Mahmut Ustaosmanoğlu'nun kabrinde ziyaretçi yoğunluğu

İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin vefatı, İslâm dünyasını yasa boğdu. Mahmud Efendi’nin sevenleri de kabristana akın ederek dualar okudu.

GİRİŞ 26.06.2022 02:56 GÜNCELLEME 26.06.2022 09:19
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Yüz binlerce kişinin katıldığı cenaze namazıyla ebediyete uğurlanan İsmailağa Cemaati’nin Lideri büyük İslâm âlimi Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin vefatı, İslâm dünyasını da yasa boğdu.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun tabutunun üzerindeki siyah örtünün sırrıMahmut Ustaosmanoğlu'nun tabutunun üzerindeki siyah örtünün sırrı

Suudi Arabistan, Fas, Libya, Katar, Filistin, Mısır, Lübnan, Suriye, Türkmenistan, Özbekistan, Pakistan, Çeçenistan ve Kuveyt başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından heyetler cenaze namazına katıldı. Katılamayanlar da yayınladığı taziye mesajları ile Mahmud Efendi’nin İslâm’a yaptığı hizmetlere şahitlik etti.

KABRİSTANI ZİYARETÇİLERLE DOLDU TAŞTI

Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin kabristanı ziyaretçilerle doldu taştı. Kadınların ağırlıkta bulunduğu kabristanda Kuran-ı Kerim okunup, lokma dağıtıldı. Kabristanı ziyaret edenlerden S.E, “Ben hem yetim hem öksüzüm. Annem babam çok önce vefat etti. Şimdi Mahmud Efendi’nin vefat etmesiyle tekrar yetim kaldığımı hissettim. Gözlerimiz yaşarıyor, gönüllerimiz hüzünleniyor. Fakat biz Rabbimizin razı olmayacağı söz söylemeyiz. Allah Mahmud Efendi’den ebeden razı olsun. O bizim hidayetimize vesile olan, ömrünü İslâm’a adamış mübarek bir zattı” ifadelerini kullandı.

Cenaze namazında açıklandı: İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Hasan Efendi olacakCenaze namazında açıklandı: İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Hasan Efendi olacak

Mahmud Efendi’nin mezarını ziyaret eden talebelerinden M.D., “Rabbime sonsuz hamd olsun, Mahmut Efendi Hazretlerinin talebesi olmak nasip oldu. Onun sohbet halkalarında bulunup, ilmimi genişlettim. Öyle mübarek bir insan ki cenaze namazı dolup taştı. Bir o kadar daha gelemeyen insan oldu. Mahmut Efendi Hazretlerinin yetiştirdiği insan sayısı hamd olsun ki çok fazla. Bugün onun Rabbi ile kavuştuğu gün. Hamd olsun biz bu günü görüp onun mezarını ziyaret edebildik” dedi.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Devlet adamı 1 yıl önce Şikayet Et
    Patrikhane karşı duran tek zat ve cemaat
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    RABBİMİZ biz senin sevdiklerini senin rızan için seviyoruz bizi sevdiklerinle dünya ahiret beraber eyle AMİN
    Cevapla
  • Nedim'e Naim cenneti 1 yıl önce Şikayet Et
    Ihvanlara duyuru: Kizlarinizi ortaokul, lise ve üniversiteye göndermeyin. Hatta erkek çocuklarda gitmesin. Bize medrese ve zihin ile bilek gücü olan helal esnaflik yeter.
    Cevapla
  • Nil 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl fikir versin.yobaz deyincede kızarsınız.sizin için kadın.cocuk yapsın.yemek yapsın.ayaginizi yıkasın.okuyup bilgi sahibi olmasin cahil kalsin
    Cevapla
  • Zehra 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Efendi babamdan razı olsun bizleri adam etmeye çok gayret etti bizler razıyız ebeden
    Cevapla
  • izzet 1 yıl önce Şikayet Et
    Şüphesiz her ölüm biz yaşayanlar için bir uyarıdır bir ibreti ilahidir ve aynı zamanda Allah'ın ne kadar adaletli olduğununda göstergesidir .Düşünelim ne kadar zengin olsan .fakir olsan .mevki makam güç sahibi olsan'da akıbeti ilahin değişmiyor ve ölümün mutlaktır kaçış yok .Merhum MAHMUD EFENDİ hocamıza Allah rahmet eylesin ve ahir alemde v görüşmeyi peygamber efendimizin etrafında cem olmayı nasip etsin amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!