Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıkladı

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıkladı. Başkan Erdoğan "Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı gençlerimiz bedelli askerlikten faydalanabilecek." dedi.

GİRİŞ 23.05.2022 19:47 GÜNCELLEME 23.05.2022 21:20
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış
  • 31 Mayısta sona eren açık cezaevlerindeki hükümlülerin Kovid-19 izinlerini, 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıyoruz.
  • Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı gençlerimiz bedelli askerlikten faydalanabilecek.
  • Cumhurbaşkanlığı olarak İletişim Başkanlığımızın koordinasyonunda kapsamlı bir 100'üncü yıl kutlama programı oluşturduk.
  • Milli Uzay Programı kapsamında, bir Türk vatandaşının uluslararası uzay programına gönderilme sürecini başlatıyoruz. 45 yaşından genç vatandaşlarımız bu programına başvurabilecek.

SON DAKİKA: Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde saat 16.25'te toplanan kritik Kabine Toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 3 saat sürdü. Başkan Erdoğan gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Uluslararası gündemle ilgili kritik görüşmeler yaptık. 10 Mayıs'ta Danıştay'amızın kuruluş yıldönümü ve idari yargı günü vesilesiyle adalet teşkilatımızın güzide mensuplarıyla bir araya geldik.

Engelliler Haftası vesilesiyle 12 Mayıs'ta Milli Eğitim ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın düzenlediği törende engelli gençlerimizde buluştuk.

13 Mayıs'ta Katar Emiri Kardeşim Şeyh Temim ile bir araya gelerek iki ülke ilişkilerini değerlendirdik.

Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışını 14 Mayıs'ta hizmete açtık. Dünyada 5 tane olan deniz üzerine inşa edilmiş havalimanlarından birini ülkemize kazandırdık.

Geçtiğimiz pazartesi günü Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'u ülkemize ziyareti sebebiyle Külliye'de ağırladık.

Kardeşi ve Abu Dabi emirine başsağlığı ziyareti gerçekleştirdik. Hem devlet başkanlığı görevine seçilen Şeyh Muhammed'e hayırlı olsun dedik.

HAYATINI KAYBEDEN GENÇLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

19 Mayıs'ta gençlerimizle ve başarılarıyla bizleri gururlandıran milli sporcularımızla Ankara'da coşkulu bir programla kucaklaştık. Darülacezemizin temel atma törenine katıldık, ardından Kolombiya Cumhurbaşkanı ve ailesiyle biraraya geldik. Adana'da stadın dışında ayrı onbinlerle, içinde onbinlerle muhteşem bir gençlik şölenine iştirak ettik.

Bu vesile ile gençlik şölenimizin ardından yaşanan elim trafik kazasından, can kayıplarından duyduğum samimi üzüntüyü sizlerle paylaşmak istiyorum. 3 tane kardeşimizi Hakka uğurladık. Kendilerine rahmet ve ailesi ve millete başsağlığı diliyorum.

41 yaralı evladımıza da Rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum. Kaza sonrasında acımızı paylaşan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesile ile geçtiğimiz hafta Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 5 altın, 2 bronz madalya ile tarih yazarak dünya şampiyonu olan boksörlerimize şahsım ve milletim adına tebriklerimi özellikle iletmek istiyorum.

YOKLAMA KAÇAĞI GENÇLERE MÜJDE

550 bini bulan yoklama kaçağı vakaya gençlerimize müjde vermek istiyorum. Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli yolunu açıyoruz.

HÜKÜMLÜLERİN İZİNLERİ UZATILDI

Açık cezaevlerindeki hükümlerinin Covid-19 izinlerini 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıyoruz.

CUMHURİYETİN 100. YILINA GÖRKEMLİ KUTLAMA PROGRAMI

Önce çok partili siyasi hayata geçip, ardından darbeler ve terörle kesintiye uğrasa da kalkınma hamlelerini başlatarak, kendimize yeni bir yol seçtik. Cumhurbaşkanlığı olarak kapsamlı bir 100. yıl kutlama programı oluşturduk. Milletimize son 2 asırdaki kayıpları ve kazanımları hatırlatacak, Türkiye 100. yıl iddiamızı "100 yılın işini 20 yıla sığdırdık" şiarıyla hayata geçireceğiz. Gençlerimize emanet edeceğimiz 2053 vizyonundan sonraki hayallerimizi ise Malazgirt Zaferi'ne atfettiğimiz 2071 vizyonu olacak.

"HER HİZMETE KARŞI OLAN BİR MUHALEFETLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Bizim ülkemizde gerçekleştirdiğimiz büyük demokrasi ve kalkınmanın eksikliği, hatta hataları olabilir. Bunun eksiklerini kapatacak bir muhalefetle konuşmaya her zaman hazırız. Buna mukabil karşımızda sadece siyaset ortaya koyamayan arkayik bir muhalefet var. Getirilen her hizmete projeye karşı olan, ama ortaya bir program koyamayan hatta niyet koyamayan bir muhalefetle karşı karşıyayız.

YUNANİSTAN'A TEPKİ

(Yunanistan) Stratejik Konsey Toplantısı yapacaktık. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşmeyi yapmayı asla kabul etmiyorum,

F-16'lar konusunda öyle zannediyorum ki Amerika, herhalde Miçotakis'in ağzına bakarak kararını vermeyecektir.

Türkiye'nin İsveç'ten beklentileri! Madde madde açıklandıTürkiye'nin İsveç'ten beklentileri! Madde madde açıklandı

FİNLANDİYA VE İSVEÇ'İN NATO'YA ÜYELİK BAŞVURULARI

NATO'ya üyelik başvurusunda bulunan ülkeler tarihlerine bakarlarsa doğudan gelen tehditlere karşı kendilerine de katkı sağladığımızı görecekler. Geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günleri oldukça yoğun telefon diplomasisi yürüttük. Hollanda Başkanı, NATO Genel Sekreteri, İngiltere Başbakanı, İsveç Başbakanı, Finlandiya Başbakanı ile bu konuları enine boyuna konuştuk.

Muhataplarımızı tamamına Türkiye'nin NATOI'nun genişlemesi, terörle mücadele ve müttefiklik vurgusuyla paylaştık. Türkiye Yunanistan ve Fransa'nın NATO'dan çıkışı döneminde Türkiye o zaman onlara desteği vermişti. Ne oldu? Şu anda bu Yunanistan bizimle nasıl bir uyum içinde. FETÖ terör örgütünün Avrupa'ya gidiş güzergahı şu anda Yunanistan değil mi? Terör örgütlerini besleyen o değil mi? Şu anda 10'a yakın üs var Yunanistan'da ve bu üslerle acaba Yunanistan kimi tehdit ediyor? Bu üsler Yunanistan'da niye kuruluyor? Şu anda AB ülkelerine 400 milyar Avro borcu olan bir Yunanistan var. Kendisiyle görüştük.

Görüşmede aramızda üçüncü ülkeleri sokmayalım diye mutabık kaldık. Buna rağmen geçen hafta bir Amerika seyahati oldu. Senatoda Türkiye'nin aleyhine ne gerekiyorsa yaptığı gibi F-16'ları Türkiye'ye vermeyin demek suretiyle Amerika'ya adeta telkinlerde bulundu."

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 74
  • gakko 23 1 yıl önce Şikayet Et
    bedelli askerlik çok iyi fakat 55 bin lirayı verecek gençler nerde, zaten çoğu işsiz bari 20 bin lira olsa garibanın çocuğuda bu haktan faydalanır... haydi reisim yap bi güzellik
    Cevapla
  • Davud 1 yıl önce Şikayet Et
    iPhone 27 bin tl
    Cevapla
  • alper 1 yıl önce Şikayet Et
    18 ay askerlik yaparken bedelli çıkmıştı gelip 1 ayda gitmeleri bizi göz yaşına boğmuş vatan borcunun karşılığının para olamayacağını söylemiştik. 45 gün geç terhis olmuştum k ırakta dağda kalıp inememiştik 3 gün yıkansak kokumuz çıkmıyordu ayaklarımız yara bere içinde indiğimizde tanınmayacak haldeydik eve döndüğümüzde 1 yıl kendimize zor geldik .. şimdi bastır parayı yap askerliği .. zoruma gidiyor çok .
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan aşkını böyle özetliyorsan, seninde onlardan farkın yok demektir.
    Cevapla
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    haberin özeti ; dileniyorlar
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet sizinkiler halk için toplanan deprem parasını dilenmeye gerek kalmadan gasp edip kendi memurlarının maaşlarını ödediler.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Gökhanın özeti ; namusumu kaybettim hükümsüzdür.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Son 2..3 yıl içinde suç işleme oranı oranın ne kadar arttığının yöneticilerimizin farkına varamaması çok enteresan.suçluyu salıvermek le resmi olarak suça teşvik ve özenti doğuruyorsunuz. Son yıllardaki dizi filimlerin de etkisi ile de,uyuşturucu ve fuhuş a ulaşımın kolaylığı ile de,maalesef üretmeyen boşta gezen insanları suça teşvik ediyorsunuz. Devletin suçluya uygulayamadığı ceza madur vatandaşa zülümdür. Suçluyu ödüllendirerek suç oranını düremeyeceğinizi kaç yıldır anlamış olmalısınız.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin askerlik yapması saçmalık..sadece kendi bulunduğu şehirde 2 hafta askerlik yaosin sabah 8 aksma 5 te evine gitsin gelsin...25 bin TL de para alın 55 bin TL çok herkes veremez zengine çıkmış olmasın...zaten askerlik bitmiş komtan biri boya ot yol vb işlerde...dağda terorut avlayan profesyonel asker olması gerekende o...parayı bedelli düşürün yapan sayısı artsın bu parayla savunma sanayi üretim ARGE vb yerlere aktarilsin...boşuna herkesi askere alıp birde devlete masraf olması bir aske giyim kuşam yatak yemek maliyeti ayda 2 bin TL'yi bulur devkete yazık bu krizde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı