Pentagon, PKK'nın Türkiye'ye karşı ittifak kurduğu yeni müttefiği açıkladı

Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı yürüttüğü sınır ötesi operasyonları devam ederken, Pentagon tarafından hazırlanan yeni bir raporda, PKK'nın İran destekli militanlarla işbirliği yapmaya başladığı belirtildi.

Pentagon, PKK'nın Türkiye'ye karşı ittifak kurduğu yeni müttefiği açıkladı
Pentagon, PKK'nın Türkiye'ye karşı ittifak kurduğu yeni müttefiği açıkladı
GİRİŞ 04.05.2022 10:58 GÜNCELLEME 04.05.2022 10:58
Bu Habere 236 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik sını ötesi operasyonları devam ederken, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından dikkat çeken bir rapor yayımlandı.

ABD askeri istihbarat birimlerinin hazırladığı raporda, Türkiye'nin askeri operasyonları ile birlikte PKK'nın İran destekli militanlarla işbirliği yapmaya başladığı belirtildi.

"PKK VE İRAN DESTEKLİ MİLİSLER TÜRK GÜÇLERİNE SALDIRDI"

Al-Monitor'de yer alan habere göre ABD askeri istihbarat birimleri; İran destekli militanların terör örgütü PKK ile Türkiye'ye karşı koordineli saldırılar düzenlediğine dair bulgularını ve görüşlerini paylaştı.

ABD Savunma İstihbarat Ajansı (DIA) tarafından hazırlanan raporda; İran destekli militanların son aylarda Irak ve Suriye'deki Türk güçlerine saldırılar düzenlediği belirtilirken, "Irak'taki bu saldırıların bazıları PKK ile işbirliği içinde gerçekleşti" denildi.

Kapsamlı raporda, "Türkiye'nin Şubat ayında kuzey Irak'ta PKK'yı hedef aldığı saldırıların ardından İran destekli militan bir grup, Musul'un kuzeyindeki Türkiye'nin askeri üssüne roket saldırısı düzenledi" denildi.

Türkiye Irak'ta daha da derine inip Kandil'in kapısını çalabilirTürkiye Irak'ta daha da derine inip Kandil'in kapısını çalabilir

Erdoğan: Yakında Kandil diye bir yer kalmayacak!Erdoğan: Yakında Kandil diye bir yer kalmayacak!

Zap'a operasyon Kandil'in yolunu açacakZap'a operasyon Kandil'in yolunu açacak

"İŞBİRLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDECEKLER"

Yayımlanan raporda, "DIA, Türkiye'nin İHA ile PKK'yı vurmasına tepki olarak bu militan grubun PKK ile koordineli çalışmaya devam edeceğini öngörüyor" denildi.

İRAN DESTEKLİ MİLİTANLARIN AMACI NE?

DIA'nin hazırladığı raporda ayrıca; terör örgütü PKK ile işbirliği yapan militanların amacına dair yorumlarda da bulunuldu:

"Militanlar muhtemelen Türkiye'nin operasyonu sonrasında Türk güçlerine saldırarak Irak'ın bağımsızlığının koruyucuları olarak görülmelerini amaçlıyor."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 236
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke komşularımız suriye ırak iran olacağına.. Kandaşlarımız Olsaydı...
    Cevapla
  • müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    adam bile denmeyecek adamın tipine baksana şeytan gibi.. çok görmeyecen
    Cevapla
  • Bektaş GÜNAY 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika nasıl bizim düşmanımızsa, İran da bizim düşmanımızdır. Tarihte bizimle, hiç iyi geçinmediler. Canları cehenneme. Onlara göre Şiilik, aslında bir mezhep değil, ayrı bir Dindir.
    Cevapla
  • Vedat AKKUŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu uyur düşman uyumaz demiş atalarımız çok doğru biz MÜSLÜMAN lar bir ve beraber devletimizin liderimizin ardında sağlam durmalıyız yoksa iblisler her türlü iblisliği yapar yani kâfir sadece kuvvetten anlar başka yolu yok
    Cevapla
  • yalnız 1 yıl önce Şikayet Et
    iranın bize karşı pkk ye desteği bitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!