Kilis'te ormanlık alanlara giriş 1 Ekim'e kadar yasaklandı

Kilis Valiliği, orman yangınlarına karşı ormanlık alanlara girişlerin 1 Ekim'e kadar yasaklandığını duyurdu. Karara uymayanlar hakkında adli ve idari işlem uygulanacak.

Kilis'te ormanlık alanlara giriş 1 Ekim'e kadar yasaklandı
Kilis'te ormanlık alanlara giriş 1 Ekim'e kadar yasaklandı
GİRİŞ 09.07.2022 17:25 GÜNCELLEME 09.07.2022 17:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Orman yangınlarına karşı korunmak amacıyla yeni kararlar alındı. Valilik, 8 Temmuz-1 Ekim arasında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını açıkladı.

Ormanların çevresinde, içinden geçen yollarda, orman kenarında mola vermenin, piknik yapmanın, mangal, semaver, her türlü bitki örtüsünün yakılmasının yasak olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ormanlık sahalarda sürek avı yapılması, orman içi ve kenarında bulunan tesisler, çadırlı kamp alanları, piknik alanları, düğün ve eğlence organizasyonlarında havai fişek, dilek balonu, parlayıcı ve patlayıcı maddelerin kullanılması yasaktır. Vatandaşlar yalnızca kendilerine ayrılan piknik alanlarından gerekli önlemleri alarak yararlanabileceklerdir. Mesire alanlarında bulunan ocaklar dışında ateş yakılması yasaktır. Gerekli hallerde Valiliğimizin emriyle tüm kamu ve özel sektör imkanları kullanılarak yangına karşı etkili müdahale edilmesi sağlanacaktır. Bu karar Kilis ili sınırları içerisindeki tüm ormanlık alanlarda uygulanır."

Karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem uygulanacak.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 5
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin Genelinde Yasaklayın
    Cevapla
  • Aci Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adli islemmi o da ne? 550 tl para cezasidir
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanlar ormani bizden daha güzel kulaniyor
    Cevapla
  • biraz mantık 1 yıl önce Şikayet Et
    küçükbaş hayvanların, ormanlar için faydalı olduğunu bilim kanıtlamıştır. neden yasakladınız??? halbuki kayıtlı küçükbaş hayvan çobanlarına ormanları açsanız, hem hayvanını doyurur hem orman doğal gübreden faydalanır, hemde bu kayıtlı çobanlar bekçilik yapmış olurlar. orman yangınlarıda sıfıra iner. ama amacınız başkaysa söyleyecek söz yok.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yasaklar güzeldir insanlar displini yapar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...