Metro'nun sahibi Galip Öztürk Gürcistan'da gözaltına alındı

Metro Şirketler Grubu sahibi Galip Öztürk'ün Gürcistan Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma dahilinde vergi kaçakçılığı, evrakta sahtecilik ve yasadışı gelirin yasallaştırılması şüphesi ile gözaltına alındığı bildirildi.

Metro'nun sahibi Galip Öztürk Gürcistan'da gözaltına alındı
Metro'nun sahibi Galip Öztürk Gürcistan'da gözaltına alındı
GİRİŞ 31.05.2022 22:46 GÜNCELLEME 31.05.2022 22:46
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Gürcistan’ın Batum kentinde Metro Şirketler Grubu'nun sahibi işadamı Galip Öztürk'ün Gürcistan Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma dahilinde vergi kaçakçılığı, evrakta sahtecilik ve yasadışı gelirin yasallaştırılması şüphesi ile gözaltına alındığı bildirildi.

Metro Şirketler Grubu'nun sahibi işadamı Galip Öztürk, Gürcistan’ın Batum kentinde gözaltına alındı. Gürcistan Maliye Bakanlığı'nın Soruşturma Servisinin resmi sitesinden yapılan yazılı açıklamada, mahkeme kararına dayanarak Öztürk'ün gözaltına alındığı belirtilerek, "Vergi kaçakçılığı, evrakta sahtecilik ve yasadışı gelirin yasallaştırılmasıyla ilgili muhtemel gerçeklerin araştırılması sırasında diğer maddi delillerle birlikte çok miktarda para ile uyuşturucu ve psikotrop maddeler bulunmuş ve mahkeme kararıyla buna el konmuştur” denildi.

Açıklamada, “Bu bağlamda Galip Öztürk Gürcistan Ceza Kanunu'nun 6 yıla kadar hapis cezası öngören 260 ve 261. maddelerinin ilk bölümü uyarınca gözaltına alındı" ifadeleri kullanılarak, soruşturmanın sonuçları periyodik olarak kamuoyuna açıklanacağı kaydedildi. Gürcistan basınında yer alan haberlerde, Öztürk’ün sahibi olduğu ve Batum’da bulunan “Metro City” şirketine mali polis ve özel kuvvetler tarafından operasyon düzenledi bildirilmişti.

Öztürk’e, ‘öldürmeye azmettirme’ suçundan müebbet hapis cezası verilmişti
28 Eylül 1996’da Kuvvet Köseoğlu’nun Samsun’da kan davası nedeniyle öldürülmesi ile ilgili davada Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 7 kişinin yargılandığı davada, cinayeti işleyen Kudret Okumuş, yurtdışına kaçmaya çalıştığı sırada 28 Ağustos 2011’de Çorum’da yakalanmıştı.
Davaya bakan İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, 8 Ekim 2012’de sanıklar Y. Y., A O., Y. Ö., S. Ş. ve C. K. hakkında, delil yetersizliğinden beraat, Öztürk ile cinayetin tetikçisi Okumuş’a müebbet hapis cezası vermişti. Kararda, Öztürk cinayetin azmettiricisi olarak yer almıştı.

KAYNAK: İHA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 11
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulda çaycılık yapan adam nerelere gelmiş anlamadım gitti
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    En son metro ile güneydoğu seyahati yapmıştım,tek kelimeyle berbattı, otobüs lahmacun ve soğan kokuyordu ... Bedava olsa binmem bir daha
    Cevapla
  • Saadettin gümüş 1 yıl önce Şikayet Et
    Gürcustanda temizlik devam ediyor sırada dierleri var Ya gürcü polisi öldürüyor Yada hapse atıyor Ele başları aldığı an Kalan lar Türkiye yolcusu
    Cevapla
  • Turgut 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle adamları guatemalaya gondermeli
    Cevapla
  • Tırtıl.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Metro yu ulaşımda hiç kullanmıyorum..
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Zuhahaha dur bidaa gülcem puhajajahaj
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti