Kabine toplandı: KYK borcu faizleri silinecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı saat 14.30'da başladı.

GİRİŞ 18.07.2022 14:35 GÜNCELLEME 18.07.2022 14:38
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı saat 14.30'da başladı.

Milyonlarca gencin gözü kulağı KYK kredi borçlarıyla ilgili yapılacak düzenlemede. Hazine ve Maliye Bakanlığı, konuyla ilgili çalışmalarını 2022-2023 akademik yılı güz dönemine yetişecek şekilde tamamladı. Peki, KYK kredi borcu faizleri tamamen silinecek mi ya da bir yapılandırma mı olacak?

Detaylar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yapacağı 'Millete Sesleniş' konuşmasıyla netlik kazanacak.

TAHIL KRİZİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN YÜRÜTÜLEN DİPLOMATİK TEMASLAR ELE ALINACAK

Toplantıda enflasyonla mücadele konusu da ele alınacak. Yatırım, istihdam ve ihracatı artıracak yeni adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunulacak.

Dış politika da Kabine'nin önemli gündem maddelere arasında. Rusya-Ukrayna savaşının yol açtığı tahıl krizinin çözümü için yürütülen diplomatik temaslar değerlendirilecek. Bu konuda izlenecek yol haritası üzerinde durulacak.

Kabine Toplantısı’nda yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili son durum değerlendirmesi de yapılacak.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 96
  • NEDEN 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben eşek gibi zorlana zorlana ödediğim için hakkımı helal etmiyorum. Nasıl çatır çatır yedilerse o paraları cafelerde barlarda onlarda eşek gibi ödeyecekler. Ben sadece o parayla geçinerek neler çekmiştim, aynı şekilde öderkende. Böyle bir saçmalık olmaz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ama sen ödememiş olsaydın silinmesini istersin. Kendine faydası yok diye başkasına olmasın istiyorsun işte biz buradan kaybediyoru.
    Cevapla
  • Karakartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu krediyi almış ve geri ödemesini yapmış biri olarak affedilmesini istemiyorum. Bunu ödeyenler keriz mi? Kim kimin borcunu affediyor. Bu paralar halkın parasıdır, şahsen hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
  • #Yalnız Kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında borçlar silinmeyecek öğrenci sigortalı ise başlayınca maaşından kesinti başlayacak.meselâ beş senene sonramı işe başladı o zaman devlet öğrenciye kaç para veriyorsa o kadar kesilecek.faiz falan olmayacak.yani her öğrenci kendisinden sonraki öğrenciyi 4 yıl veya iki yıl okutmuş olacak.bir nevi burs vermiş olacak.
    Cevapla
  • Mehmet Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    KYK kredi borcu faizleri kesinlikle silinmemeli. Ödeyen milyonlarca genç enayi mi ? Aynı durum imar affında yapıldı. Olacak iş değil. Devlet; kurallara uyan, hukuka uyan, bir şeyi prosedürüne göre yapan vergisini, harcını vs ödeyen vatandaşlarını enayi yerine koyuyor. Ayıptır yaa şahsen hakkım da helal değildir. Eee Bay Kemal vergileri ödemeyin diyor suç işliyor , bunun ne farkı var. Sürekli sil sil sil kim ödeyecek peki..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin