Mevzilerden kaçan PKK tünel kazıp silah saklıyor

Terör örgütü YPG/PKK, sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak için Suriye'nin kuzeyinde işgal ettiği Tel Rıfat ilçesi ve çevre köylerdeki yerleşim yerlerinde tünel kazıp silah saklıyor.

GİRİŞ 04.06.2022 19:21 GÜNCELLEME 04.06.2022 19:21
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Terör örgütü YPG/PKK, sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak için Suriye'nin kuzeyinde işgal ettiği Tel Rıfat ilçesi ve çevre köylerdeki yerleşim yerlerinde tünel kazıp silah saklıyor.

AA, Tel Rıfat ve çevresindeki köylerde tüneller kazan, bölgede silah ve tanklar saklayan terör örgütünü havadan görüntüledi.

Suriye Milli Ordusu’nda hazırlık sürüyor! Münbiç ve Tel Rıfat'a mühimmat yığdı!Suriye Milli Ordusu’nda hazırlık sürüyor! Münbiç ve Tel Rıfat'a mühimmat yığdı!

PKK'nın kundakçı ekibi harekete geçti: Alçak plan, tarlaları yakıyorlarPKK'nın kundakçı ekibi harekete geçti: Alçak plan, tarlaları yakıyorlar

Sivil köylerde kazdıkları tünellerin etrafındaki YPG/PKK'lı teröristler, AA kameralarına yansıdı.

Başkan Erdoğan'ın operasyon mesajı sonrası PKK kazdığı mevzilerden kaçıyorBaşkan Erdoğan'ın operasyon mesajı sonrası PKK kazdığı mevzilerden kaçıyor

TEL RIFAT'TAKİ DURUM

Halep'in Tel Rıfat ilçesi, Rusya'nın hava desteğiyle Şubat 2016'da YPG/PKK'lı teröristlerin eline geçmişti.

YPG/PKK, buradan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları bölgesindeki yerleşim yerleri ile emniyeti sağlayan Türk güvenlik güçlerine ve muhalif savaşçıların mevzilerine saldırıyor.

YPG/PKK, Tel Rıfat'ta yaklaşık 250 bin sivili yerinden etmiş, bu kişiler Türkiye sınırına yakın bölgelere sığınmıştı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • sivribiber 1 yıl önce Şikayet Et
    farenin büyüğü var ya ismini yazarsam yayınlanmaz aynı onlar gibi anca kazın durun siz. Hepiniz korkudan o büyük fare gibi pisliyorsunuz
    Cevapla
  • Türk men 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi mezarlarını kazıp son olarak kendilerine faydaları olsun.kahraman askerlerin işi leş gömmek değil.
    Cevapla
  • İbram 1 yıl önce Şikayet Et
    Ensevdiyim belgesel başlayacak.made gome le dağlarının düzlüklerinde yaşayan.tavşan başlı dikkulaklı tuhaf çanlıların dünyasına hoş geldiniz.tavşan başlı canlılarla beslenen made gome avcı şahini bayraktar tb2 ile tanışın.tavşan başlı tuhaf canlılar.bayraktardan havada gördüklerindee leşlerine mezar kazıyorlar.çünkü kaçabilmeleri için 6 saniyeleri var.
    Cevapla
  • sivribiber 1 yıl önce Şikayet Et
    süpersin kardeşim . çok keyifliydi okumak
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    kemal kılıçtaroğlunun ve chp nin vatanalrını savunuyorlar dedği alçakalrın son hali. fareler gibi kaçışıyorlar. lakin boş kaçış. ...
    Cevapla
  • kurtoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar orda devlet oldu. Biz cebimizi düşündüğümüz sürece ancak oyalama yaparız. Bu iktidar bile bunları bitiremezse yirmi yıl sonraki Türkiye inşaallah korktuğum gibi olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!