19 Mayıs hangi güne denk geliyor? Resmi tatil mi? Bankalar, devlet daireleri...

Türkiye Cumhuriyeti'nin en eski ulusal bayramlarından 19 Mayıs bu yıl ne zaman ve hangi güne denk geliyor? Yıllık takvimde de yer alan bu tarihin resmi tatil olup olmadığı araştırılıyor. 19 Mayıs günü, okullar; devlet daireleri, bankalar, noterler ve kargolar açık olacak mı sorusu en çok merak edilen konu başlıklarından birisi. İşte, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 2022 takvimi!

19 Mayıs hangi güne denk geliyor? Resmi tatil mi? Bankalar, devlet daireleri...
19 Mayıs hangi güne denk geliyor? Resmi tatil mi? Bankalar, devlet daireleri...
GİRİŞ 08.05.2022 16:37 GÜNCELLEME 08.05.2022 17:00

Ülkemizde her yıl kutlanan, dört ulusal bayramdan biri olarak da bilinen 19 Mayıs resmi tatil mi? Cumhuriyet tarihinde "Gazi Günü", "Atatürk Günü", "Gençlik ve Spor Bayramı" ve "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" isimleriyle anılan bu manevi güne az bir süre kaldı. Mayıs ayının ilk gününü Emekçi Dayanışması olarak geçiren bireyler, 2 Mayıs'tan 4 Mayıs'a kadar Ramazan Bayramı'nı kutlamıştı. Bu sene, Mayıs takvimindeki üçüncü önemli gün de 19 Mayıs olarak geçiyor. Öte yandan, okullar; bankalar, noter daireleri ve kamu kurumlarının açık olup olmayacağı da araştırılıyor. Ayrıca, hangi güne denk geldiği de merak ediliyor. İşte, 19 Mayıs 2022 takvimi ve merak edilen detaylar...

19 Mayıs Tatil Mi?

Türkiye'nin yıllık izin takviminde 19 Mayıs günü de yer almaktadır. Türkiye'nin, yurt içindeki düşmanlara karşı başlattığı savaşın mitili olarak da bilinen bu manevi gün, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanır ve anılır. Ortaokul, Lise ve Üniversitelerdeki gençler tarafından spor bazlı gösteriler yapılır. Bu gösteriler özellikle Spor Liselerinde ve BESYO (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu) çatısında organize edilir.

19 Mayıs tatil mi?

Okullar, Bankalar, Noterler ve Devlet Daireleri Açık Mı?

19 Mayıs günü, ülkemizdeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilirken; bankalar da, noterler de ve devlet dairelerinde de benzer uygulamaya gidilir. Yani, milyonlarca öğrenci; 18 Mayıs'ta okula gelip, 19 Mayıs'ı tatil olarak geçirir, 20 Mayıs'ta okula geri döner. Tatil süresi 1 gün ile kısıtlıdır. 1,5 gün gibi bir uygulama yoktur. Bu sebeple, 18 Mayıs yarım gün olarak geçirilmez. Benzer bir durum, kamu kurumlarında, bankalar da; noterlerde de geçerlidir. 

19 Mayıs hangi gün?

19 Mayıs Hangi Güne Denk Geliyor?

2022 takviminde 1 Ocak, 23 Nisan ve 1 Mayıs gibi resmi izin olarak sayılan günler hafta sonuna denk gelmişti. Bu sebeple, 19 Mayıs'ın hafta içi mi, hafta sonu mu olduğu merak edilen bir diğer husus. Senelik takvim incelendiğinde, 19 Mayıs'ın Perşembe gününe denk geldiği görülüyor. Yani, 20 Mayıs Cuma günü itibariyle çalışmalara geri dönülecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!