6 ilde rüşvet operasyonu: 32 kişi tutuklandı

İstanbul Kadıköy Belediyesi çalışanlarının da aralarında bulunduğu 224 kişiye yönelik rüşvet soruşturmasında 32 kişi tutuklandı.

6 ilde rüşvet operasyonu: 32 kişi tutuklandı
6 ilde rüşvet operasyonu: 32 kişi tutuklandı
GİRİŞ 21.05.2022 09:41 GÜNCELLEME 21.05.2022 10:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından "Örgütlü olarak rüşvet almak, vermek, aracılık etmek" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından Kadıköy Belediyesinde görevli zabıta personeli ile belediye mühendislerinin de aralarında yer aldığı 54'ü kamu görevlisi olmak üzere toplam 224 kişiye yönelik operasyon yapılmıştı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak'ta eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınanlardan bir bölümü emniyetteki sorgularının ardından serbest kalırken 160 kişi dün adliyeye sevk edildi.

CHP'de rüşvet salgını: Avcılar, Buca, Bodrum, Bilecik, Kadıköy ve şimdi de MaltepeCHP'de rüşvet salgını: Avcılar, Buca, Bodrum, Bilecik, Kadıköy ve şimdi de Maltepe

Bir rüşvet operasyonu da Maltepe Belediyesine: Üst düzey isimler için gözaltı kararıBir rüşvet operasyonu da Maltepe Belediyesine: Üst düzey isimler için gözaltı kararı

Savcılık sorgularının ardından 36 kişi adli kontrol talebi ile 124 kişi ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

92'si tutuklama talep edilenlerden olmak üzere toplamda 128'i hakkında, 2'si ev hapsi, 10'u toplam 1 milyon 650 bin TL para cezası olmak üzere adli kontrol kararı verildi. Kadıköy Belediyesi'nde görevli 1 zabıta komiseri, 24 zabıta memuru ve 2 mühendis olmak üzere 27'si belediye çalışanı toplamda 32 kişi ise tutuklandı.

224 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Soruşturma kapsamında çoğunluğu Kadıköy Belediyesinde görevli 6 zabıta memuru ve 48 mühendisin de aralarında bulunduğu 224 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 Mayıs'ta İstanbul, İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak'ta düzenlediği eş zamanlı operasyonda zanlılardan 198'ini yakalamıştı.

Adreslerde yapılan aramada, çok sayıda dijital malzeme ve evraka el konulmuştu.

KAYNAK: TRT HABER
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • predeick 1 yıl önce Şikayet Et
    bu 24 kişi de ilk duruşmada çıkar ve sonra iki üç kişi ceza alır ama 224 kişi ve aillelri korkutulup madurn edilir..merak ediyorum acaba 2021 yılında kaç kişi gözaltı yapılıp kaçı ceza aldı.yazık değilmi bu insanlara .çağır adliyeye al ifadesini şüphe varsa tutukla.ama öyle evini basıp çoluk çocuğunu korkut snora adam suçsuz..acaba asıl amaç ne
    Cevapla
  • s10er 1 yıl önce Şikayet Et
    egri oturup dogru konuşmak lazim,bu belediyecilik sisteminde,kimisi alalen olorta tutturabildiğini aliyor,kimiside vakıf,yardim adi altinda makbuz karşilıği insanları haşlıyorlar,toplumda kaz gelecek yerden tavuğu esirgemiyor yeterki köprüyü karşiya geçeyimde bakiş açısı
    Cevapla
  • Gönderen 1 yıl önce Şikayet Et
    Atın hücreye gün yüzü görmesinler bunlar vatan hanini
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!