İBB, PKK'lı çalışan için arşiv/güvenlik soruşturması yapmamış!

İBB'de çalışan Şafak D.'nin terör örgütü PKK'nın kamplarında silahla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüpheli hakkında, İBB'nin işe alımda arşiv/güvenlik soruşturması yapmadığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 28.04.2022 10:37 GÜNCELLEME 28.04.2022 21:41
Bu Habere 178 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Sosyal Hizmet Uzman olarak çalışan Şafak D'nin 2016 yılında Şırnak'ta PKK/KCK'lı teröristlerden elde edilen fotoğraflarda, kırsal alanda elinde uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafları bulunmuştu. Terör şüphelisi, dün yakalanarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce gözaltına alındı. 

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİNDEN GÖZALTINA ALINMIŞ

Edinilen bilgiye göre, şüpheli hakkında yapılan araştırmada, 19 Ekim 2020 tarihinde PKK/KCK/YPG/YDG-H terör örgütüne üye olmaktan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli işlem yapıldığı ve dosyanın hala açık olduğu; şüphelinin 16 Ocak 2021 tarihinde gözaltına alındığı, ancak yargılamanın henüz başlamamasından dolayı adli bir cezaya ait kayıt olmadığı tespit edildi.

Eli keleşli PKK'lı İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı çıktı!Eli keleşli PKK'lı İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı çıktı!

ARŞİV/GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILMAMIŞ

5352 sayılı Adli Sicil Kanunu uyarınca suç kayıtları ancak yetkili mahkeme tarafından onaylanarak kesinleşme şerhi ile kesinleştirildikten sonra adli sicil sistemine işlenebiliyor. Bu çerçevede devam eden soruşturma ve kovuşturma bilgileri adli sicil sistemine işlenmiyor. “Kamu Davasının Açılmasının Ertelenmesi” ile “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması” kararları ise adli sicil sistemine işlenilmesine rağmen, ancak bir soruşturma veya kovuşturmayla bağlantılı olarak Cumhuriyet savcısı veya mahkeme tarafından istenmesi halinde verilebiliyor. Buna bağlı olarak bu kayıtlar adli sicil belgelerinde görülmemektedir. Bu kapsamda şahsın adli sicil belgesinde “Adli Sicil Kaydı Yoktur” ve “Adli Sicil Arşiv Kaydı Yoktur” şeklinde ibare bulunduğu anlaşıldı.

KOD ADI: DİREN AMARA

Yine PKK’dan kaçıp teslim olan “Hozan-Serhad” kod adlı Cahit K. da 5 Temmuz 2014’te silahlı eğitim aldığı esnada Şafak Duran’ın kendisiyle birlikte örgüte yeni katılıp eğitim aldığını anlattı. Cahit K., Şafak Duran’ın kod adının “Diren Amara” olduğunu da itiraf etti. 14 Ekim 2014’te PKK’nın dağ kadrosundan ayrılıp Türkiye’ye dönen Şafak Duran’ın 15 Ocak 2021’de İstanbul’daki bir terör operasyonunda gözaltına alındığı öğrenildi. Duran o dönem 5 Temmuz-14 Ekim 2014 arası Sakarya Üniversitesi’nde öğrenci olduğunu, yurt dışına çıkmadığını söylemiş.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin şahıs hakkında herhangi bir arşiv araştırması ve/veya güvenlik soruşturması talebinde bulunmadığı ve dolayısıyla şahısla ilgili arşiv araştırması ve/veya güvenlik soruşturması yapılmadığı ortaya çıktı.

Şüpheli, 1 Haziran 2021'de İBB'de sosyal Hizmetler Müdürlüğünde "Sosyal Çalışmacı" unvanıyla işe başladı. 

27 Nisan 2022 tarihli haberlerde yer alan Adli Sicil Belgesi’nin  ise, bu belgenin 03 Haziran 2021 tarihinde saat 17:03’te, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verilmek üzere www.türkiye.gov.tr adresli web sitesi üzerinden alındığı anlaşıldığı öğrenildi.

Bu çerçevede, 17 Nisan 2021 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu’na göre şahıs hakkında yapılması gereken “Arşiv Araştırması” işlemi yapılmadan işe alındığı vurgulandı.

İMAMOĞLU: İBB'DE PKK'LI VARSA NEDEN GÖZALTINA ALMIYORSUNUZ?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun İBB'deki terör iltisaklı çalışanlarla ilgili açıklaması üzerine; "Sen bakanlıksın, terörist konusunda netsen tut kulağından götür at hapse. Böyle bir süreç akıllara zarar. İşe girme prosedürleri bellidir" çağrısında bulunmuştu.

İBB Sözcüsü Murat Ongun da “Hani nerede bu teröristler neden almıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

İÇİŞLERİ'NDEN SESSİZ KALAN MUHALEFETE TEPKİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, terör örgütü PKK mensubu Şafak Duran’ın dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binasında yakalanmasıyla ilgili, “Malum medya hiç görmedi. Sanki bu terörist İBB’de yakalanmadı” dedi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Ersoy, “İBB’ye sosyal hizmet uzmanı olarak işe alınan PKK'nın kamplarında eğitim görmüş terörist Şafak Duran, polis tarafından İBB binasında gözaltına alındı. Ama ne acıdır ki basın da siyaset de köre, sağıra yattı. Malum medya hiç görmedi. Sanki bu terörist İBB’de yakalanmadı” ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında İBB'de sosyal hizmet uzmanı olarak çalışan Şafak D'nin (30), 2016 yılında Şırnak'ta terör örgütü üyelerinden elde edilen dokümanlarda kırsal alanda elinde uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğraflarının çıkması üzerine harekete geçti.

Polis ekipleri, İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün Üsküdar'daki Anadolu Yakası Sosyal Yardım Biriminde çalışmakta olan zanlıyı gözaltına aldı.

Silahlı terör örgütüne üye olmaktan işlem gören şüphelinin, emniyetteki sorgusu sürüyor.

SOHMER'den teröristin İBB'de istihdam edilmesine tepkiSOHMER'den teröristin İBB'de istihdam edilmesine tepki

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 178
  • Önce Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Soruşturma yapmıyorsanız ibb yi yönetenlere önerim var,bu kadar uğraşmanıza gerek yok adada beslenen domuzu alın olsun bitsin,nasılsa güvenlik soruşturması yapmıyorsun,haberim yok der çıkarsın işin içinden. Bu devletin kanunları bu kadar bozuk,bi çare demekki.
    Cevapla
  • Çakır 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç birinine güvenlik soruşturması yapmadılar bakanlık seçimden sonra işe alınanları taşeron firmalarda dahil hepsinin isimlerini alıp soruşturması yapmalı ve kamuoyuna açıklamalı
    Cevapla
  • Fatih avci 1 yıl önce Şikayet Et
    sadece bu degil daha kim bilir neler var ilce belediyenin otoparkcilarinin yüzunu bi görün qmlarsiniz
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Cahil CHP ye gönül vermiş seçmeni kandırmayın artık chdpkk diye bir parti kurun öyle ayrı gayrı yazık oluyor. Kendini vatansever milli müslüman Türk Kürt evladı görüp de hala bu çapulculara oy verenler bu terörist lerin elindeki kan elinizdedir. Şehit katilisiniz.
    Cevapla
  • isa 1 yıl önce Şikayet Et
    chpkk diyet ödüyor .maalesef ders verenler utansın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...