Yalçın Topçu: Bizi kara ülkesi yapma hayaline kuranlar tarihe baksın

26 Haziran’ın, “Azerbaycan Silahlı Kuvvetler Günü” ve “Kırım Tatar Bayrak Günü” olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yalçın Topçu: Bizi kara ülkesi yapma hayaline kuranlar tarihe baksın
Yalçın Topçu: Bizi kara ülkesi yapma hayaline kuranlar tarihe baksın
GİRİŞ 26.06.2022 12:50 GÜNCELLEME 26.06.2022 12:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Topçu, telekonferans ile yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Değerli Hazirun,

Can Azerbaycan’ın muzaffer ordularının, 26 Haziran Azerbaycan Silahlı Kuvvetler Günü Daim ve Kutlu Olsun.

Can Azerbaycan ile Ermenistan'ın barış adımlarını destekliyor, bölgenin güvenliği ve refahı için her alandaki dayanışmamızı artırarak sürdürüyoruz.

“İki ayrı Bedende Tek Can” olan Azerbaycan-Türkiye, her daim yan yana, omuz omuza kıyamete kadar var olacaklardır.

26 Haziran aynı zamanda kardeş Kırım Tatar Halkının Milli Bayrak Günü’dür. Kutlu ve daim olsun.

Ukrayna ve Rusya’nın yanı sıra, bölgeye ve dünyaya büyük zarar veren bu savaşı kabul edilemez bulan Türkiye; toprak bütünlüğünü desteklediği Ukrayna ile Rusya arasındaki sorunların Minsk Anlaşmaları dahilinde ve diyalog yoluyla çözülmesi için gayret ve çabasına devam ediyor, Tatar kardeşleri başta olmak üzere, Ukrayna’da  yaşayan bütün halklar için insani yardım ve desteğini de sürdürüyor.

En yakın rakibini yüzde 22 farkla geçmiş bir Cumhurbaşkanı, çok güçlü silahlı kuvvetleri, millileşen savunma sanayi, artan üretimi, büyüyen ekonomisi, genç nüfusu, jeopolitik ve jeostratejik konumu ve binlerce yıllık tarihi arka planı olan büyük bir devlet, asil bir millet, kadim bir medeniyetiz.

Bizi, Nazım’ın Uzak Asya’sına geri göndermek, Necip Fazıl’ın Sakarya’sında boğmak isteyenlerin sinsi planlarına, çeşitli uygulamalarına karşı, uluslararası hukukun meşruiyeti içinde gereken cevabı  veriyoruz.

Bölücü, gezici, siyasi, ekonomik ve ahlaki terör sarmalı ile bizi meşgul edenler, güney sınırımızda besledikleri terör örgütüne kukla bir devlet kurdurtma, batıda ise 1919 da kullandıkları, ülkeyi silahlandırarak tekrar kullanmanın peşindeler.

Türkiye; devleti ve milletiyle, tarihin şahitliğinde en zor şartlarda dahi her türlü tehdit ve saldırıya karşılık vermiş, bertaraf etmiş, bugünde her zamankinden daha da fazla güce ve imkana sahip büyük bir ülkedir.

Bizi; “kara ülkesi” yapma hayali kuranlar tarihe bakarlarsa, Türk’e kefen biçenlerin ne kadar korkunç ölümleri olduğunu görürler!..

Türkiye uluslararası ilişkilerde; her devirde ve her zeminde, her daim hakkı söylemiş, karşılıklı hak ve menfaatleri güven çerçevesinde esas almış, kalbi, kafası ve ajandası hep “Türk Samimiyeti” ile açık olmuş ender ülkedir.

Türkiye; terör, savaş, yokluk ve afetlerin dünyamızın üzerine kabus gibi çöktüğü bu çağda,  din, dil, ırk ayrımı yapmadan insanlara kucak açıyor ve bütün insanlık için barışın ve refahını hakim olduğu ekosistemin ivedilikle korunduğu bir dünya için katkı sağlıyor.

“Yurtta sulh ,cihanda sulh” diyen Türkiye ile dostluk herkese kazandırır!.. diyerek sözlerime son verirken değerli heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

Allah devletimizi, milletimizi, vatanımızı her türlü musibetten korusun ve yüceltsin.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Yavuz Sultan Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizi kara devleti yapmak isteyenleri denize gömeriz !..
    Cevapla
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamete kadar var olacaklar temennisi çok hoş ta.Kıtalararası, nükleer başlıklı füzeleri olmayan bir Türkiye'nin ömrü kesinlikle garanti edilemez.
    Cevapla
  • Kılıç Aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk’e kefen biçenin ölümü korkunç olur•••
    Cevapla
  • Rumelili Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet başkanım akıllarını başlarına toplasın piyon palikaryalar.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Yalçın TOPÇU; "Aya gittik bayrağımızı diktik" şeklinde bi açıklama yapsandaaaa, "Muhsin YAZICIOĞLU süikasti çözümü ne oldu ?" sorusuna hep muhatap olacak kişilerdensin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı