Zeytindalı bölgesinde saldırı: Bir asker şehit oldu, 24 terörist etkisiz hale getirildi

Zeytindalı Harekatı bölgesinde teröristlerce yapılan füze saldırısı sonucu bir asker şehit oldu, 24 terörist etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 04.05.2022 09:35 GÜNCELLEME 04.05.2022 15:26
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, teröristlerce yapılan füze saldırısında ağır yaralanan Teğmen Talha Bahadır'ın kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü belirtildi.

Saldırı sonrası belirlenen terör hedeflerinin ateş altına alındığı ve ilk belirlemelere göre 24 teröristin etkisiz hale getirildiği aktarılan açıklamada, "Şehidimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.​​​​​​​" ifadelerine yer verildi.

ŞEHİDİN EV İTÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Zeytindalı Harekat Bölgesi'nde terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit olan Teğmen Talha Bahadır'ın Yalova'nın Çiftlikköy ilçesindeki evi bayraklarla donatıldı.

Sabah saatlerinde acı haberin ulaştığı ilçede, belediye ve vatandaşlar tarafından sokak ve şehidin evi Türk Bayraklarıyla donatıldı. İlçeye bağlı Sultaniye Mahallesinde ikamet eden aileyi yakınları yalnız bırakmadı.

Yeğeninin 4 ay önce Suriye'ye gittiğini anlatan amca İbrahim Bahadır, Türkiye düşmanlarının hiçbir zaman başarılı olamayacağını söyledi.

Terör örgütünün son çırpınışlarını yaptığını ifade eden Bahadır, "Biz ordusu millet olan bir devletiz. Çünkü hepimiz askeriz. Cenab-ı Allah şehidimize gani gani rahmet eylesin. Biz bir ölür bin diriliriz. Türkiye düşmanları şunu hiçbir zaman unutmasın, kesinlikle başarılı olamayacaklardır. Allah ordumuza zeval vermesin." diye konuştu.

Şehit Teğmen Bahadır'ın, ailenin isteği üzerine Sultaniye Merkez Caminde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Sultaniye Mezarlığına defnedileceği belirtildi.

"ALLAH ÜLKEMİZİ, MİLLETİMİZİ BÜTÜN KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUN"

Evin önüne kurulan taziye çadırına gelen Vali Muammer Erol, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar ve Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, baba Hakkı Bahadır'a taziyelerini iletti.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bahadır, "Dinimiz, imanımız, vatanımız ve milletimiz için oğlum görevi başında şehit olmuştur. Vatan, millet sağ olsun. Bu ülkenin nice şehitlere daha ihtiyacı olabilir. Ülke, şehitlerin kanı üzerine kurulan bir ülkedir. Yani başımız dik durması lazım. Biz bu vatanı canlarımızla, kanlarımızla savunmak zorundayız. Tabii ki kolay değil evlat acısı ama biz bunu gönlümüze gömüyoruz, Allah'a gönderdiğimize, şehit olduğuna inanıyoruz. Allah ülkemizi, milletimizi bütün kötülüklerden korusun. Askerimize, polisimize galibiyetler, güç kuvvet versin. Her türlü kötülükten korusun." diye konuştu.

“YARIN GÖREVİ BİTİP MALATYA’DAKI BİRLİĞİNE DÖNECEKTI”

Bahadır, oğluyla bir önceki akşam görüştüğünü dile getirerek, “En son önceki akşam görüştük. Normalde yarın Suriye’deki görevi bitip Malatya’ya birliğine dönecekti ama takdiri ilahi, kader. Allah bu kadar ömür takdir etti. Biz Allah’a inanan insanlarız. Allah’ın takdirine teslim olduk. Sabrediyoruz. Halk, millet olarak bunlara alışığız. Her zaman dik duracağız. Düşmanları sevindirmemeliyiz. Her zaman birlik beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Daha çok kenetlenmeliyiz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 81
  • Aydan Yesildag 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Millet, bunları Amerikası besliyor sihlahlandıriyor. Bundan zonra Amerika Askerisini de vurun. Millet arkanızda.
    Cevapla
  • kayserili 1 yıl önce Şikayet Et
    sihalarla gece gunduz pkk/pyd avi baslamali, neyi bekliyoruz?
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Şehadetini kabul etsin..
    Cevapla
  • Zaza Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey ABD ve yandaşları Allah binbir belanizi versin. Bu akan kanın tek sorumlusu siz çakallar Allahın en büyük gazabi siz ve içerdeki yandaş siyasetçi, gazeteci, parti, küçüğünden büyüğüne kadar... ....?
    Cevapla
  • h topcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Efendimizin isimlerinden biri.TALHA.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!