Marmaris yangını uydudan görüntülendi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde etkili olan orman yangını, NASA'nın canlı uydusu ve 'Zoom Earth' uygulamalarında görüntülendi.

Marmaris yangını uydudan görüntülendi
Marmaris yangını uydudan görüntülendi
GİRİŞ 22.06.2022 20:40 GÜNCELLEME 22.06.2022 20:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Marmaris'te dün akşam başlayan ve yakşalık 300-400 hektarlık alanda etkili olan orman yangınıyla ilgili Antalya Kuş Gözlem Topluluğu'ndan Gökçe Coşkun, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) veri tabanından aldığı canlı uydu görüntüleri ile yağmur radarı, rüzgar ve sıcaklık haritalarını yayımlayan 'Zoom Earth' uygulamasının görüntülerini paylaştı.

“NASA'NIN ISI HARİTASI YANGININ YAYILIŞ YÖNÜ KONUSUNDA YOL HARİTASI OLABİLİR"

Herkes tarafından internet üzerinden izlenebilecek görüntülerde, yangının şiddetinin düne göre arttığı gözlemlendi.

Coşkun, “NASA'nın ısı haritası veya sıcaklık haritası da diyebiliriz. Buradan yangın alanları anlık takip edilebiliyor. Rüzgarı da gösteriyor ve böylece yangının hangi tarafa ilerleyebileceğine ilişkin bilgi sahibi olunması, yangının ilerleyiş yönü tahmin edilmesi açısından önemli olabilir. Bu açıdan yangına müdahale konusunda ve yerleşim yerlerinin boşaltılmasıyla ilgili önlemlerin alınmasını da kolaylaştırabilir" dedi.

Uygulamadan dün aldığı ilk görüntülere göre, bugünkü görüntülerde, yangının şiddetinin arttığının görüldüğünü anlatan Coşkun, rüzgarın güneybatıdan güneydoğu yönüne doğru estiğini ve Yuvacık'a doğru ilerlediğini söyledi.

 

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Ergün 1 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE nin baş belası partisinin YAHNİ CHP NİN dostları PKK LILAR YAKMIŞ TIR BAŞKA kim olabilir
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk yi destekleyenlerin ormanlari yanmali. Misal Isvec. Baska türlü bu yanginlarin önüne gecilemez.
    Cevapla
  • Aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman tam gece ortası ya da yakin zamanda, rüzgarlı günde, ormanın en zor ulaşım bölümde yangın çıkıyor, ama tabii ki bazıları için sabotaj filan yok, iklim değişiklik den hâlâ bahseden akillilar var. Değişik noktalarda aynı zamanda yangın çıkması o da iklim değişiklikten sözde ... Bunu söyleyenler aslında PKK suçlamaktan kaçınan vatan hainler den geliyor.
    Cevapla
  • Vatandaş ! 1 yıl önce Şikayet Et
    NASA tüm dünyayı yanıyor gösterse inanacaksınız yani ?
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi suçu işleyen olursa olsun ibreti alem için bir ceza verilmedikçe ne yazık ki hertürlü suçları işlemeye devam edeceklerdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı