Haliç can çekişiyor, İBB Başkanı İmamoğlu hala tatilde!

Kirliliğin had safhaya ulaştığı Haliç'te durum içler acısı bir hal almaya başladı. CHP'li İBB yönetiminin ise durumla ilgili herhangi bir adım atmaması tepkilere sebep oldu.

Haliç can çekişiyor, İBB Başkanı İmamoğlu hala tatilde!
Haliç can çekişiyor, İBB Başkanı İmamoğlu hala tatilde!
GİRİŞ 12.07.2022 15:07 GÜNCELLEME 12.07.2022 17:39
Bu Habere 330 Yorum Yapılmış

Daha önce güzelliğiyle tüm dünyaya nam salan, 'Altın Boynuz' olarak bilinen Haliç'in adı, uzun süredir çevre kirliliğiyle anılıyor. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde; Haliç'in mavi sularının kahverengine dönmesi ve kıyıya vuran çöpler dikkat çekti. İBB'den ise konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

İstanbullu yine sel felaketi ile uğraşırken İmamoğlu'nun tatili dudak uçuklattı!İstanbullu yine sel felaketi ile uğraşırken İmamoğlu'nun tatili dudak uçuklattı!

Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İstanbul'un göz bebeklerinden bir olan Haliç'in adı uzun süredir çevre kirliliğiyle anılıyor.

SUYUN RENGİ BİLE DEĞİŞTİ

Pandemi sürecinden bu yana çözüm bulunması beklenen Haliç'in suları rengi kahverengine döndü. Haliç'in içler acısı hali cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Şahan bile İmamoğlu'na isyan etti: Yok artık, komedi filminde olur bu...Şahan bile İmamoğlu'na isyan etti: Yok artık, komedi filminde olur bu...

ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Görüntülerde, kıyıya vuran çöpler dikkat çekti. Çevre kirliliğinin sahil boyunca sürdüğü görülürken, İBB'den konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

BAŞKAN İMAMOĞLU YİNE YOK

10 Temmuz'da İstanbul'da yaşanan sel felaketi öncesi onca uyarılara rağmen tatile çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tatili bırakıp hala görevinin başına geçmemesi ise İstanbullu vatandaşları rahatsız etmiş durumda.

"EHİL ELLERDE HALİÇ MASMAVİ, EHİL OLMAYAN ELLERDE HALİÇ SİMSİYAH"

Öte yandan AK Parti Meclis Üyesi Sadullah Hasanoğlu, İBB Meclisi Haziran ayı ilk toplantısında, Haliç'in simsiyah olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Haliç'in durumunu görüyorsunuz değil mi? Bugün ki yönetim göreve gelir gelmez ne yaptılarsa Haliç simsiyah oldu. 'Alg patlaması var' dediler. Defalarca Haliç'in maviliği yerine siyah su görüntüleri medyada yer aldı. Haliç'e çöp suyu döküldüğünü tespit ettik. İnsan sıkılır biraz ya. Silivri Seymen'de, var olan çöp depolama sahasının içerisinde bir çöp suyu arıtma tesisi var. AK Parti döneminde başladı.

Bitmesi gereken tarih iki yıl geçti yerinde sayıyor. Seymen'den 75-80 kilometre günde 3 bin ton atık suyu alıyorlar, getiriyorlar Kemerburgaz'a. Orada da eskiden kalma bir arıtma tesisi var. Onu da çalıştırmadan İSKİ'ye veriyorlar. İSKİ'den Haliç'e geliyor. 1994'te adeta bir lağım çukurunu andıran Haliç 3 yılda yeniden kararmaya ve yer yer kokmaya başladı. Çünkü el aynı elde ondan. Ehil ellerde Haliç masmavi, ehil olmayan ellerde Haliç simsiyah. Haliç'te patlayan algler değil, Cumhuriyet Halk Partili İBB yönetimi oldu. Haliç'te patlayan altılı masanın İstanbul şubesi oldu. Lütfen gidin Haliç'i görün. Milletin imkanları ehil ellerde olduğu zamanda nasıl hizmetle geri döndüğünü, ehil olmayan ellerde İstanbul'un nasıl hizmetsiz kaldığını görün"

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 330
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Belediye Başkanına İstanbula Hoşgeldin diyecek kadar man kafalılar. Adam İstanbul dışında heryerde zaten.Bodrumda,Erzurumda,Trabzonda,Marmariste,Yunanistanda,Amerikada,İngilterede....
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şey daha daha güzel olacak
    Cevapla
  • Hasan Arıslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hâlâ algı operasyonu devam ediyor TERLEMELER DEVAM EDİYOR
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey çok güzel oluyor İstanbul
    Cevapla
  • Nankor 11 ay önce Şikayet Et
    Kendim ettim kendim buldum izmir gibi kokmaya basladım...
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha iyi günleriniz İstanbul Hersey çok guzel olacak demi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı