Aziz Sancar'dan TEKNOFEST'te gençlere öğüt: İnsanlığa ve milletinize değer katmaya çalışın

TEKNOFEST Azerbaycan'da konuşan Prof. Dr. Aziz Sancar, gençlere kararlılıkta Fatih Sultan Mehmed'i örnek almalarını söyleyerek, ''İnsanlığa ve milletinize değer katmaya çalışın" tavsiyesinde bulundu.

GİRİŞ 28.05.2022 20:57 GÜNCELLEME 28.05.2022 20:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, kendisi için en önemli şeylerden birinin Türk dünyasının kalkınması ve Türk gençlerinin bilimde en ön sıralarda yer alması olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Aziz Sancar, Türkiye dışında ilk kez Azerbaycan'da gerçekleştirilen, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te "Seçkin Gözlemci Günü"ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, bugünün Azerbaycan'ın bağımsızlığının 104. yıl dönümü olduğunu ifade eden Sancar, bu vesileyle Azerbaycanlıları ve tüm Türk dünyasını kutladı.

'MELEKET DEDİĞİMİZ ZAMAN HEM TÜRKİYE'Yİ HEM AZERBAYCAN'I KASTEDİYORUM'

Sancar, gençlerin, yaptıkları işlerde ısrarcı olmaları gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Sevgili gençler, memleketimizi sevmekten asla vazgeçmeyin. Memleketinize, insanlarınıza fayda sağlamayan işlerin kalıcı olmayacağını bilin. Benim için en önemli olan şeylerden biri, Türk dünyasının kalkınması ve Türk gençlerinin bilimde en ön sıralarda yer almasıdır. Mardin-Savur'dan gelen ve okuma yazma dahi bilmeyen bir ailenin çocuğuna bu şansı veren milletimize güvenin. Memleketimizin, memleketimiz dediğim zaman ben hem Türkiye hem Azerbaycan'ı kastediyorum, yükselmesi için çok ama çok çalışın. İşler yolunda gitmediğinde dahi düzeltmek için mücadele edin. İnatçı olun ve yenilgiyi asla kabul etmeyin. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethederken, “ Ya ben seni alacağım ya sen beni” dediği gibi tutkuyla ve gayretle çalışın."

"40 YAŞINA KADAR GÜNDE 18 SAAT ÇALIŞTIM"

40 yaşına kadar günde 18 saat çalıştığını söyleyen Sancar, çalışmanın iyi hissettireceğini vurguladı.

Sancar, "İnsanlığa, ülkemize iş yapmanın verdiği huzur hep daha mutlu olmanızı sağlayacak. Siz gençleri bilime yönlendiren bu festivalleri düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    güzel insan, faydali insan, örnek insan. bircok diger insanlara sesleniyorum: memleketinde begenmedigin bir sey varsa, memleketi yikip dökecegine, yapici sekilde elestir veya memlekinde siyaset yap. kucaklayici ol, ayirici degil. yapici ol, yikici degil. secmeni her zaman el üstünde tut, senin kendi degerlerinden günes kadar uzak olsa bile.
    Cevapla
  • Abubekir 1 yıl önce Şikayet Et
    hocam RABBİM ccluhu razı olsun sizden
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam harbiden milliyetçi çıktı. Helal olsun.
    Cevapla
  • Kastamonu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kralsın Aziz Sancar
    Cevapla
  • Bir Düş 1 yıl önce Şikayet Et
    Birliğimiz daim olsun. İnşaallah diğer Türki Cumhuriyetlerle de kenetleniriz. Bize kimse kafa tutmaya cesaret edemez ve dünyaya adalet ve merhamet geitririz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"