Teröristleri fotokapanlar buluyor, SİHA'lar vuruyor

2020 yılından sonra etkin olarak kullanılan fotokapanlar özellikle teröristlerin geçiş güzergâhlarına kuruluyor. Fotokapanlara takılan teröristler için anında SİHA ve İHA’lar havalanıyor.

GİRİŞ 19.06.2022 08:03 GÜNCELLEME 19.06.2022 09:41
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin, 15 Temmuz FETÖ darbesi girişiminden sonra terörle mücadelede uyguladığı yeni stratejilerle terör örgütü PKK yurt içinde bitme noktasına gelirken, bu başarıda, PKK’ya karşı kullanılan fotokapanların etkisi büyük.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde AK Parti milletvekillerine terörle mücadele konusunda bir sunum yaptı. 15 Temmuz FETÖ darbesi girişiminden sonra Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile terörle mücadelede yeni stratejiye geçildiğini hatırlatan Bakan Soylu, özellikle yerli ve millî silahlarla birlikte büyük başarılar elde edildiğini kaydetti.

İHA VE SİHA'LAR İMHA EDİYOR

Edinilen bilgilere göre, terörle mücadelede fotokapanların da etkin olarak kullanılmaya başlandığını belirten Soylu, şöyle konuştu: Teröristlerin bulunabilecekleri yerlerde, geçiş güzergâhlarında fotokapanlar var. Fotokapanlar görüntüyü alınca bilgiler anında geliyor. Hemen ardından da SİHA ve İHA’lar havalanıyor. İmha ediliyorlar. Terörle mücadelede başarılıyız. Yurt içinde bitme noktasına geldiler. Nerede terörist varsa orada mücadele ediyoruz. Artık, FETÖ yok. Geçmişte FETÖ’cüler nedeniyle kurumlar arasında yeterli koordinasyon kurulamıyordu. Bugün ise istihbarat paylaşımı yapılıyor. Güvenlik birimlerimiz arasında uyum var. Siyasi irade arkamızda. Yurt dışında 15 Temmuz’u anlatmaya gittiğimizde bize ‘Askerlerinizin büyük bölümünü ihraç ettiniz. Terörle nasıl mücadele edeceksiniz’ diye sordular: Bizde dedik ki göreceksiniz çok daha başarılı olacağız. Aynen dediğimiz gibi de oldu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ-YÜCEL KAYAOĞLU
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 26
  • xray 1 yıl önce Şikayet Et
    Kansız hayvanlar fotokapana takılıyor.
    Cevapla
  • adana 1 yıl önce Şikayet Et
    butur taktikleri keske aciklanmasa pkk ona gore tedbir aliyor
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayvandan farklarımı var desem hayvanlara haksızlık etmiş olurum onların cinsi belli bunların ırkı cinside belli değil
    Cevapla
  • Vedat VATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Vur vur yer gök inlesin içimizdeki hainler dinlesin
    Cevapla
  • Ahmet demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Burada bazı fetöcüler kırk takla atıyorlar kabuk renk değistirmede maharetliler ama artık daha uyanık halindeyiz ..her pkk lı her fetöcü imha edilmeli onlar çünkü katildir ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otomotiv satışlarında aylar sonra bir ilk yaşandı
İsrail'e lanet gösterileri dünyaya yayılıyor - Gazete manşetleri