FETÖ sitesinden tehdit: 15 Temmuz'u unutturmayacaklara ben de bu utancı unutturmayacağım

15 Temmuz darbe girişimi davasında hüküm giyen ve ardından Yargıtay kararıyla serbest kalan askeri öğrenciler arasında bulunan Taha Furkan Çetinkaya'nın annesi Melek Çetinkaya, FETÖ'nün internet sitesi Kronos'a röportaj verdi.

FETÖ sitesinden tehdit: 15 Temmuz'u unutturmayacaklara ben de bu utancı unutturmayacağım
FETÖ sitesinden tehdit: 15 Temmuz'u unutturmayacaklara ben de bu utancı unutturmayacağım
GİRİŞ 07.07.2022 01:13 GÜNCELLEME 07.07.2022 01:13
Bu Habere 305 Yorum Yapılmış

Yargıtay 3. Ceza Dairesi 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin davalarda Sultanbeyli dosyası kapsamında yargılanan askeri öğrencilere verilen müebbet hapis cezasını bozmuş, kararın ardından darbe girişimine katılan 66 eski askeri öğrenci tahliye edilmişti.

Kılıçdaroğlu, 'FETÖ'ye terörist diyemem' diyen askeri öğrenci ve annesiyle buluştuKılıçdaroğlu, 'FETÖ'ye terörist diyemem' diyen askeri öğrenci ve annesiyle buluştu

Cezaevinden çıkan isimlerden biri de Taha Furkan Çetinkaya olmuştu. Çetinkaya, annesi Melek Çetinkaya ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmiş, bu ziyaret eleştirilerin hedefi olmuştu.

FETÖ SİTESİNE ÖZEL RÖPORTAJ VERDİ

Üç yıl önce FETÖ elebaşı Gülen'e terörist diyemeyeceğini söyleyen Melek Çetinkaya, oğlunun tahliyesinin ardından FETÖ'nün Viyana'dan yayın yapan 'haber sitesi' Kronos'a özel röportaj verdi.

251 kişinin şehit edildiği darbe girişiminin unutturulmamasından rahatsız olduğunu dile getiren Çetinkaya, "Dünyadaki bütün ülkeler, Türkiye’deki 19 yaşındaki askeri öğrencinin darbeden müebbet ceza aldığını duydu ve utanç kaynağı olarak bu Türkiye’ye yeter. Bu tarihe geçti ve bu utanç ömür boyu yakalarında olacak. Hani 15 Temmuz’u unutturmayacağız diyorlar ya ben de onlara bu utancı unutturmayacağım." diyerek tehdit savurdu.

"ÖRGÜT ÜYESİ OLSALAR BİLE 6 YIL CEZA ALACAKLAR"

Diğer FETÖ sanığı askeri öğrencilerin de özgürlüğüne kavuşmalarını umut ettiğini söyleyen Çetinkaya, "‘Örgüt’ üyeliğinden ceza alsalar bile cezaları 6 yıl 3 ay olacak." diye konuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 305
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkeyi satmaya kalkan bir adamın elini sıkıyorsun..zavallı,cahil kadın...
    Cevapla
  • Ceza yetersiz 1 yıl önce Şikayet Et
    İhanet ve hainlik bu kadar rahat dillendirilebiliyorsa bir sıkıntı var demektir. Hakettikleri cezayı almadıkları için bu kadar rahatlar. İhanetin bedeli açık ve nettir.
    Cevapla
  • Tuğlu... 1 yıl önce Şikayet Et
    Asmazsan böyle başına bela olmaya devam ederler...
    Cevapla
  • Gksl 1 yıl önce Şikayet Et
    Bozuk arızalı virüslü eksik yarım...insanlardan tam kâmil iş çıkmaz..! imanları da eksik amellerde dünyası berbat ahiretide eyvah
    Cevapla
  • terim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu devlet bir senin oğlunla bitmiyor.Devletinizi sevseydiniz. O karışıklıkta kimin eli kimin cebinde belli değilken ilk delillere göre insanlar tutuklanırken devlet ne yapabilirdi.Sırtınızımı sıvazlıycaktı.Şimdi olayı kişiselleştirip te hainlerin kanalından ahkam kesiyorsanız zaten bu milletin bir parçası değilsiniz.Artık Türkiye meselesi sizi ilgilendirmez.Nerdeyseniz orda kalın mümkünse bu ülkeye gelmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi