Türkiye'den Japonya'ya peş peşe taziye mesajları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, suikaste uğrayan Japonya eski Başbakanı Abe Shinzo’nun öldürülmesine ilişkin, "Büyük üzüntü duydum. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum." dedi.

Türkiye'den Japonya'ya peş peşe taziye mesajları
Türkiye'den Japonya'ya peş peşe taziye mesajları
GİRİŞ 08.07.2022 12:37 GÜNCELLEME 08.07.2022 14:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'nın Nara şehrinde gelecek parlamento seçimi için konuşma yaptığı etkinlikte suikaste uğrayan eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe için taziye mesajı yayımladı.

"BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM"

Sosyal medyadan üzüntüsünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Japonya Eski Başbakanı, değerli dostum Şinzo Abe'nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Dostum Abe'nin ailesine, sevenlerine, tüm Japonya halkına ve hükûmetine başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Japonya eski Başbakanı Abe Shinzo.

AK PARTİ'DEN TAZİYE MESAJI

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Kardeş ülke Japonya'nın Türkiye dostu eski Başbakanı Abe Shinzo'nun silahlı saldırıda öldürüldüğü haberini üzülerek öğrendik. Abe'ye yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Japon halkı ve hükümetinin başı sağ olsun." dedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN TAZİYE

Dışişleri Bakanlığı, "Japonya eski Başbakanı Abe Shinzo’nun, bugün uğradığı menfur silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Abe Shinzo’nun ailesi ile dost Japon halkı ve Hükümetine içten taziyelerimizi iletiyoruz." açıklamasında bulundu.

"MENFUR SALDIRIYI KINIYORUM"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe için yayımladığı başsağlığı mesajında, "Abe'nin ailesine ve Japonya halkına baş sağlığı diliyor; bu menfur saldırıyı kınıyorum" dedi.

TBMM Başkanı Şentop, Twitter'daki hesabından paylaştığı mesajında, "Japonya eski Başbakanı Şinzo Abe'nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden dolayı derin üzüntü duydum. Japonya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli katkıları bulunan Abe'nin ailesine ve Japonya halkına baş sağlığı diliyor; bu menfur saldırıyı kınıyorum" dedi.

Japonya Eski Başbakanı Shinzo Abe hayatını kaybettiJaponya Eski Başbakanı Shinzo Abe hayatını kaybetti

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • ulucak 1 yıl önce Şikayet Et
    üzüldük ,yaralandık dost ve müttefik Japon halkına üzüntülerimizi baş sağlığı dileklerimizi bir dost olarak her zaman yanlarında olduğumuzu iletirim -
    Cevapla
  • ismayil 1 yıl önce Şikayet Et
    reis hemen çamsukura hastahanesinin ismini Sonje Abe ismiyle degistirelim ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?