Zap'a operasyon Kandil'in yolunu açacak

Üst düzey Türk askeri yetkili; TSK'nın, terör örgütü PKK'nın Türkiye'ye sızmasını sağlayan son kapı Zap'ı da ele geçirerek, gelecekte Kandil'e düzenlenecek olası kara harekatının yolunu açmayı istediğini belirtti.

GİRİŞ 23.04.2022 14:07 GÜNCELLEME 25.04.2022 09:48
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Irak'ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik karadan ve havadan gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonunda; şu ana kadar ciddi bir ilerleme kaydedildi.

TSK'nın Pençe-Kilit harekatında terör örgütü PKK'ya ağır darbe vuruldu. Karartma taktiği ile gece gündüz süren operasyonlarda öldürülen PKK'lı sayısı 50'ye yükseldi.

Bilindiği üzere bu operasyon; 2019'da başlatılan Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonlarının devamı niteliğinde.

Harita: Anadolu Ajansı (AA)

ASKERİ KAYNAK: ZAP OPERASYONU KANDİL'E KARA HAREKATININ ÖNÜNÜ AÇAR

Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadelesi kararlılıkla devam ederken, Middle East Eye'a (MEE) konuşan üst düzey Türk askeri yetkili, Türkiye'nin bölgede yürütmeyi düşündüğü olası operasyon planları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

MEE'den Ragıp Soylu ve Levent Kemal'in haberine göre Türkiye; kalan kara koridorunu da ele geçirerek, PKK'nın Türkiye-Irak sınırına erişimini tamamen engellemeyi ve yaklaşık 40 yıldır PKK'nın Türkiye'ye sızmasını fiilen sona erdirmeyi hedefliyor.

MEE'ye konuşan üst düzey Türk askeri yetkili ise; ordunun Avaşin ve Zap'ta kalıcı üsler kurmayı ve PKK'yı daha da güneye itmeyi planladığını söyledi:

"TSK, Avaşin ve Zap bölgelerinde kalıcı üsler kurarak PKK terör örgütünü daha da güneye itmeyi amaçlıyor. Hedefler açık: Bölgedeki tüm PKK kamplarını yok etmek, üsler kurmak ve Türkiye-Irak sınırını izole etmek. Bu, PKK'nın Türkiye'ye sızmalarını tamamen bitirecek."

Türkiye Irak'ta daha da derine inip Kandil'in kapısını çalabilirTürkiye Irak'ta daha da derine inip Kandil'in kapısını çalabilir

Terör örgütü PKK'nın elinde sadece Zap'ın kaldığına işaret eden askeri kaynak; buraya yapılacak kapsamlı bir operasyonun, Kandil'in kapısını açacağını kaydetti:

"Türkiye'ye militan ve silah sokmak için PKK'nın elinde sadece Zap kaldı. Buraya yapılacak başarılı bir operasyon, gelecekte Kandil'e kara harekatının yolunu açabilir."

Rich Outzen

ABD'Lİ İSİM: TSK, DONANIMLI BİR PROFESYONEL ORDUYA DÖNÜŞTÜ

Haberde görüşlerine yer verilen, ABD Dışişleri Bakanlığı Politika Planlama Ekibi Eski Üyesi Rich Outzen de Türk ordusunun son yıllarda kazandığı kabiliyetlere vurgu yaptı.

PKK'ya karşı gerçekleştirilen operasyonlara değinen ve bunların devam edeceğini beklediğini aktaran Outzen; "Son yıllarda Türk ordusu kendisini daha donanımlı bir profesyonel orduya dönüştürdü. PKK'nın gerilla savaşına karşın, giderek daha etkili bir ordu haline geldi. Çok zor araziye rağmen TSK, kuvvetlerini birbirine entegre ederek ve özellikle İHA'ların kullanımı yoluyla, PKK'ya karşı tespit, hedef, saldırı ve manevra kabiliyetini en üst düzeye çıkardı. PKK'ya karşı operasyonların giderek artan bir şekilde, Türkiye topraklarında değil de uzun süredir PKK'nın kontrolünde olan Irak'ın kuzeyindeki dağlık bölgelerde yapılması, operasyonların zaman içinde daha etkili hale geldiğini gösteriyor. Ben Pençe Kilit Operasyonu'nun bu eğilimi sürdürmesini bekliyorum" dedi.

Teröristbaşı Duran Kalkan Türkiye'yi tehdide kalkıştıTeröristbaşı Duran Kalkan Türkiye'yi tehdide kalkıştı

IKBY-TÜRKİYE İLİŞKİSİ AVRUPA İÇİN DE ÖNEMLİ

Haberde ayrıca; geçtiğimiz günlerde PKK elebaşlarından Duran Kalkan'ın Türkiye'ye yöneltmeye kalkıştığı tehdidine değinilirken; Ankara ile Erbil arasında artan diplomatik ilişkilere de ayrı bir parantez açıldı.

Pençe Kilit Operayonu öncesi IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'nin İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye atıf yapılan haberde, bölgedeki petrol ve doğal gaz rezervleri hatırlatılarak; Barzani yönetiminin PKK'ya karşı aldığı tavra dikkat çekildi.

Buradaki rezervlerin güvenli bir şekilde çıkartılmasına ve başta Türkiye olmak üzere Avrupa'ya sağlıklı bir şekilde taşınmasının önemine vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pençe Kilit'te şehit sayısı 3'e yükseldiErdoğan: Bu terör örgütünün son çırpınışları

Erdoğan: Yakında Kandil diye bir yer kalmayacak!Erdoğan: Yakında Kandil diye bir yer kalmayacak

"PKK'NIN SON ÇIRPINIŞLARI, YAKINDA KANDİL DİYE BİR YER KALMAYACAK"

Dün cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe Kilit Harekatı için "Bu terör örgütünün son çırpınışları" ifadesini kullanırken, çarşamba günü AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmada; "Yakında Kandil diye bir yer kalmayacak" demişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 80
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğuda askerliğini yapan bir arkadaşım yıllar önce söylemişti. 90lı yıllardı. "Tam o bölgeyi tanımaya başladık askerlik bitti. O bölge için daha uzun kalacak prof. askerlik şart. Yeni gelen erler pisi pisine şehit oluyordu" Bunu o dönemin komutanları anlayamamış mıydı.
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    MasAllah Allah nazardan saklasin. Allah hem askerimizi hemde polisimizi korusun.
    Cevapla
  • Mehmet Diyarbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun tek ve gerekli bir yol var oda Mesut Barzani nin elindeki tüm toprakları ele geçirmek tek şart bu
    Cevapla
  • Kroo 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok edin alayını
    Cevapla
  • Mehmet tekin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbi galip et.Bu son ordusudur İSLAMIN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Partili başkanlar sinir uçlarını kaşıyor! Dertleri yine mağduriyet mi?
Senegal Hava Kuvvetleri Komutanı Niang Baykar'ı ziyaret etti