Burkina Faso'da bayram güzel başladı

Kurban organizasyonu için Burkina faso'ya giden STK'lar Türk Büyükelçiliği'ndeki bayramlaşma programına katıldı.

Burkina Faso'da bayram güzel başladı
Burkina Faso'da bayram güzel başladı
GİRİŞ 08.07.2022 17:13 GÜNCELLEME 08.07.2022 17:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2022 kurban organizasyonu kapsamında Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'ya giden Türk Sivil Toplum Kuruluşları, Burkina Faso Vagadugu Türk Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı'nın davetiyle bayramlaşma programında biraraya geldi.

Burkina Faso'ya vekalet yoluyla hayırseverlerin kurbanlarını kesmek için giden Türk Diyanet Vakfı, İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), İHH, Deniz Feneri, Cansuyu, Mahmut Hüdayi Vakfı, Umuda Koşanlar, Sadakataşı ve Merhamet Teşkilatı İnsanı Yardım Derneği, Büyükelçi Arı'ya organizasyon hakkında bilgi vererek kesim ve dağıtım yapılacak bölgelere yönelik istişarelerde bulundu. 

Türk STK'ların Burkina Faso'da önemli çalışmalar yaptığını söyleyen Büyükelçi Arı, Türkiye'nin temsil edilmesinin kıymetli olduğunu belirtti. Kurban organizasyonu kapsamında bölgelere dağılacak ekiplerle arefe günü bayramlaşma programında biraraya geldiklerini ifade eden Büyükelçi Arı, duyduğu memnuniyeti dile getirip her zaman yanlarında olduklarını belirterek Burkina faso'da bayramın güzel başladığını söyledi. 

Bayramlaşma programına katılan STK'lar da Büyükelçi Nilgün Erdem Arı'ya misafirperverliği için teşekkürlerini sundu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Evet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı bayramlar dilerim tüm İslam aleminin kurban bayramı mübarek olsun selamlar sevgiler saygılar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama