilen operasyon kapsamında savaş uçakları, sınırı geçip terör hedeflerine bomba yağdırdı. Teröristlere ait sığınak, barınak tünel, mühimmat depoları ve sözde karargah olarak kullandığı hedefler tam isabetle vurulurken, bordo bereli askerlerin öncülüğünde yapılan ilerleyiş de sürüyor. Teröristlerin kaçarken, araziye yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıların tespit edilmesi ve yapılan mağara aramalarında dedektör köpekler de görev yapıyor.   

ÖLDÜRÜLEN TERÖRSİT SAYISI 26'YA YÜKSELDİ

Milli Savunma Bakanlığı, operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 26'ya yükseldiğini açıkladı.

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Irak’ın kuzeyinde başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında yapılan arama-tarama faaliyetlerinde terör örgütü PKK’ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

ÇUKURCA'DA ASKERİ HAREKETLİLİK

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK’ya yönelik başlattığı ‘Pençe- Kilit Operasyonu’ devam ederken, sınırın sıfır noktasında bulunan Çukurca'da hareketlilik yaşanıyor. Belirlenen terör hedeflerinin vurulması sırasında yapılan top atışlarının sesleri ilçe merkezinden duyuluyor.  



Öte yandan sınırını sıfır noktasında bulunan ve operasyonun yapıldığı bölgelere yakın olan Çukurca ve Derecik ilçelerinde hareketlilik gözleniyor. Derecik'te konuşlu 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'ndan Fırtına obüsleri ve çoklu namlulu roketatar ÇRNA ile hedefler yoğun ateş altına alınırken, Çukurca ve yakınındaki kırsal bölgelerde ise askeri konvoy ile helikopter hareketliliği yaşanıyor. Belirlenen terör hedefleri vurulurken, top atışlarının sesleri Çukurca ilçe merkezinden de duyuluyor. 

YORUMLAR 60
  • hakikat 2 yıl önce Şikayet Et
    dinle alakası olmayan, kürt kardeşlerimi dinden uzaklaştıran,Amerikalı zındıkları arkasına alan, müslüman türk kardeşine silah doğrultan söz kürt anarşistleri yok edin.
    Cevapla
  • Abi 2 yıl önce Şikayet Et
    terörün kökü kurusun inşaALLAH ccluhu zararı müslümana
    Cevapla
  • tahir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah askerimizi korusun. şu büyük kayıp 26 kişi mi? başka şeyler mi?
    Cevapla
  • mehmet007 2 yıl önce Şikayet Et
    Burada nedense zillet ittifakı yandaşları yorum yapıyor !pkk nin sonu geldi çatlayın
    Cevapla
  • mehmet007 2 yıl önce Şikayet Et
    İşine bak pkk yandaşı,aklınca milleti kandıracaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!