YSK’ya sağlık raporu yağmaya başladı! Hâkimler sandık görevinden kaçıyor

İl-ilçe seçim kurulu başkanlıklarına yapılacak atamalar için birinci sınıfa ayrılmış hâkimler kuraya girmek istemeyince sağlık raporu almaya başladı. Kuradan çıkacak isimler seçim döneminde yoğun olarak bir ay görev yapacaklar.

GİRİŞ 14.06.2022 14:55 GÜNCELLEME 14.06.2022 17:06
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Yeni Seçim Kanunu kapsamında, il-ilçe seçim kurulu başkanlıklarına yapılacak atamalar için birinci sınıfa ayrılmış hâkimler arasında yapılacak görevlendirmeler konusunda sıkıntı çıktı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimler sırasında il ve ilçelerde görev yapacak seçim kurulu başkanlarını belirlemek için harekete geçti. Yeni Seçim Kanunu kapsamında il-ilçe seçim kurullarına birinci sınıfa ayrılan hâkimler arasından kurayla seçim yapılması gerekiyor. 6 Temmuz’a kadar bu atamaların gerçekleşmesi gerekirken kuraya girmek istemeyen hâkimlerden YSK’ya sağlık raporu yağmaya başladı. Edinilen bilgilere göre sadece İzmir’de 40 civarında birinci sınıfa ayrılmış hâkim sağlık raporu alarak kuraya girmek istemediklerini YSK’ya bildirdi. Kuradan çıkacak isimler seçim döneminde yoğun olarak bir ay görev yapacaklar. Bu sebeple birçok hâkimin görev almak istemediği için sağlık raporu aldığı belirtiliyor.

RAPORLAR İNCELENECEK, BÜYÜK BÖLÜMÜ KABUL EDİLMEYECEK

YSK’daki ağırlıklı görüş ise hâkimlik yapmaya engel bir hastalığı yoksa kuraya katılmaları zorunluluğu getirmek. Edinilen bilgilere göre YSK’ya hâkimlerden gelen sağlık raporlarının büyük bölümü bu yüzden kabul edilmeyecek. YSK önümüzdeki günlerde sağlık raporları ile ilgili bir karar verecek ve sadece kanser hastalığı sebebiyle alınan sağlık raporlarının kabul edilmesi yönünde görüş bildirecek. Buna rağmen ad çekmeye katılacak hâkimin bulunmaması durumunda ise en kıdemli hâkimden başlayarak il ve ilçe seçim kurullarında görev alacak olanlar belirlenecek.

CHP Anayasa Mahkemesi'nin yolunu tuttu... İşte Seçim Kanunu'nda iptali istenen 3 maddeCHP Anayasa Mahkemesi'nin yolunu tuttu... İşte Seçim Kanunu'nda iptali istenen 3 madde

CHP BU DÜZENLEMEYI ANAYASA MAHKEMESINE GÖTÜRMÜŞTÜ

Eski düzenlemeye göre, il-ilçe seçim kurulu başkanlığı görevini o yerdeki en kıdemli hâkim yürütüyordu. Mart ayında Meclis’ten geçen yeni yasa ile bu kural değiştirildi ve muhalefetin tepkisine rağmen, en kıdemli hâkim yerine birinci sınıfa ayrılmış hâkimler arasından seçim kurulu başkanlıklarına atama yapılması öngörüldü. CHP bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesine götürmüştü. Yüksek Mahkeme ise başvuruyu esastan görüşme kararı almıştı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ - YÜCEL KAYAOĞLU
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 58
  • Urfali 1 yıl önce Şikayet Et
    Akrabam milletvekili olmasına rağmen 90-95 puan arasında kazandığım 22 hakimlik mülakatından elendim. Tek derdimiz adalet olmasına ragmen
    Cevapla
  • Mehmet Özdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu DEVELET seni büyütüp okutsun hakim savcı yapsın sen bu YÜCE DEVLETİN verdiği görevleri yapma çakma rapor gibi katakulli yap böyle bir şey yok. NEDEN benim ülkemde böyle şeyler yapılıyor. bu bir SAHTEKARLIKTIR. ve bunu bir hakim yapıyorsa hemen meslekten men edilmeli ki yerine YERLİ VE MİLLİ başka bir hakim gelsin. Kardeşim bu ülkede bu memur tayfasının arpası o kadar fazla ki yedikçe kudurtuyor onları ve bu kudurmuşluğun faturası Devlete ve Vatandaşa çıkarılmaya çalışılıyor. HİÇ BİR ÜLKEDE Böyle bir memur yasası yok. hasbelkader bi kere memur ol tamam bahçede bostan yan gel osman BU MEMUR YASASI KESİNLİKLE DEĞİŞMELİ Değer Üretemeyeni barındırmayacaksın.
    Cevapla
  • Ysn 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni memur etsin emi...
    Cevapla
  • Volkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahte rapor alanların siciline işlensin görevden kaçılmaz
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bosuna para veiliyor zaten suclarin artik cezasi yok hic olmaz ise hangi sucun kac lira cezasi var miktari yazin o parayi veren ceza almaz zaten su anda onu yapiyorlar
    Cevapla
  • Garip 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem ki devletin memuru görevden kaçıyor birilerinden korkarak,onlara maaş da odenmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler